Постанова
від 02.04.2013 по справі 804/3437/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 квітня 2013 р. Справа № 804/3437/13-а Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Борисенко П.О., одноособово розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Західно - Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції

Дніпропетровської області Державної податкової служби

до Первинної профспілкової організації Протитуберкульозний

санаторій «В'язівок»

про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ :

Західно - Донбаська об'єднана державна податкова інспекція Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Первинної профспілкової організації Протитуберкульозного санаторію «В'язівок» про стягнення податкового боргу за рахунок готівки, що належить Первинній профспілковій організації Протитуберкульозного санаторію «В'язівок» з податку на прибуток в сумі 510 грн. 00 коп.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач має податковий борг на вказану суму по зазначеному виду податку. В добровільному порядку відповідач податковий борг не сплачує, що і стало підставою для звернення позивача до суду із даним позовом.

Ухвалою від 06.03.2013 року відкрито скорочене провадження у зазначеній адміністративній справі, відповідачеві запропоновано подати у десятиденний строк письмові заперечення проти позову з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, або заяву про визнання позову.

Згідно пункту 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого для надання заперечень або заяви про визнання позову, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Відповідач заперечень на позов не надіслав, поштова кореспонденція суду повернулась 19.03.2013 р. з відміткою пошти «за закінченням терміну зберігання».

Дослідивши матеріали справи, суд доходить висновку, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Первинна профспілкова організація Протитуберкульозний санаторій «В'язівок» перебуває на обліку в Західно - Донбаській об'єднаній державній податковій інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби як платник податку на прибуток приватних підприємств.

Підпунктом 16.1.4 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України, передбачено обов'язок платників податків сплачувати податки та збори у строки та в розмірах, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. п. 49.18.1, 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця. Календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Західно - Донбаською ОДПІ Дніпропетровської області Державної податкової служби проведено камеральну перевірку податкової звітності Первинної профспілкової організації Протитуберкульозного санаторію «В'язівок» з податку на прибуток, за результатами якої складено акт перевірки № 346/15/1-34340570 від 03.12.2012 року. Під час проведення даної перевірки встановлено порушення відповідачем термінів подання податкової звітності.

Відповідно до акту перевірки № 346/15/1-34340570 від 03.12.2012 року податковим органом винесено податкове повідомлення - рішення № 002561510 від 13.12.2012 року, згідно з яким визначено суму податкового зобов'язання у розмірі 510 грн. 00 коп., яке було надіслано поштою відповідачу та повернуто на адресу позивача 16.01.2013 року.

Відповідно до ст. 42 Податкового кодексу України, документи вважаються належним чином врученими, якщо вони надіслані за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручені платнику податків або його законному чи уповноваженому представникові.

Крім того, податковим органом відповідачу була винесена податкова вимога № 717 від 17 жовтня 2011 року, яка була надіслана поштою відповідачу та повернута на адресу позивача 21.10.2011 року.

Відповідно до ст. 59 Податкового кодексу України, у разі якщо у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується (зменшується), погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що існує на день погашення. У разі якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, але податковий борг не був погашений в повному обсязі, податкова вимога додатково не надсилається (не вручається).

Не зважаючи на вжиті заходи, податковий борг відповідача на час розгляду справи залишається не сплаченою.

Згідно ст.ст. 67, 68 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори у порядку і у розмірах, встановлених законом, неухильно додержуватися Конституції України та законів України.

Відповідно до пункту 95.4. статті 95 Податкового кодексу України орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та такими, які підлягають задоволенню в повному обсязі.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд виходить із того, що відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, у яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 158-163, 167, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Західно - Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби - задовольнити.

Стягнути з Первинної профспілкової організації Протитуберкульозний санаторій «В'язівок» (код ЄДРПОУ 34340570, адреса: 51452, Дніпропетровська область, Павлоградський район, с. В'язівок), податковий борг з податку на прибуток за рахунок готівки, що належить Первинній профспілковій організації Протитуберкульозного санаторію «В'язівок» в сумі 510 грн. 00 коп. (п'ятсот десять гривень 00 копійок).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги у порядок та у строки, встановлені ст.. 183-2, ст. 186 КАС України.

Постанова набирає законної сили у порядку та строки, передбачені ст. 254 КАС України.

Постанова, прийнята у скорочену провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно. Постанова не набрала законної сили 02.04.2013р. Суддя П.О.Борисенко П.О.Борисенко

Дата ухвалення рішення02.04.2013
Оприлюднено11.06.2013

Судовий реєстр по справі —804/3437/13-а

Постанова від 02.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

Ухвала від 05.03.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні