Рішення
від 12.06.2013 по справі 118/799/13-ц
СУДАЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

СУДАЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Справа 118/799/13-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 червня 2013 року Судацький міський суд Автономної Республіки Крим в складі:

Головуючого, судді Сича М.Ю.,

за участю секретаря судового засідання Янчковської Ю.В.,

представника військової частини 4125 - Янчиковського І.М.,

відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Судаку цивільну справу за позовом Феодосійського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Кримського регіону України в інтересах держави в особі Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Військової частини 4125 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином,

В С Т А Н О В И В:

Феодосійський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Кримського регіону України в інтересах держави в особі Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Військової частини 4125 (в/ч 4125) звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що внаслідок скоєння відповідачем злочину військовій частині 4125 завдана матеріальна шкода.

В судовому засіданні представник в/ч 4125 позовні вимоги підтримав у повному обсязі, просив позов задовольнити, з підстав викладених у позовній заяві, зокрема, просив стягнути з відповідача в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 3440,00 грн.

Відповідач ОСОБА_2 в судовому засіданні позов визнав, не заперечував проти задоволення позову щодо стягнення матеріальної шкоди.

Феодосійський прокурор з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Кримського регіону України в судове засідання не з'явився, надав заяву про розгляд справи за його відсутністю.

Заслухавши пояснення сторін, встановивши дійсні обставини справи, повно та всебічно дослідивши докази по справі, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 11 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим у відповідності до норм цього Кодексу в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін.

Частиною 3 ст. 10 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків передбачених ст. 61 цього Кодексу.

Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 61 ЦПК України зазначено, що обставини встановлені судовим рішенням у цивільній, господарській або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді інших справ, у яких беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 04 червня 2011 року приблизно о 19 год. 30 хв., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходячись в районі оглядової площадки, розташованої у входу на Центральний пляж на набережній м. Судака, діючи умисно, з хуліганських мотивів, грубо порушуючи громадський порядок з явною неповагою до суспільства, безпричинно, виражаючись нецензурною лайкою на адресу патруля в/ч 4125, який ніс службу по охороні громадського порядку, не реагуючи на вчинені на його адресу зауваження, діючи з особливою зухвалістю, завдав кілька ударів руками та ногами по задній двері автомобіля УАЗ АП 31512 державний номер 0474, який належить в/ч 4125, після чого продовжуючи свої хуліганські дії, розбігся та запригнув на капот вказаного автомобіля та завдав ушкодження правої передньої частини капоту у вигляді вм'ятин та тріщин, пошкодження стекла «камер-люка» автомобіля, пошкодження краски, а також розриву кріплення та пошкодження замка двері.

Вина відповідача у скоєні злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України, при вищезгаданих обставинах встановлена постановою Судацького міського суду від 19 серпня 2011 року, і відповідно до частини 4 статті 61 Цивільного процесуального кодексу України, доказуванню при розгляді цієї справи не підлягає (арк. справи 3-4).

Статтями 16, 22-23, 1166-1167 Цивільного кодексу України передбачено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого майнового права. Способом захисту цивільних прав та інтересів можє бути відшкодування майнової і моральної (немайнової) шкоди.

Особа, якій завдано збитків у результаті порушення її цивільного права, має право на їх відшкодування.

Майнова шкода, завдана неправомірними діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

З матеріалів справи вбачається, що позивачеві в результаті злочину, що скоєний з вини відповідача, завдана матеріальна шкода в розмірі 3440,00 грн.

Наведені обставини підтверджуються, зокрема, висновком експерта № 11/244 від 20 липня 2011 року, та не спростовуються відповідачем.

За таких обставин, позовні вимоги в частині відшкодування матеріальної шкоди на загальну суму 3440,00 грн. є обґрунтованими, внаслідок чого підлягають задоволенню повністю.

Відповідно до статті 88 Цивільного процесуального кодексу України, суд стягує з відповідача в дохід держави судовий збір в розмірі 229,40 грн.

З урахуванням викладеного та керуючись ст.ст. 10, 60-61, 88, 212, 215 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Позов Феодосійського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Кримського регіону України в інтересах держави в особі Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління Внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Військової частини 4125 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої злочином - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) на користь Військової частини 4125 (ЄДРПОУ 14322977) в рахунок відшкодування матеріальної шкоди 3440,80 (три тисячі чотириста сорок гривень 80 копійок) грн.

Стягнути з ОСОБА_2 (ІПН НОМЕР_1) в дохід держави судовий збір в розмірі 229,40 грн. на розрахунковий рахунок - 31210206700031, одержувач: Державний бюджет м. Судака, ЄДРПОУ - 34740672, банк - ГУ ДКСУ в АР Крим, м. Сімферополь, МФО - 824026, призначення платежу: «Судовий збір», код бюджетної класифікації доходів: 22030001.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Апеляційного суду Автономної Республіки Крим у м. Феодосії через Судацький міський суд шляхом подання апеляційної скарги в десятиденний строк з дня проголошення рішення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя

СудСудацький міський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення12.06.2013
Оприлюднено18.06.2013
Номер документу31861758
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —118/799/13-ц

Рішення від 12.06.2013

Цивільне

Судацький міський суд Автономної Республіки Крим

Сич М. Ю.

Рішення від 12.06.2013

Цивільне

Судацький міський суд Автономної Республіки Крим

Сич М. Ю.

Ухвала від 22.05.2013

Цивільне

Судацький міський суд Автономної Республіки Крим

Сич М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні