Постанова
від 19.12.2006 по справі 16/359-ап-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/359-АП-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"19" грудня 2006 р.                                                           Справа № 16/359-АП-06

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Немченко Л.М. при секретарі Горголь О. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Державної податкової інспекція у Скадовському районі, м. Скадовськ Херсонської області

до Закритого акціонерного товариства Машинотехнологічна компанія "Володимирівка", с. Володимирівка Скадовського району Херсонської області  

про припинення підприємницької діяльності   

за участю

представників сторін:

від  позивача: Шолудько Є. С. довіреність № 114/8/10-005 від 14.07.2006р.

від  відповідача: не прибув  

          Державна податкова інспекція у Скадовському районі (позивач) просить припинити підприємницьку діяльність юридичної особи - закритого акціонерного товариства Машинотехнологічна компанія "Володимирівка" (відповідач) посилаючись на неподання останнім податкової звітності  з лютого 2005р.

          Позивач позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

          Наданих матеріалів по справі достатньо для розгляду справи по суті без участі представника відповідача.

          Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача,  суд

в с т а н о в и в:

           Скадовською райдержадміністрацією проведено 05.02.1997р. державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності юридичної особи  - закритого акціонерного товариства  Машинотехнологічної компанії "Володимирівка". Підприємство з 05.02.1997р. взято на податковий облік в  ДПІ у Скадовському районі за № 471П та є платником прибуткового податку (код ЄДРПОУ 24114949).   Відповідно до чинного законодавства відповідач мусив надавати позивачеві бухгалтерську звітність та податкові декларації, що ним з лютого 2005р. не виконувалося. Таке становище призводить до втрати контролю держави за прибутками відповідача та втрати надходжень до Держбюджету України. Заборгованість підприємства перед бюджетом відсутня, що підтверджено відповідною довідкою.

         Відповідно до ст.9 Закону України “Про систему оподаткування”  платники податків та зборів зобов'язані подавати до державних податкових органів декларації та бухгалтерську звітність, пов'язану з обчисленням та сплатою податків та зборів.

        Згідно до п. 1  ст.59 ГК України припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється у випадках, передбачених цим кодексом –за рішенням суду.

     Згідно до п. 15 ст.58 ГК України скасування державної реєстрації суб'єкта господарювання здійснюється на підставі рішення суду у випадках,  визнання недійсними або такими, що суперечить закону чи установчим документам, або здійснення діяльності, що суперечить закону чи уставним документам, або в інших випадках, передбачених законом.

           Відповідно до п.2 ст.38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” від 15.05.03 № 755-1У, який набрав чинності з 01.07.2004р,  неподання суб'єктом підприємницької діяльності на протязі року в державну податкову інспекцію податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності є підставою для постановляння судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

            Таким чином позовні вимоги підлягають задоволенню.

          На  підставі ст. 58 п.15, ст. 59 п.1,6 ГК України, ст. 38 п.1,2 Закону України "про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст. 160-163 КАС України, суд

постановив:

           1.  Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

          2. Припинити (скасувати) підприємницьку діяльність -  юридичної особи закритого акціонерного товариства Машинотехнологічна компанія "Володимирівка" (с. Володимирівка, Скадовського району,  Херсонської області, вул. Радянська,26, код ЄДРПОУ 24114949)

            3. Постанову після набрання законної сили надіслати державному реєстратору.

 

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

                           Суддя                                                                  Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.12.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу317058
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/359-ап-06

Постанова від 19.12.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні