Ухвала
від 01.06.2013 по справі 808/5167/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

01 червня 2013 року Справа № 808/5167/13-а м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Чернова Ж.М., перевіривши матеріали адміністративного

позову: Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріждреввугілля»

про: припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

30.05.2013 Державна податкова інспекція у Комунарському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби звернулась до суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріждреввугілля», у якому просить припинити діяльність юридичної особи у зв'язку з неподанням більше року до органів державної податкової служби передбачених законодавством документів податкової та фінансової звітності.

За правилами ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.17 КАС України спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України відносяться до юрисдикції адміністративних судів.

Спір виник із публічно - правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно із ст.17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В процесі підготовчого провадження суд, керуючись ч.2 ст.53 КАС України, встановив необхідність залучити в якості третьої особи на стороні відповідача його засновника (учасника) ОСОБА_1, оскільки вирішення справи може вплинути на її права, свободи, інтереси або обов'язки.

За наслідками розгляду матеріалів позовної заяви, суд дійшов висновку про необхідність закінчення підготовчого провадження, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення її до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 107, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі №808/5167/13-а за позовом Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Запоріждреввугілля», про припинення юридичної особи.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 18 червня 2013 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в о 10 год. 00 хв. Справа розглядатиметься одноособово суддею Черновою Жанною Миколаївною.

3. Залучити в якості третьої особи на стороні відповідача

- ОСОБА_1, місцезнаходження (місце проживання) за адресою: АДРЕСА_1

4. Запропонувати до початку судового засідання надати:

позивачу - довіреність на представника; нормативне обґрунтування позовних вимог; всі документи, зазначені у позові; належно засвідчені копії витребуваних та доданих до позову документів надати у справу, оригінали - суду для огляду.

відповідачу та третій особі - довіреність на представника; у разі невизнання адміністративного позову надати до 18.06.2013 письмові заперечення на позов та документи на обґрунтування заперечень; докази надання податкової звітності до податкового органу або пояснення про причини її ненадання; належно засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали - суду для огляду.

5. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом із витягом про їх процесуальні права та обов'язки.

6. У судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Ж.М.Чернова

18 червня 2013 року 10:00

Витяг про процесуальні права та обов'язки сторін.

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі (стаття 49 КАС України)

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Права та обов'язки сторін (стаття 51 КАС України).

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення01.06.2013
Оприлюднено09.07.2013
Номер документу32252433
СудочинствоАдміністративне
Суть: припинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —808/5167/13-а

Ухвала від 01.06.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Постанова від 18.06.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні