Ухвала
від 01.07.2013 по справі 367/3969/13-ц
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/3969/13-ц

У Х В А Л А

Іменем України

про забезпечення позову

01 липня 2013 року Ірпінський міський суд Київської області у складі

головуючого судді Мікуліна А.В.,

при секретарі Мидловець М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області позовну заяву Прокурора м. Ірпеня Київської області до Коцюбинської селищної ради Київської області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, третя особа: Комунальне підприємство «Святошинське лісопаркове господарство» про визнання недійсними рішення, державного акту на право власності на землю, визнання права власності на земельну ділянку,-

в с т а н о в и в:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшла зазначена вище позовна заява.

Прокурор м. Ірпеня надіслав до суду клопотання про забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельну ділянку ОСОБА_2 площею 0,08 га із кадастровим номером 3210946200:01:041:0125 для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в АДРЕСА_1. Заборонити ОСОБА_2 (АДРЕСА_2) вчиняти будь-які дії з вищезазначеною земельною ділянкою, у тому числі укладати договори, вчиняти інші правочини стосовно цієї земельної ділянки. Заборонити відділу Держкомзему у м. Ірпінь Київської області здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно вищевказаної земельної ділянки. Зобов'язати реєстраційну службу Головного управління юстиції у Київській області внести до Державного реєстру прав інформацію про заборону відчуження вищевказаної земельної ділянки. Крім того, надіслав заяву в якій просить розглянути вищевказане клопотання про забезпечення позову у його відсутність, позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Інші сторони по справі в судове засідання не з'явились, причини неявки суду не повідомили.

Дослідивши клопотання Прокурора м. Ірпеня, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, виходячи із наступних підстав.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Оскільки у своєму клопотанні про забезпечення позову Прокурор м. Ірпеня не вказав чітко які конкретно договори і правочини необхідно заборонити вчиняти ОСОБА_2 із земельною ділянкою, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, тому суд дійшов висновку, що такий спосіб забезпечення позову є неконкретизований та необґрунтований. Також на даний момент Держкомзем у м. Ірпінь Київської області не здійснює реєстрацію прав власності на нерухоме майно, у зв'язку із цим суд відмовляє у способі забезпечення позову шляхом заборони відділу Держкомзему у м. Ірпінь Київської області здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно вищевказаної земельної ділянки.

Інші способи забезпечення позову, вказані у клопотанні Прокурора м. Ірпеня є співмірними із заявленими позовними вимогами та відповідають вимогам закону, тому слід задовольнити заяву про забезпечення позову частково, а саме, накласти арешт на земельну ділянку площею 0,08 га, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, та зобов'язати реєстраційну службу Головного управління юстиції у Київській області внести до Державного реєстру прав інформацію про заборону відчуження даної земельної ділянки. Крім того, відчуження спірної земельної ділянки з боку ОСОБА_2 на користь третіх осіб унеможливить виконання можливого рішення суду.

Враховуючи, що сторони в судове засідання не з'явилися, відповідно до ч.2 ст.197 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 151, 152, 153, 197 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

у х в а л и в:

Клопотання Прокурора м. Ірпеня про забезпечення позову задовольнити частково.

Накласти арешт на земельну ділянку площею 0,08 га (кадастровий номер земельної ділянки 3210946200:01:041:0125), цільове призначення - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, та належить ОСОБА_2 на підставі договору дарування укладеного між дарувальником ОСОБА_3 та обдарованою ОСОБА_2 від 25.03.2010 р. та державного акту на право власності на земельну ділянку Серія ЯЖ № 929768, що виданий на ім'я ОСОБА_1.

Зобов'язати реєстраційну службу Головного управління юстиції у Київській області внести до Державного реєстру прав інформацію про заборону відчуження земельної ділянки площею 0,08 га (кадастровий номер земельної ділянки 3210946200:01:041:0125), цільове призначення - для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, та належить ОСОБА_2.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Ірпінський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 (п'яти) днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: А. В. Мікулін

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення01.07.2013
Оприлюднено05.07.2013
Номер документу32178778
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/3969/13-ц

Рішення від 22.07.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мікулін А. В.

Ухвала від 01.07.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мікулін А. В.

Ухвала від 27.05.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Мікулін А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні