Ухвала
від 21.05.2013 по справі 295/7416/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/7416/13-к

1-кс/295/2837/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду Кузнєцов Д.В.,

за участю начальника ВРКС СУ ДПС у Житомирській області - ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні №32013060000000029 старшим слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 і погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий зазначає, що СУ ДПС у Житомирській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13.02.2013 за № 32013060000000029 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

У ході досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ „Стар-КарВ» (код 36072478), в період 2011-2012 років, шляхом незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, умисно ухилились від сплати податків до бюджету на загальну суму 500 690,0 грн.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що до суми незаконно сформованих валових витрат, службовими особами ТОВ «Стар-Кар» віднесено послуги по транспортуванню від ПП «Тойота-Україна» (код 32589471) та витрати на проведення поліпшення орендованих основних фондів, а саме нежитлового приміщення для розміщення салону по продажу автомобілів, офісу, складу, яке знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна, 55-г.

Також було встановлено, що основним постачальником ТОВ «Стар-Кар» є ПІІ «Тойота-Україна», в ланцюгах постачання якого наявні суб’єкти підприємницької діяльності з ознаками «транзитності», а саме: ТОВ «Енергія» (код ЄДР 23482906), ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) та підприємства, які мають ознаки «податкова яма», а саме: ТОВ «Лоа Торг» (код ЄДР 38063266) та ТОВ «Фазіон Сервіс» (код ЄРДР 38063287).

Під час досудового слідства встановлено, що ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) перебуває на податковому обліку та звітується до ДПІ у Будьонівському районі м. Донецька, Донецької області.

У ДПІ у Будьонівському районі м. Донецька, Донецької області зберігаються наступні документи: заяви про взяття на облік платника податків ТОВ «КВ Варда», довідки про взяття на облік платника податків ТОВ «КВ Варда», реєстраційні заяви платника податків ТОВ «КВ Варда», довідки про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків, копії свідоцтв про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «КВ Варда», копії карток платника ТОВ «КВ Варда», матеріали листування та інші документи, які стосуються діяльності ТОВ «КВ Варда» за період 2011-2012 років, декларації з податку на прибуток ТОВ «КВ Варда» з додатками, за період 2011-2012 років, податкові декларації з податку на додану вартість ТОВ «КВ Варда» за період 2011-2012 років, розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за 2011-2012 роки, розрахунки коригування сум податку на додану вартість до податкових декларацій з податку на додану вартість за період 2011-2012 років, уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку із виправленням самостійно виявлених помилок за період 2011-2012 років, заяви про виключення з реєстру платника податку на додану вартість, реєстраційні заяви платника податків, податкові декларації з плати за землю за період 2011-2012 років.

В зазначених документах, наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме: інформацію з якого часу підприємство перебуває на податковому обліку та являється платником податків, суми податкового кредиту по податкового зобов’язання внесених платником до декларацій з податку на додану вартість, сум податків, нарахованих та сплачених платником до бюджету, сум донарахованих податків в ході проведення планових та позапланових перевірок, прийняті повідомлення-рішення по складеним актам, відомості щодо сплати донарахованих платежів, або документи щодо оскарження повідомлень-рішень службовими особами підприємства.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та розпорядження про їх вилучення (виїмку) в ДПІ у Будьонівському районі м. Донецька, Донецької області документів ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) за період 2011-2012 років.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню виходячи с наступного.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Згідно до положень п. 2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Оригінали документів ТОВ «КВ Варда», які знаходяться в ДПІ у Будьонівському районі м. Донецька, Донецької області, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки містять інформацію про те, з якого часу підприємство перебуває на податковому обліку та являється платником податків, суми податкового кредиту та податкового зобов’язання внесених платником до декларацій з податку на додану вартість, сум податків, нарахованих та сплачених платником до бюджету, сум донарахованих податків в ході проведення планових та позапланових перевірок, прийняті повідомлення-рішення по складеним актам, відомості щодо сплати донарахованих платежів, або документи щодо оскарження повідомлень-рішень службовими особами підприємства, а також інформація щодо службових осіб підприємства та їх підписи, що дає можливість ідентифікувати особу, а також не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Тимчасове вилучення таких документів необхідне для проведення слідчих дій, в тому числі проведення експертизи.

Керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ та розпорядження про їх вилучення (виїмку) в ДПІ у Будьонівському районі м. Донецька, Донецької області оригіналів документів ТОВ „КФ Варда» (код ЄДР 37217694), за період 2011-2012 років, а саме:

- заяви про взяття на облік платника податків ТОВ «КВ Варда»;

- довідки про взяття на облік платника податків ТОВ «КВ Варда»;

- реєстраційних заяв платника податків ТОВ «КВ Варда»;

- довідок про встановлення фактичного місцезнаходження платника податків;

- копій свідоцтв про державну реєстрацію юридичної особи ТОВ «КВ Варда»;

- копій карток платника ТОВ «КВ Варда»;

- матеріалів листування та інших документів, які стосуються діяльності ТОВ «КВ Варда» за період 2011-2012 років;

- декларацій з податку на прибуток ТОВ «КВ Варда» з додатками, за період 2011-2012 років;

- податкових декларацій з податку на додану вартість ТОВ «КВ Варда» за період 2011-2012 років;

- розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за 2011-2012 роки;

- розрахунки коригування сум податку на додану вартість до податкових декларацій з податку на додану вартість за період 2011-2012 років;

- уточнюючих розрахунків податкових зобов’язань з податку на додану вартість у зв’язку із виправленням самостійно виявлених помилок за період 2011-2012 років;

- заяв про виключення з реєстру платника податку на додану вартість;

- реєстраційних заяв платника податків.

Встановити строк дії ухвали до 21.06.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути поставлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Д.В. Кузнєцов

Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31687580
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/7416/13-к

Ухвала від 21.05.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні