Ухвала
від 04.02.2013 по справі 295/1207/13- к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/1207/13- к

1-кс/295/322/13

УХВАЛА

04.02.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Кузнєцов Д.В. розглянувши винесене в кримінальному провадженні №32013060000000004 старшим слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_1 і погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_2, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, а також додані до клопотання матеріали,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_1 звернулась до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням в якому зазначає, що в СУ ДПС у Житомирській області знаходиться кримінальне провадження № 32013060000000004 щодо службових осіб ФГ «Хмельове» за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ФГ «Хмельове», навмисно, у порушення вимог ст. 138, п.198.3 ст.198 Податкового кодексу України, шляхом незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, у податковій звітності за лютий-червень 2012 року, безпідставно внесли суми податку на додану вартість та обсягу валових витрат, що нібито виникли внаслідок здійснення фінансово-господарських операцій з ПП «СВ-Постач», СФГ «Аграрій», ТОВ «Підприємство «Теплиця», що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави податків у розмірі 3 507 636 грн., що є особливо великим розміром.

Встановлено, що ПП «СВ-Постач» (ЄДР 36309836), перебуває на податковому обліку у Вінницькій ОДПІ, за юридичною адресою: м.Вінниця, вул.К.Маркса, 54, не знаходитися, фактичне місцезнаходження підприємства не встановлено. Засновником та директором ПП «СВ-Постач» є ОСОБА_3, який постійно мешкає за межами України, фінансово-господарських операцій з ФГ «Хмельове» не здійснював. докази у даному кримінальному провадженні.

Встановлено, що ПП «СВ-Постач» (ЄДР 36309836) зареєстровано та перебуває на обліку у виконавчому комітеті Вінницької міської ради.

Оригінали реєстраційних та статутних документів ПП «СВ-Постач», які зберігаються у виконавчому комітеті Вінницької міської ради, необхідні для використання при проведенні слідчих (розшукових) дій, негласних слідчих (розшукових) дій, експертиз, мають значення документів та можуть бути використані як докази у даному кримінальному провадженні.

Дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, оскільки є достатні підстави вважати, що документи мають значення для досудового розслідування, можуть містити відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, можуть бути доказами під час судового розгляду, знаходяться у службових осіб виконавчого комітету Вінницької міської ради.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Розгляд даного клопотання, відповідно до вимог ст. 163 КПК України, проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває необхідна документація, з урахуванням доведених підстав вважати, що виклик у судове засідання службових осіб виконавчого комітету Вінницької міської ради призведе до передчасного розголошення відомостей, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій, які заплановано провести з метою збирання доказів, у зв’язку з чим існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення (виїмки) у службових осіб виконавчого комітету Вінницької міської ради (м.Вінниця, вул.Соборна, 59) оригіналів реєстраційних та статутних документів ПП «СВ-Постач» (ЄДР 36309836), а саме:

· статутів, статутних договорів ПП «СВ-Постач»;

· свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) СПД (копія);

· фотокопій паспортів уповноважених осіб ПП «СВ-Постач»;

· доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ПП «СВ-Постач»;

· наказів, протоколів, договору найму чи інших документів про призначення на посади службових осіб ПП «СВ-Постач»;

· усіх рішень власників ПП «СВ-Постач»;

· квитанцій на сплату послуг ПП «СВ-Постач»;

· довідок про взяття (зняття) на облік ПП «СВ-Постач»;

· реєстраційних карток ПП «СВ-Постач».

Встановити строк дії ухвали до 04.03.2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, окрім випадків оскарження тимчасового доступу до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала в частині тимчасового доступу до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Житомирської області протягом 5 днів з дня її оголошення. Якщо ухвалу слідчого судді було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій на підставі ухвали надано право на доступ до речей і документів, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення04.02.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31684095
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, а також додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/1207/13- к

Ухвала від 04.02.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні