Постанова
від 03.07.2013 по справі 821/1994/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2013 р. 16 год. 10 хв. Справа № 821/1994/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Попова В.Ф., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби (далі - ДПІ у м. Новій Каховці, позивач) звернулась до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро" (далі - ТОВ "Мол-Агро", відповідач) про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідно до довідки з Єдиного державного реєстру ТОВ "Мол-Агро" відсутнє за місцезнаходженням, що є підставою для припинення юридичної особи.

Відповідач письмових заперечень на позов чи заяви про визнання позову до суду не надав. Судом на юридичну адресу відповідача направлялась копія ухвали про відкриття скороченого провадження у справі, але вказана поштова кореспонденція повернулась до суду з відміткою "за закінченням терміну зберігання".

За змістом частин 8, 11 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином, судом належним чином виконано вимоги закону щодо повідомлення осіб, які беруть участь у справі. Суд вважає за можливе здійснювати розгляд справи на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро" зареєстроване як юридична особа 11 лютого 2009 р., місцезнаходження юридичної особи: вул. Піонерська, 18, кв. 67, м. Нова Каховка, Херсонська обл., 74900.

Як платник податків відповідач узятий на облік в органах державної податкової служби 12.02.2009 р. за № 10682 та перебуває на обліку в ДПІ у м. Новій Каховці.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців до Єдиного державного реєстру внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаною адресою.

За змістом ч. 1 статті 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" у випадках, передбачених законом, юридична особа припиняється за судовим рішенням.

Підстави для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, встановлені частиною другою статті 38 зазначеного Закону. Однією з таких підстав є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

За змістом пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20, пп. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ДПІ у м. Новій Каховці про припинення юридичної особи - товариства з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро" є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161 - 163 КАС України, ст. ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд

постановив :

Позовні вимоги Державної податкової інспекції у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби до товариства з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Мол-Агро", код ЄДРПОУ 36227172.

Копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Попов В.Ф.

кат. 8.3.2

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.07.2013
Оприлюднено08.07.2013
Номер документу32226251
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1994/13-а

Постанова від 03.07.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

Ухвала від 22.05.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Попов В.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні