Ухвала
від 21.05.2013 по справі 295/7414/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/7414/13-к

1-кс/295/2835/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.05.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду Кузнєцов Д.В.,

за участю начальника ВРКС СУ ДПС у Житомирській області - ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні №32013060000000029 старшим слідчим з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 і погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий зазначає, що СУ ДПС у Житомирській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13.02.2013 року за № 32013060000000029 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

У ході досудового розслідування по кримінальному провадженню встановлено, що службові особи ТОВ „Стар-КарВ» (код 36072478), в період 2011-2012 років, шляхом незаконного формування податкового кредиту та валових витрат, умисно ухилились від сплати податків до бюджету на загальну суму 500 690,0 грн.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що до суми незаконно сформованих валових витрат, службовими особами ТОВ «Стар-Кар» віднесено послуги по транспортуванню від ПП «Тойота-Україна» (код 32589471) та витрати на проведення поліпшення орендованих основних фондів, а саме нежитлового приміщення для розміщення салону по продажу автомобілів, офісу, складу, яке знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Ватутіна, 55-г.

Також було встановлено, що основним постачальником ТОВ «Стар-Кар» є ПІІ «Тойота-Україна», в ланцюгах постачання якого наявні суб'єкти підприємницької діяльності з ознаками «транзитності», а саме: ТОВ «Енергія» (код ЄДР 23482906), ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) та підприємства, які мають ознаки «податкова яма», а саме: ТОВ «Лоа Торг» (код ЄДР 38063266) та ТОВ «Фазіон Сервіс» (код ЄРДР 38063287).

Відповідно до бази даних «АІС-податки» ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) зареєстровано у Виконавчому комітеті Донецької міської ради.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та розпорядження про вилучення у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Виконавчого комітету Донецької міської ради наступних документів: рішення про створення підприємства, статуту підприємства та зміни до статуту, реєстраційних карток, наказів про призначення службових осіб, протоколів зборів учасників товариства, довіреностей на право представлення інтересів підприємства в державних органах.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення виходячи з наступного.

Дані відомості являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, якими прийнято рішення про створення суб'єкта підприємницької діяльності, щодо видів діяльності підприємства згідно до статуту, періодів та ПІБ осіб, що перебували на посадах службових осіб та відповідали за здійснення фінансово-господарської діяльності, щодо осіб, які мали право представлення інтересів підприємства в державних органах, тобто містять відомості про відповідальних осіб і період часу їх діяльності, що впливають на кваліфікацію дій службових осіб ТОВ «КВ Варда», а тому довести дані обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, іншим способом не передбачається можливим.

Оригінали зазначених у клопотанні документів необхідні для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст.159-166 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ДПС у Житомирській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів документів у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Виконавчого комітету Донецької міської ради оригіналів документів ТОВ «КВ Варда» (код ЄРД 37217694) за період з 01.01.2011 року по 31.12.2012 року, а саме:

- рішення про створення підприємства,

- статут підприємства та зміни до статуту,

- реєстраційні картки,

- накази про призначення службових осіб,

- протоколи зборів учасників товариства,

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах.

Встановити строк дії ухвали до 21.06.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Д.В. Кузнєцов

Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31687584
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —295/7414/13-к

Ухвала від 21.05.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні