Постанова
від 02.03.2009 по справі 2а-9488/08/2
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

02.03.09 Справа №2а-9488/08/2

Окружний адміністр ативний суд Автономної Респу бліки Крим у складі головуюч ого судді Яковлєва С.В. , при се кретарі Лісецькій Г.В., розгля нув у відкритому судовому за сіданні адміністративну спр аву

за позовом Державної пода ткової інспекції у м. Сімферо полі АР Крим

до Фірми "Криммаш"

про припинення юридичної о соби

за участю представників:

Від позивача - Бора І.Ю. - п редставник, довіреність № 155/10-0 15.01.2009 року,

Від відповідача - не з' яв ився

Суть спору: позивач звернув ся до Окружного адміністрати вного суду АР Крим з позовним и вимогами до відповідача пр о припинення юридичної особи , у зв' язку з ненаданням у под аткову інспекцію більше року документів фінансової звітн ості та декларацій.

У судовому засіданні предс тавник позивача наполягав на припиненні юридичної особи та задоволенні позовних вимо г у повному обсязі з мотивів, в икладених у адміністративно му позові.

Відповідач у судове засіда ння не з' явився, про час, дат у та місце його проведення бу в повідомлений належним чино м через засоби масової інфор мації, явку свого представни ка у судове засідання не забе зпечив, про причини неявки су д не повідомив.

Представник позивача напо лягав на розгляді справи за н аявними в ній матеріалами.

Суд, приймаючи до уваги нена дання відповідачем доказів н еможливості участі його пред ставника у судовому засіданн і з поважних причин, відсутні сть у матеріалах справи його клопотання про неможливість розгляду справи без участі й ого представника, керуючись ст.128 КАСУ, вважає можливим про довжити розгляд справи на пі дставі наявних у ній доказів .

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, досліди вши надані докази, суд

ВСТАНОВИВ:

Виконавчим комітетом Сі мферопольської міської ради АР Крим 14.02.1995року здійснено дер жавну реєстрацію юридичної о соби Фірми «Криммаш», ЄДРПОУ 22323985 (далі відповідач).

Згідно з довідкою ДПІ в м. Сі мферополі АР Крим (далі позив ач) відповідач з І кварталу 2007 р. не надає до податкових орга нів податкову звітність.

Відповідно до ст. 4 Закону Ук раїни «Про порядок погашення зобов'язань платників подат ків перед бюджетами і держав ними цільовими фондами» плат ники податків повинні предст авляти до органів ДПІ звітні сть з періодичністю, встанов леною нормами діючого законо давства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону Украї ни «Про систему оподатковува ння» передбачає обов'язок пл атників податків, зборів (обо в'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого закон одавства декларації та бухга лтерську звітність.

Відповідно до частини 15 ста тті 58 Господарського кодексу України скасування (припине ння) державної реєстрації су б' єкта господарювання здій снюється за його особистою з аявою, а також на підставі ріш ення суду у випадках визнанн я недійсними або такими, що су перечать законодавству, уста новчих документів або здійсн ення діяльності, що суперечи ть закону чи установчим доку ментам, або в інших випадках, п ередбачених законом.

Пунктом 17 частини 1 статті 11 З акону України «Про державну податкову службу в Україні» передбачено, що органи держа вної податкової служби у вип адках, в межах компетенції та у порядку, встановлених зако нами України, мають право зве ртатися у передбачених закон ом випадках до судових орган ів із заявою (позовною заявою ) про скасування державної ре єстрації суб' єкта підприєм ницької діяльності.

Згідно пункту 1 статті 33 Зако ну «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних ос іб-підприємців», юридична ос оба припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадк ах, передбачених законом.

Частина 2 статті 38 вказаного Закону передбачає постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов' язано з банкрутств ом юридичної особі, зокрема у випадку неподання юридичною особою протягом року органа м державної податкової служб і податкових декларацій, док ументів фінансової звітност і відповідно до закону.

Відповідач згідно зі ст. 71 КА СУ не надав доказів оформлен ня податкових декларацій, ін шої звітності та відправленн я цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вваж ає, що позов підлягає задовол енню.

Під час судового засідання , яке відбулось 02.03.2009 р., оголошен о вступну та резолютивну час тини постанови.

Постанова оформлена та під писана 09.03.2009 року.

Керуючись ст. ст. 160-163, 167 Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Ф ірму «Криммаш» (95022, АР Крим, м. Сі мферополь, вул. Скалиста, 21; ЄДР ПОУ 22323985, відомості про банківс ькі реквізити у матеріалах с прави відсутні), зареєстрова ну 14.02.1995 року Виконавчим коміте том Сімферопольської місько ї ради АР Крим.

Копію цієї постанови, післ я набрання нею законної сили , направити до державного реє стратора при Сімферопольськ ої міської ради АР Крим (95000, АР К рим, м. Сімферополь, вул. Толст ого,15)

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголош ення.

Якщо після подачі заяви пр о апеляційне оскарження, апе ляційна скарга не подана, пос танова вступає в законну сил у через 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова може бути оскарж ена в порядку і строки передб ачені ст. 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя Яков лєв С.В.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення02.03.2009
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу3210963
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-9488/08/2

Постанова від 02.03.2009

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Яковлєв С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні