Постанова
від 25.04.2013 по справі 804/4485/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2013 р. Справа № 804/4485/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Врони О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Східно-Дніпровської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби до Першотравенської міської організації партії "Реформи і порядок" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Східно-Дніпровська об'єднана державна податкова інспекція Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулася до суду з позовною заявою до Першотравенської міської організації партії "Реформи і порядок" про припинення юридичної особи ( код ЄДРПОУ 34357165).

Позовні вимоги позивач обґрунтував тим, що відповідач перебуває на обліку у Східно-Дніпровській об'єднаній державній податковій інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби. Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме, не подає документів податкової звітності до Східно-Дніпровської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби з 2007 року, що є підставою для припинення юридичної особи. Відповідач не має заборгованості по платежах до бюджету.

Відповідно до ст.183-2 КАС України позов прийнято до розгляду в скороченому провадженні та ухвалою суду відповідачу запропоновано у 10-тиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття надати до суду заперечення на позов або заяву про визнання позову.

Відповідач у встановлений судом строк не надав до суду заперечень на позов чи заяви про визнання позову. Про відкриття провадження у справі та про розгляд її у скороченому провадженні повідомлений належним чином, відповідно до вимог ст. 35 КАС України, за адресою вказаною в витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Пунктом 3 ч.1 ст. 183-2 КАС України визначено, що скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку що позовна заява підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач знаходиться на обліку у Східно-Дніпровській об'єднаній державній податковій інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби і відповідно до податкового законодавства є платником податків та інших обов'язкових платежів.

Відповідач порушує вимоги чинного законодавства України, а саме не подає документів податкової звітності до Східно-Дніпровської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби з 2007 року.

Відповідач не має заборгованості перед державним та місцевим бюджетами, що підтверджується довідкою.

Пункт 2 частини 1 статті 9 Закону України «Про систему оподаткування», зобов`язує платника податків подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов`язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов`язкових платежів).

Відповідно до матеріалів справи, відповідач не надає передбаченої податкової звітності більше одного року, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, згідно пункту 4 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців».

Згідно з пунктом 17 статті 11 Закону України «Про державну податкову службу України» органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядок встановлений законами України, мають право звертатися до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до частини 3 статі 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних і фізичних осіб - підприємців», державний реєстратор повинен не пізніше наступного робочого дня з дати надходження судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та в той же день повідомити органи статистики, державної податкової служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичну особу, щодо якої було прийнято судове рішення, про внесення до Єдиного державного реєстру такого запису.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, оскільки є законними та обґрунтованими письмовими доказами.

Керуючись ст.ст. 158 - 163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Східно-Дніпровської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області Державної податкової служби до Першотравенської міської організації партії "Реформи і порядок" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Першотравенська міська організація партії "Реформи і порядок" (код ЄДРПОУ 34357165).

Копію постанови направити сторонам та Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя О.В. Врона

Дата ухвалення рішення25.04.2013
Оприлюднено27.06.2013
Номер документу32050497
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/4485/13-а

Постанова від 25.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

Ухвала від 02.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Врона Олена Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні