Постанова
від 05.06.2013 по справі 804/4759/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 червня 2013 р. Справа № 804/4759/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді

Чабаненко С.В. розглянувши у скороченому провадженні в м. Дніпропетровську адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОНД ЗДОРОВ'Я +» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби звернулася з позовом до суду, в якому просить припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОНД ЗДОРОВ'Я +» (код ЄДРПОУ 13429940).

Судом було відкрито справу в порядку скороченого провадження. Копія ухвали була надіслана на адресу відповідача, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, однак заперечень проти позову до суду не надав, таким чином, відповідно до ст.35 КАС України відповідач повідомлений належним чином про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі.

Дослідивши письмові докази, що містяться в матеріалах справи, суд відповідно до ст. 183-2 КАС України розглядає справу в порядку скороченого провадження.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ФОНД ЗДОРОВ'Я +» (код ЄДРПОУ 13429940) зареєстроване Виконавчим комітетом Дніпропетровської міської ради 01.12.2005 року та перебуває на обліку у державній податковій інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби, як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Згідно довідки ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби від 02.10.2012 року №15293/10/18-233 податкова звітність не подавалась з 07.07.2008 року.

Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОНД ЗДОРОВ'Я +» не має заборгованості перед бюджетом зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), що підтверджується довідкою про стан розрахунків перед бюджетом наявної в матеріалах справи.

Також позивачем надано розпорядження начальника ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби від 16.10.2012 року № 39-р про звернення з відповідним позовом до суду.

Відповідно до п.2 ст. 9 Закону України «Про систему оподаткування» платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженою наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998 №80, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.12.1998 за №791/3231, передбачено, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

У відповідності до ч. 1ст. 256 КАС України постанови суду прийняті в порядку скороченого провадження виконуються негайно.

З урахуванням сукупності викладених обставин, враховуючи вимоги чинного законодавства суд доходить висновку про задоволення позову.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2 КАС України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у Кіровському районі м.Дніпропетровська Державної податкової служби задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «ФОНД ЗДОРОВ'Я +» (код ЄДРПОУ 13429940).

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 15.05.2003 № 755-IV направити дану постанову державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи.

Постанову звернути до негайного виконання.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та в строки, встановленні статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.В. Чабаненко

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.06.2013
Оприлюднено11.06.2013
Номер документу31709983
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/4759/13-а

Постанова від 05.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чабаненко Світлана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні