Постанова
від 17.06.2013 по справі 812/4958/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.3.2

ПОСТАНОВА

Іменем України

17 червня 2013 року Справа № 812/4958/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ципко О.В., розглянувши в м. Луганську в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс» про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ:

29 травня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс» про припинення юридичної особи.

Ухвалою від 31 травня 2013 року справу призначено до розгляду у порядку скороченого провадження.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс» зареєстровано виконавчим комітетом Луганської міської ради 16.12.1997 за №204/9334 та знаходиться на податковому обліку у ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська з 18.12.1997.

Згідно висновку ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська останню податкову звітність підприємство надало 09.02.2004. Заборгованості по податкам до бюджету немає.

У разі неподання юридичною особою протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності державна реєстрація юридичної особи може бути припинена на підставі судового рішення.

У зв'язку із чим позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Відповідач про призначення справи до розгляду у скороченому провадженні був повідомлений належним чином, але на адресу суду повернувся конверт із відміткою про те, що адресат за зазначеною адресою не знаходиться.

Згідно із ч.8 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Тому суддя приходить до висновку, що відповідач про розгляд адміністративної справи повідомлений належним чином.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суддя вважає, що достатньо наявних обставин для розгляду справи у скороченому провадженні та задоволення позову.

Встановлено та підтверджується матеріалами справи, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс» зареєстровано виконавчим комітетом Луганської міської ради 16.12.1997 за №204/9334 та знаходиться на податковому обліку у ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська з 18.12.1997 (а.с.5,6,10).

Висновком ДПІ у Жовтневому районі м. Луганська підтверджено, що останню податкову звітність відповідач надав 09.02.2004. Заборгованості по податках, зборах і обов'язкових платежах не має (а.с.4).

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з п.п.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Таке право позивача визначено і п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України.

Відповідно до п.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки відповідач більше року не подає органам державної податкової інспекції документів фінансової звітності, це є підставою для припинення юридичної особи

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Луганська Луганської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Технополіс плюс», код ЄДРПОУ 25354029, яке зареєстровано виконавчим комітетом Луганської міської ради 16.12.1997 за №204/9334 за адресою: м. Луганськ, вул. Оборонна, 112а/13.

Копію даної постанови направити державному реєстратору виконавчого комітету Луганської міської ради Луганської області після набрання постановою законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною і підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Ципко

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2013
Оприлюднено18.06.2013
Номер документу31854910
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/4958/13-а

Постанова від 17.06.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ципко

Ухвала від 31.05.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ципко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні