Ухвала
від 18.06.2013 по справі 901/1972/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

18.06.2013№02-21/901/1972/13

Суддя господарського суду Автономної Республіки Крим Іщенко І.А., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited)

до Приватного акціонерного товариства "Санаторій "Слава"

про захист прав інтелектуальної власності

ВСТАНОВИВ:

Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited) звернулось до господарського суду Автономної Республіки Крим з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Санаторій "Слава" та просить суд:

- захистити належне Кавак Індастріз Лімітед право інтелектуальної власності на об'єкт авторських прав - чинну редакцію статуту ПрАТ "Санаторій "Слава";

- визнати за Кавак Індастріз Лімітед в особі спеціаліста юридичної служби право авторства на чинну редакцію статуту ПрАТ "Санаторій "Слава";

- витребувати від ПрАТ "Санаторій "Слава" чинну редакцію статуту Приватного акціонерного товариства "Санаторій "Слава" для дослідження у судовому засіданні.

Розглянувши зазначену позовну заяву суд дійшов висновку, що вона підлягає поверненню позивачу без розгляду з наступних підстав.

Згідно з частиною 1 статті 54 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до господарського суду в письмовій формі і підписується повноважною посадовою особою позивача або його представником.

Позовна заява підписана особою, яка не має права її підписувати. Доданою до позову довіреністю не передбачено право підписання позовної заяви представником Лебедевою О.О від імені Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited).

Матеріали позовної заяви не містять відповідних документів у підтвердження повноважень зазначеного представника на підпис позовної заяви, що є підставою для повернення позовної заяви без розгляду на підставі пункту 1 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України.

Приписами частини 1 статті 56 Господарського процесуального кодексу України, передбачено, що позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні

позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

В якості доказів направлення копії позовної заяви на адресу відповідача позивачем додано копію фіскального чеку № 6330 від 01.06.2013.

Доказів надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів листом з описом вкладення позивачем до позовної заяви не додано.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Приписами пункту 3 частини 1 статті 57 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі.

Згідно частини 1 статті 4 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до пункту 2 статті 4 Закону України «Про судовий збір» Ставки судового збору встановлюються у таких розмірах:

- ставка судового збору за подання до суду позовної заяви майнового характеру - 2 відсотки ціни позову, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 60 розмірів мінімальних заробітних плат;

- ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Відповідно до пункту 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013 «Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України» платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором.

Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Реквізити для сплати судового збору наступні: код платежу 22030001 , одержувач: УДКСУ у м.Сімферополі АРК (м.Сімферополь), р/р 31211206783002 в банку одержувача: ГУ ДКCУ в АРК, м. Сімферополь, МФО 824026, ЄДРПОУ 38040558, призначення платежу: судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Господарський суд Автономної Республіки Крим (назва суду, де розглядається справа), код ЄДРПОУ 03499968 (суду, де розглядається справа).

До поданого позову, в якості доказу сплати судового збору, позивачем надано копію квитанції №33 від 30.05.2013 на суму 34,41 грн., сплачену на р/р 31210206784002 - призначення платежу: оплата судового збору за позовом Валерія Григоровича Макалова, окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим.

У зв'язку з вищенаведеним, суд не приймає копію квитанції №33 від 30.05.2013 на суму 34,41 грн., як належний доказ, щодо сплати судового збору за позовом Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited).

Відповідно до пунктів 1, 4 частини 1 статті 57 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують: вжиття заходів досудового врегулювання господарського спору у випадках, передбачених статтею 5 цього Кодексу, з кожним із відповідачів (у спорах, що виникають при укладанні, зміні та розірванні договорів, - відповідно договір, проект договору, лист, який містить вимогу про укладання, зміну чи розірвання договору, відомості про пропозиції однієї сторони і розгляд їх у встановленому порядку, відповідь другої сторони, якщо її одержано, та інші документи; у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав, - копія претензії, докази її надсилання відповідачу, копія відповіді на претензію, якщо відповідь одержано); обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Звернувшись з даним позовом до господарського суду Автономної Республіки Крим, заявник не представив суду документів, які б свідчили про вжиття заходів досудового врегулювання господарського спору, а також не чітко виклав обставин, на яких ґрунтується позовна вимога та не зазначив докази, що підтверджують викладені в заяві обставини.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 63 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Таким чином, поданий до суду позов підлягає поверненню Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited) без розгляду.

Відповідно до частини 3 статті 63 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суд звертає Вашу увагу, на те, що при повторному звернені до суду Вам треба належним чином завірити копії документів, прикладених до позовної заяві.

Керуючись пунктами 1, 3, 4, 6 частини 1 статті 63, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву повернути Кавак Індастріз Лімітед (Cavac Industries Limited) без розгляду.

Додаток : позовна заява з додатками на 8 арк.; акт господарського суду Автономної Республіки Крим від 17.06.2013.

Суддя І.А. Іщенко

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення18.06.2013
Оприлюднено19.06.2013
Номер документу31895582
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —901/1972/13

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

І.А. Іщенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні