Постанова
від 12.06.2013 по справі 760/12517/13-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-кс/760/2259/13

№ 760/12517/13- к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2013 року м. Київ

Слідчий суддя Солом'янського районного суду м. Києва Бурлака О.В., за участю серетаря ОСОБА_1, розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 42013100230000065 від 27.03.2013 року, ст. слідчим слідчого відділу Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_2 і погоджене прокурором прокуратури Солом'янського району м. Києва ОСОБА_3 клопотання про застосування заходів кримінального провадження, а саме тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

До Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання ст. слідчого СВ Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_2, яке погоджене прокурором прокуратури Солом'янського району м. Києва ОСОБА_3, про застосування заходів кримінального провадження шляхом надання тимчасового доступу до документів, а також надання розпорядження на можливість вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ «Виробниче об’єднання «УКРФАРМ» (код ЄДРПОУ 33998641, індивідуальний податковий номер 339986426574, юридична адреса: 03115, м. Київ, Святошинський район, вул. Святошинська, 30 А) утворені, або чинні в період з листопада 2012 по квітень 2013 року включно, а саме:

- договори (контракти, угоди), додатки та специфікації до них, накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі, акти виконаних робіт, акти наданих послуг, довіреності на отримання ТМЦ, документи щодо здійснення перерахування грошових коштів та операцій із готівкою (платіжні доручення, банківські виписки, прибуткові та видаткові ордери, корінці грошових чеків) та інші регістри первинного обліку по взаємовідносинах із ТОВ «Профсолтекс ВК»;

- реєстри обліку по взаємовідносинах із ТОВ «Профсолтекс ВК»: обліково-сальдові відомості, розшифровки рахунків, тощо;

- розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5);

- документи щодо використання (реалізації) отриманих за документами від ТОВ «Профсолтекс ВК» товарно-матеріальних цінностей, наданих послуг, виконаних робіт.

Дане клопотання обґрунтоване тим, що в провадженні слідчого відділу Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013100230000065 від 27.03.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 27.03.2013 року від громадянина ОСОБА_4, прож. Київська обл., Васильківський р-н, смт. Калинівка, вул. Островського, 3 надійшла заява про те, що на прохання його знайомого ОСОБА_5 (02.08.1982 р.н.) та інших невстановлених слідством осіб, він зареєстрував на своє ім’я суб’єкт господарської діяльності юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Профсолтекс ВК» за обіцянку отримання постійного місця працевлаштування та заробітної плати та став його засновником і керівником, у подальшій фінансово-господарській діяльності якого після реєстрації не приймав, оскільки був введений в оману зазначеними особами.

Допитаний 25.04.2013 року свідок ОСОБА_6 показав, що на його ім’я дійсно було зареєстроване ТОВ «Профсолтекс ВК» (код ЄДРПОУ 38393893, юридична адреса: 03035, м. Київ, Солом’янський р-н, вул. Урицького, 16; перебуває на обліку у ДПІ у Солом’янському районі м. Києва ДПС), де він був зазначений як засновник та керівник, але ніякої подальшої участі у його фінансово-господарській діяльності товариства він не приймав, печаткою не розпоряджався, ніяких документів або звітності по його діяльності він не оформлював, не підписував, відбитком печатки товариства не завіряв, до адресатів не направляв, ніяких договорів та документів з їх виконання із контрагентами від імені ТОВ «Профсолтекс ВК» не утворював, не укладав, відбитком печатки товариства не завіряв, ніяких дій з виконання договорів із контрагентами, у т.ч. отримання чи відвантаження товарно-матеріальних цінностей, прийняття чи надання послуг, прийом чи виконання робіт він не здійснював, та вся звітність чи документи ТОВ «Профсолтекс ВК», підписані від його імені ним не підписувались та є сфальсифікованими.

В матеріалах досудового розслідування містяться відомості офіційної звітності ТОВ «Профсолтекс ВК», наданої до державної податкової інспекції - Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) за грудень 2012 року, в яких керівником та головним бухгалтером значиться ОСОБА_6, а одним із покупців ТОВ «Профсолтекс ВК» на суму поставки 159840,23 грн. без ПДВ є ТОВ «Виробниче об’єднання «УКРФАРМ» (код ЄДРПОУ 33998641, індивідуальний податковий номер 339986426574, юридична адреса 03115, м. Київ, Святошинський район, вул. Святошинська, 30 А).

Враховуючи наведене, слідчий просила клопотання задовольнити.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, прихожу до висновку про відмову в задоволенні даного клопотання, виходячи з такого.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

У клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв’язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5 частини 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать:

1)інформація, що знаходиться у володінні засобу масової інформації або журналіста і надана їм за умови нерозголошення авторства або джерела інформації;

2)відомості, які можуть становити лікарську таємницю;

3)відомості, які можуть становити таємницю вчинення нотаріальних дій;

4)конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю;

5)відомості, які можуть становити банківську таємницю;

6)особисте листування особи та інші записи особистого характеру;

7)інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо;

8)персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних;

9)державна таємниця.

Вимогами ч. 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1)перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3)не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, прихожу до висновку про відмову в задоволення клопотання сторони кримінального провадження, старшого слідчого СВ Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_2, про застосування заходів кримінального провадження шляхом надання тимчасового доступу до документів, а також надання розпорядження на можливість вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ «Виробниче об’єднання «УКРФАРМ» (код ЄДРПОУ 33998641, індивідуальний податковий номер 339986426574, юридична адреса: 03115, м. Київ, Святошинський район, вул. Святошинська, 30 А) утворені, або чинні в період з листопада 2012 по квітень 2013 року включно, оскільки матеріали даного клопотання не відповідають вимогам ст. 160 та ч. 5 ст. 163 КПК України. Одночасно з матеріалів клопотання не вбачається наявність достатніх підстав вважати, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів, а також вказані документи мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164, 166, 309, 369-372 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання сторони кримінального провадження, старшого слідчого СВ Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_2 про застосування заходів кримінального провадження шляхом надання тимчасового доступу до документів, а також надання розпорядження на можливість вилучення документів, які перебувають у володінні ТОВ «Виробниче об’єднання «УКРФАРМ» (код ЄДРПОУ 33998641, індивідуальний податковий номер 339986426574, юридична адреса: 03115, м. Київ, Святошинський район, вул. Святошинська, 30 А) утворені, або чинні в період з листопада 2012 по квітень 2013 року включно, що внесене ст. слідчим СВ Солом'янського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_2 в рамках досудового розслідування до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013100230000065 від 27.03.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.В. Бурлака

Дата ухвалення рішення12.06.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31845310
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/12517/13-к

Постанова від 12.06.2013

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бурлака О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні