Вирок
від 11.06.2013 по справі 509/1258/13-к
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1258/13-к

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2013 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Кириченко П.Л.,

при секретарі Осадченко С.В.

за участю прокурора Суботіна Д.В., обвинуваченого ОСОБА_1, ОСОБА_2 , представника потерпілого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду смт.Овідіополь Одеської області кримінальне провадження відносно обвинувачених

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженеця с. Великий Дальник, Біляївського району, Одеської області,українець, громадянин України, освіта н/середня, не працюючий, проживає за адресою: АДРЕСА_2, раніше не судимий.

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.2 КК України.

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженець селища Великі Ламзаки Комінтернівського району Одеської області, українець, громадянин України, освіта н/середня, не працюючий, проживає за адресою: АДРЕСА_1, раніше не судимий.

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 185 ч.2 КК України.

та

цивільний позов Товариства з обмеженою відповідальності «Союз-спец-Авто» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди в розмірі 16 180 грн. , суд,-

ВСТАНОВИВ:

10 грудня 2012 року, в 11.00 годин ОСОБА_1 за попередньою змовою та разом з ОСОБА_2, з метою таємного викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом, на автомобілі марки «Газель», що належала ОСОБА_1, прибули до не огородженого та не охоронюваного виноградного поля, розташованого в с. Прилиманське Овідіопольського району Одеської області, де таємно демонтували та викрали з поля 200 шт. дерев»яних стовпців, вартістю 20 грн. за один, чим завдали матеріальної шкоди ТОВ «Союз-спец-Авто» на загальну суму 4000 гривень. Крадене погрузили до автомобілю та вивезли його за місцем мешкання, щоб у подальшому розпорядитися як власним.

Обвинувачений ОСОБА_1 вину свою визнав та пояснив , що 10 грудня 2012 року, в 11.00 годин він разом з ОСОБА_2, керуючись корисливим мотивом, на автомобілі марки «Газель», прибули до не огородженого та не охоронюваного виноградного поля, розташованого в с. Прилиманське Овідіопольського району Одеської області, де таємно демонтували та викрали з поля 200 шт. дерев'яних стовпців, дане майно погрузили до автомобілю та вивезли його за місцем мешкання.

Обвинувачений ОСОБА_2 вину свою визнав та пояснив , що 10 грудня 2012 року , в 11.00 годин він разом з ОСОБА_1 , керуючись корисливим мотивом, на автомобілі марки «Газель», прибули до не огородженого та не охоронюваного виноградного поля, розташованого в с. Прилиманське Овідіопольського району Одеської області, де таємно демонтували та викрали з поля 200 шт. дерев'яних стовпців, дане майно погрузили до автомобілю та вивезли його за місцем мешкання

Таким чином , ОСОБА_1 таємно викрав чуже майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а тому повинен нести відповідальність за ст. 185 ч.2 КК України.

Таким чином , ОСОБА_2 таємно викрав чуже майна, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а тому повинен нести відповідальність за ст. 185 ч.2 КК України.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_1 , суд рахує особу обвинуваченого, його матеріальне та сімейне становище, думку потерпілої, а також те, з боку обвинуваченого було здійснено щире каяття та осатаній активно сприйняв розкриттю злочину, та частково відшкодував шкоду, що суд розглядає, як обставини, які пом'якшують його покарання.

При таких обставинах суд вважає можливим назначити покарання обвинуваченому ОСОБА_1 у вигляді обмеження волі, з застосуванням виправдувального строку .

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_2, суд рахує особу обвинуваченого, його матеріальне та сімейне становище, думку потерпілої, а також те, з боку обвинуваченого було здійснено щире каяття та осатаній активно сприйняв розкриттю злочину, та частково відшкодував шкоду, що суд розглядає, як обставини, які пом'якшують його покарання.

При таких обставинах суд вважає можливим назначити покарання обвинуваченому ОСОБА_2 у вигляді обмеження волі, з застосуванням виправдувального строку .

Представник юридичної особи ТОВ «Союз-спец-Авто» (цивільний позивач код 33139437 ) звернувся до суду з позовними вимогами про стягнення з обвинувачених ОСОБА_1, ОСОБА_2 матеріальної шкоди в розмірі 16 180 грн. у солідарному порядку . Обвинувачений ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в частині матеріальної шкоди позов визнали у повному обсягу .

Відповідно до ст. 1166 ч.1 ЦК України майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Сума матеріальної шкоди в розмірі 16 180 грн. сторонами кримінального провадження не оскарджується та була підтверджена під час судового розгляду , а тому суд вважає можливим стягнути з обвинувачених ОСОБА_1, ОСОБА_2 на користь цивільного позивача матеріальну шкоду в розмірі 16 180 грн. у солідарному порядку.

Відповідно до ст. 100 КПК України речові доказі у вигляді деревинні стовпчики у кількості 70 шт., підлягають поверненню цивільному позивачу .

Під час слідства відносно обвинувачених ОСОБА_1 та ОСОБА_2 міра запобіжного заходу не обиралась .

Керуючись ст.ст. 369, 373, 374 КПК України ( Ред.. 2012 р.) , суд, -

УХВАЛИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у скоєні злочину передбаченого ст. 185 ч.2 КК України та призначити йому покарання у вигляді 1(одного) року обмеження волі .

Відповідно до ст.75 КК України ОСОБА_1 від назначеного покарання звільнити с призначенням виправдувального строку на 1 (один) рік .

Відповідно до ст. 76 КК України зобов'язати ОСОБА_1 не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчу інспекцію, періодично з'являтись для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

ОСОБА_2 визнати винним у скоєні злочину передбаченого ст. 185 ч.2 КК України та призначити йому покарання у вигляді 1(одного) року обмеження волі.

Відповідно до ст.75 КК України ОСОБА_2 від назначеного покарання звільнити с призначенням виправдувального строку на 1 (один) рік .

Відповідно до ст. 76 КК України зобов'язати ОСОБА_2 не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчу інспекцію, періодично з'являтись для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

Позов Товариства з обмеженою відповідальності «Союз-спец-Авто» до ОСОБА_1, ОСОБА_2 про стягнення матеріальної шкоди задовольнити .

Стягнути з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 на користь Товариства з обмеженою відповідальності «Союз-спец-Авто» матеріальну шкоду в сумі 16 180 грн. у солідарному порядку .

Речові доказі у вигляді деревинні стовпчики у кількості 70 шт., вважати повернутими цивільному позивачу .

Вирок може бути оскаржений до палати по кримінальним справам Одеського апеляційного суду через суд першої інстанції на протязі 30 днів з дня його проголошення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.06.2013
Оприлюднено13.06.2013
Номер документу31768049
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —509/1258/13-к

Постанова від 01.04.2013

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 01.04.2013

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Вирок від 11.06.2013

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні