Постанова
від 11.06.2013 по справі 801/5372/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

Іменем України

11 червня 2013 р. (10:04) Справа №801/5372/13-а

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі судді Москаленка С.А., за участю секретаря судового Кузьміна О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Красноперекопської об'єднаної державної податкової інспекції в АР Крим Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Резерв ПСА"

про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Красноперекопська об'єднана державна податкова інспекція в АР Крим Державної податкової служби звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Резерв ПСА" про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем податкові декларації, документи фінансової звітності не подаються з 09.02.2012 року.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином - судовою повісткою, надав клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Відповідач явку свого представника у судове засідання не забезпечив, про дату, час та місце розгляду адміністративної справи повідомлений належним чином - судовою повісткою, про поважність причин неприбуття у судове засідання суд не попередив.

Відповідно до ч. 6 ст. 71 КАС України суд вважає можливим розглянути справу на підставі наявних доказів.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Резерв ПСА" є юридичною особою (ідентифікаційний код 37516371), що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Податкова звітність відповідачем востаннє надана у формі податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2-4 квартал 2011 року (дата надання 09.02.2012 року), що підтверджується актом про ненадання відповідачем звітності №18/15.1 від 29.03.2013 року, податковою декларацією з податку на прибуток підприємства відповідача за 2-4 квартал 2011 року .

Відповідно ст.16 Податкового кодексу України (чинного з 01.01.2011р.) платники податків повинні надавати до органів ДПІ звітність за періодичністю, встановленою нормами чинного законодавства.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно п.20.1.12. ст.20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Матеріали справи підтверджують, що відповідачем допущені порушення встановлених чинним законодавством правил здійснення господарської діяльності, зокрема неподання більше року податкової звітності до органів державної податкової служби.

За таких обставин суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 158-161, ч.1 ст. 162, 163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Резерв ПСА" (АР Крим, м. Красноперекопськ, вул.. таврійська, буд.15, ідентифікаційний код 37516371) - припинити.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору.

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Москаленко С.А.

Дата ухвалення рішення11.06.2013
Оприлюднено08.07.2013
Номер документу32227047
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/5372/13-а

Постанова від 11.06.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Москаленко С.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні