Ухвала
від 24.06.2013 по справі 761/13925/13-ц
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/13925/13-ц

Провадження №2/761/5773/2013

У Х В А Л А

24 червня 2013 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Кравець Д.І., розглянувши заяву представника позивача Павловського О.М. про забезпечення позову у цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Міський комерційний банк» до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду із вказаним позовом.

Одночасно з позовною заявою представником позивача Павловським О.М. подано заяву, в якій він просить постановити ухвалу про забезпечення позову, якою накласти арешт на будь-яке рухоме та нерухоме майно, яке належить на праві власності відповідачу ОСОБА_2, виявлене державним виконавцем в ході виконання ухвали суду в межах виконавчого провадження.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом, у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Так, дослідивши матеріали цивільної справи, вивчивши заяву про забезпечення позову суд прийшов до висновку, що заява позивача стосовно забезпечення позову не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити передбачені цим Кодексом заходи забезпечення позову. У заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено: причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Види забезпечення позову визначені положеннями ч. 1 ст. 152 ЦПК України.

При цьому, відповідно до вимог ч. 3 ст. 152 ЦПК України види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Разом з тим, звертаючись до суду з вказаною заявою, представником позивача не надано до суду належних та допустимих доказів, які б підтверджували наявність у відповідача ОСОБА_2 будь-якого рухомого чи нерухомого майна, а забезпечення позову у спосіб, який просить представник позивача, позбавляє суд можливості визначитись щодо співмірності виду забезпечення позову із заявленими позивачем вимогами.

Крім того, представником позивача не зазначено, а судом не встановлено обставин, які б свідчили, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, враховуючи, серед іншого, ту обставину, що виконання зобов'язань відповідача ОСОБА_2 за кредитним договором забезпечено іпотекою нерухомості та порукою ОСОБА_3

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 151-153, 209, 210 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви представника позивача Павловського О.М. про забезпечення позову у цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства «Міський комерційний банк» до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва через Шевченківський районний суд міста Києва шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.06.2013
Оприлюднено25.06.2013
Номер документу32007064
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —761/13925/13-ц

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 02.04.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 28.08.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Рішення від 27.08.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

Ухвала від 24.06.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

Ухвала від 24.06.2013

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Кравець Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні