Постанова
від 03.06.2013 по справі 804/6369/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2013 р. Справа № 804/6369/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Голобутовського Р.З. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Прокурора Жовтневого району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська до Державної організації "Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр" про стягнення заборгованості в сумі 20001,67 грн. , -

ВСТАНОВИВ :

08.05.2013 р. Прокурор Жовтневого району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить стягнути з Державної організації «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 20001,67 грн.

В обґрунтування позовних вимог Прокурор Жовтневого району м. Дніпропетровська зазначає, що Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» не сплачена самостійно обчислена сума єдиного внеску за березень 2013 р., в результаті чого утворилась заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 20001,67 грн.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи Дніпропетровським окружним адміністративним судом, що підтверджується поштовим повідомленням з відміткою про вручення 23.05.2013 р. Відповідач протягом десяти днів не надав до суду заперечень проти позову та позов не визнав.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Державна організація «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» зареєстрована в Управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Порядок сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування передбачено Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Згідно ч. 2 ст. 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Відповідно до ч. 8 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом.

Як свідчать матеріали справи, Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» на адресу Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська було подано звіт про суми нарахованої заробітної плати застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за березень 2013 р., в якому самостійно обчислена сума єдиного внеску у розмірі 20014,30 грн.

Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» було частково сплачено суму єдиного внеску у розмірі 12,63 грн.

Таким чином, самостійно нарахована сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що підлягає сплаті Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» до Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська, становить 20001,67 грн. (20014,30 грн. - 12,63 грн.).

Згідно з ч. 12 ст. 9 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Частиною 16 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" передбачено, що строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені не застосовується.

Доказів сплати заборгованості Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» до суду надано не було.

Відповідно до ст. 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Враховуючи, що Державною організацією «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» самостійно визначена сума єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, яка підлягала сплаті відповідно до звіту за березень 2013 р., а також за відсутності заперечень або доказів сплати заборгованості, суд задовольняє адміністративний позов.

Керуючись ст. ст. 11, 14, 70, 71, 86, 158-163, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Прокурора Жовтневого району м. Дніпропетровська в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська до Державної організації «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» про стягнення заборгованості в сумі 20001,67 грн. - задовольнити.

Стягнути з Державної організації «Південна територіальна інспекція Державного геологічного контролю за веденням робіт по геологічному вивченню та використанню надр» (ЄДРПОУ 24616094) на користь Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (ЄДРПОУ 21919657) заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за березень 2013 р. в сумі 20001,67 грн.

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя Р.З. Голобутовський

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2013
Оприлюднено26.06.2013
Номер документу32020576
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/6369/13-а

Ухвала від 14.05.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

Постанова від 03.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Голобутовський Роман Зіновійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні