Рішення
від 05.07.2013 по справі 528/911/13-ц
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/911/13-ц

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

м. Гребінка 17 червня 2013 року Гребінківський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді Радзівона О.І., секретаря Сапи А.М., з участю представника прокуратури Гребінківського району Юрченка С.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гребінка цивільну справу за заявою прокурора Гребінківського району Полтавської області в інтересах територіальної громади Тарасівської сільської ради Гребінківського району в особі Тарасівської сільської ради Гребінківського району Полтавської області про визнання спадщини ОСОБА_2 відумерлою, передачу у власність територіальної громади земельної частки (паю), -

В С Т А Н О В И В :

11.06.2013 року до суду із заявою про визнання спадщини (земельної частки (паю) площею 5,17 в умовних кадастрових гектарах, що розташована на території Тарасівської сільської ради Гребінківського району) відумерлою звернувся прокурор Гребінківського району, вказуючи на відсутність спадкоємців за заповітом і за законом після смерті гр-ки ОСОБА_2.

В судовому засіданні представник прокуратури Гребінківського району пояснив, що ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1, тобто більше одного року тому. Гребінківська державна нотаріальна контора повідомила, що на майно ОСОБА_2, за даними спадкового реєстру, спадкова справа не заводилася. Спадкоємці у померлої відсутні.

Заслухавши пояснення заявника та дослідивши наявні у справі докази, судом встановлені наступні факти та відповідні їм правовідносини.

ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 (актовий запис про смерть № 13), тобто більше одного року тому (а.с. 6). До дня смерті вона проживала в с. Тарасівка Гребінківського району Полтавської області. Таким чином, місцем відкриття спадщини, у відповідності до ст. 1221 ЦК, є останнє місце проживання померлої, тобто с. Тарасівка, яке відноситься до підпорядкування Тарасівської сільської ради Гребінківського району.

На час смерті ОСОБА_2 мала у власності земельну частку (пай) площею 5,17 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості), згідно Сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ПЛ № 0134523, земельно-кадастровий номер - 5320886000:00:004:7051 (а.с. 4-5, 14).

Згідно Інформаційної довідки, спадкова справа на гр. ОСОБА_2 не заводилася (а.с. 7-8).

Відповідно до даних Тарасівської сільської ради Гребінківського району Полтавської області у померлої ОСОБА_2 близьких родичів немає (а.с. 2-3).

Згідно з п. «б» ч. 1 ст. 140 Земельного кодексу України, однією з підстав припинення права власності на земельну ділянку є смерть власника земельної ділянки за відсутності спадкоємця.

У відповідності до ч. 1 ст. 1277 ЦК, у разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Приймаючи до уваги вищевикладені обставини, суд приходить до висновку про задоволення заявлених вимог.

На підставі викладеного, у відповідності до п. «б» ч. 1 ст. 140 ЗК, ч. 1 ст. 1277 ЦК, керуючись ст. ст. 8, 10, 60, 212-215, ч. 1 ст. 223, ст. 278 ЦПК, суд, -

В И Р І Ш И В :

Заяву прокурора Гребінківського району Полтавської області в інтересах територіальної громади Тарасівської сільської ради Гребінківського району в особі Тарасівської сільської ради Гребінківського району Полтавської області про визнання спадщини ОСОБА_2 відумерлою, передачу у власність територіальної громади земельної частки (паю) задовольнити повністю.

Визнати спадщину, що складається із земельної частки (паю) площею 5,17 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості), згідно Сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ПЛ № 0134523, земельно-кадастровий номер - 5320886000:00:004:7051, яка відкрилася ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті ОСОБА_2, відумерлою та передати її у власність територіальної громади Тарасівської сільської ради Гребінківського району Полтавської області.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Полтавської області через Гребінківський районний суд Полтавської області протягом 10 днів з дня проголошення його вступної та резолютивної частин шляхом подачі апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення вступної та резолютивної частин судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом 10 днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Гребінківського районного суду Полтавської області О. І. Радзівон

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення05.07.2013
Оприлюднено09.07.2013
Номер документу32221441
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —528/911/13-ц

Рішення від 05.07.2013

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О. І.

Ухвала від 14.06.2013

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні