Ухвала
від 25.06.2013 по справі 905/4466/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ЗАЯВИ ПРО БАНКРУТСТВО

25.06.2013р. № 905/4466/13

за заявою кредитора (заявника) Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м.Макіївки Донецької області, м.Макіївка, Донецька область

до боржника Макіївського колективного спеціалізованого управління «Укренергочормет», м.Макіївка, Донецька область (код ЄДРПОУ 05448432)

про визнання банкрутом

Суддя С.С.Тарапата

До господарського суду Донецької області 19.06.2013р. надійшла заява Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м.Макіївки Донецької області, м.Макіївка, Донецька область (86105, Донецька область, м.Макіївка, вул.Папаніна, 1) №4702/08 від 18.06.13р. про порушення справи про банкрутство Макіївського колективного спеціалізованого управління «Укренергочормет», м.Макіївка, Донецька область (код ЄДРПОУ 05448432) на підставі ст.ст. 10, 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Відповідно до ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.2011р. провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом.

Дана заява підлягає поверненню з огляду на наступне:

1) Пунктом 11 статті 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що кредитор зобов'язаний при поданні заяви про порушення справи про банкрутство надіслати боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

Згідно пункту 6 ст.63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів надсилання боржнику копії заяви та доданих до неї документів.

Стаття 56 Господарського процесуального кодексу України встановлює обов'язок позивача надіслати сторонам копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Законом України «Про внесення зміни до статті 56 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку надсилання копії позовної заяви» від 19.05.11р №3382-VI стаття 56 ГПК України викладена в новій редакції, а саме: «позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення».

До заяви про порушення справи про банкрутство додані: копія фіскального чеку Укрпошти та опис вкладення поштового відправлення з поштовим штемпелем від 18.06.13р. Вказаний опис містить перелік із 8 документів (адміністративний позов, розрахунок заборгованості, копії довідок ЄДРПОУ, копії розрахунків фактичних витрат, копії рішень судів, копії про відкриття в/п та інші), загальний підсумок предметів і оголошеної цінності складає 25шт.

Суд зауважує, що надана до суду заява про порушення справи про банкрутство з додатками міститься на 213арк., а згідно наданого заявником опису, боржнику направлено документи на 25арк. та взагалі не вбачається відправлення йому копії поданої до суду заяви про порушення справи про банкрутство.

З огляду на зазначене вказаний опис від 18.06.2013р. та копія фіскального чеку Укрпошти не можуть бути прийняті судом як належні докази направлення боржнику копії заяви про порушення справи про банкрутство.

Інших доказів направлення чи вручення боржнику заяви про порушення справи про банкрутство з доданими документами суду не надано.

2) В силу ч.1 ст.15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суддя повертає заяву про порушення справи про банкрутство і додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі та з інших підстав, передбачених ст.63 ГПК України з врахуванням вимог цього Закону.

Згідно п.3 ст.63 ГПК України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини.

В силу ст.36 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Оригінали документів подаються, коли обставини справи відповідно до законодавства мають бути засвідчені тільки такими документами, а також в інших випадках на вимогу господарського суду.

Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), затвердженої наказом № 55 від 07.04.2003р. Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії , засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи.

Відповідно до ч.2 ст.11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до заяви про порушення справи про банкрутство додається рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили.

Згідно ст. 76 Закону України «Про нотаріат» вірність копії з копії документа може бути засвідчена нотаріусом, посадовою особою виконавчого комітету сільської, селищної, міської Ради народних депутатів, якщо вірність копії засвідчена в нотаріальному порядку або якщо ця копія видана підприємством, установою, організацією, що видала оригінал документа. В останньому випадку копія документа повинна бути викладена на бланку даного підприємства, установи, організації з прикладенням печатки і з відміткою про те, що оригінал документа знаходиться на даному підприємстві, в установі, організації.

Таким чином, приписами даної правової норми встановлено, що копія документу, який видано відповідним підприємством, має бути засвідчена, зокрема, даним підприємством.

Додані до заяви копії документів, на які заявник посилається як на доказ своїх вимог, не засвідчені неналежним чином та не відповідають вимогам закону, а саме: не проставлені ініціали та прізвище особи, не надано повноважень особи, яка засвідчила копії документів, що додані до заяви, не проставлена дата засвідчення копій.

Крім того, копії з копій постанов суду, наданих в якості доказів на підтвердження заборгованості боржника, не засвідчені нотаріально в силу приписів ст. 76 Закону України «Про нотаріат», та не містять відомостей щодо набрання ними законної сили.

У зв'язку з вищевикладеним додані документи не можуть бути належними доказами викладених в заяві фактів.

З огляду на зазначене, суд вважає, що заява №4702/08 від 18.06.13р. Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м.Макіївки Донецької області про порушення справи про банкрутство Макіївського колективного спеціалізованого управління «Укренергочормет», м.Макіївка, Донецька область (код ЄДРПОУ 05448432) підлягає поверненню на підставі п.2,5 ч.1 ст.15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та п.3,6 ст.63 Господарського процесуального кодексу України.

Враховуючи викладене та керуючись п.1 ст.2, п.2,5 ч.1 ст.15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.4 -1 , 36, 43, 56, п.3,6 ст.63, ст.86 ГПК України, господарський суд

У Х В А Л И В:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м.Макіївки Донецької області №4702/08 від 18.06.13р. про порушення справи про банкрутство Макіївського колективного спеціалізованого управління «Укренергочормет», м.Макіївка, Донецька область (код ЄДРПОУ 05448432) повернути без розгляду.

Додаток: заява про порушення справи з доданими документами - всього на 213арк.

Суддя С.С. Тарапата

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення25.06.2013
Оприлюднено26.06.2013
Номер документу32023997
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/4466/13

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні