Ухвала
від 10.03.2009 по справі 12/75/08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/75/08

   

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

УХВАЛА

про припинення провадження у справі

             10.03.09                                                                  справа №  12/75/08

           Суддя Владимиренко І.В.

Кредитора –Відкритого акціонерного товариства “Запоріжжяобленерго”, м. Запоріжжя  

                    69035, м. Запоріжжя, вул.. Сталеварів, 14

   Боржника –Гаражного кооперативу “Дніпро”, м. Запоріжжя

69054 м. Запоріжжя вул. Вишнева,42  код ЄДРПОУ 24903876

банківська установа, що здійснює розрахунково-касове обслуговування боржника –

     філія “Відділу ПІБ”, м. Запоріжжя

          про банкрутство

                                                                                                   суддя Владимиренко І.В.

Присутні:

від кредитора : Ходаковський С.О., дов. № 57 від 28.01.09р.

від боржника :  не з'явився

ВСТАНОВИВ:

        ВАТ “Запоріжжяобленерго” в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” подано заяву  щодо банкрутства Гаражного кооперативу “Дніпро”, у зв'язку з незнаходженням боржника за його адресою.

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 17.07.2008 заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі № 12/75/08 з призначенням судового засідання на 29.07.2008р.

Судове засідання 29.07.08р. було відкладено на 06.08.08, про що винесено ухвалу.

Ухвалою від 06.08.2008 року  зупинено провадження у справі № 12/75/08 до  розгляду повідомлення прокуратурою Запорізької області щодо перевірки наявності в діях (бездіяльності) посадових осіб Гаражного кооперативу “Дніпро” ознак злочинів, кримінальна відповідальність за вчинення яких встановлена Кримінальним кодексом України.

          19.02.09р. до господарського суду надійшла постанова про відмову в порушенні кримінальної справи.

Ухвалою від 24.02.09р. було поновлення провадження у справі та призначено судове засідання на 10.03.09р.

В судове засідання 10.03.09р. боржник не з'явився, витребувані судом докази не надав, причини неявки суду невідомі, про час та місце судового засідання був повідомлений вчасно та належним чином.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши фактичні обставини, вислухавши представника кредитора, суд дійшов висновку, що провадження у справі підлягає припиненню з огляду на таке.

         Відповідно до Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі - Закон) боржник - суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання  щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

          Законом чітко визначено, що особою, відносно якої може бути порушена справа про банкрутство, повинна бути особа, яка є суб'єктом підприємницької діяльності.

          Під підприємницькою діяльністю слід розуміти самостійну, ініціативну, систематичну, на власний ризик господарську діяльність, здійснювану суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

             Тобто, серед інших ознак підприємницької діяльності, однією з основних є - одержання прибутку суб'єктом.

Згідно Статуту Гаражного кооперативу “Дніпро” затвердженого Рішенням виконкому Жовтневої районної Ради народних депутатів від 17 липня 1986 р. №178 Гаражний кооператив “Дніпро” створюється з метою сприяння членами кооперативу у зберіганні автотранспорту, що належить їм на праві особової власності, активізації виховної роботи з зміцнення транспортної дисципліни водіїв, проведення профілактичної роботи з запобіганню дорожньо-транспортних пригод. Гаражний кооператив створюється на базі металевих типорозмірних гаражів, встановлених індивідуальним способом членами кооперативу на земельній ділянці, наданій кооперативу рішенням виконкому Запорізької міської ради народних депутатів від 30.08.1984 р. за №262/9 та розпорядженням облвиконкому від 11.03.1986 р. за №54. Кошти гаражного кооперативу “Дніпро” складаються з: Вступних внесків членів кооперативу; Щомісячних експлуатаційних внесків; інших надходжень”.

Згідно довідки ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя № 11334/10/10 від 04.12.08р. Гаражний кооператив “Дніпро”  занесений до Реєстру неприбуткових організацій (установ) 01.07.1998р. з ознакою 0011.

Крім того, п. д ст. 7.11.1 Закон України “Про оподаткування прибутку підприємств” чітко вказує, що спілки,  асоціації  та  інші  об'єднання юридичних осіб,  створені   для  представлення  інтересів  засновників,  що утримуються  лише  за  рахунок  внесків  таких  засновників  та не проводять господарської діяльності, за винятком отримання пасивних доходів є неприбутковими організаціями.

Таким чином,  Гаражний кооператив “Дніпро” є юридичною особою – неприбутковою організацією, тобто здійснює свою діяльність без мети одержання прибутку, що вказує на те, що ця особа не є суб'єктом підприємницької діяльності, а тому не може бути в розумінні Закону боржником.

          За таких обставин  провадження у справі підлягає припиненню в силу ч.1 п.1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

          На підставі викладеного, ст.ст. 1, 7, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. 7.11.1 Закону України “Про оподаткування прибутку підприємств” та керуючись п.1 ст.80 Господарського процесуального кодексу України,  суд -

                                             

                                                У Х В А Л И В:

Провадження по справі про банкрутство Гаражного кооперативу “Дніпро”, код ЄДРПОУ 24903876    припинити.

         Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, Державному реєстратору Виконавчого комітету Запорізької міської ради, ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя, Жовтневому ВДВС Запорізького МУЮ, Запорізькому обласному відділу з питань банкрутства, Запорізькій філії агентства з питань банкрутства, м. Запоріжжя.

Суддя                                                                     І.В. Владимиренко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення10.03.2009
Оприлюднено24.03.2009
Номер документу3191592
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/75/08

Ухвала від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.

Ухвала від 08.04.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

Ухвала від 13.03.2008

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Семенов А.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні