Постанова
від 08.07.2013 по справі 4144-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.07.2013Справа №5002-17/ 4144-2012 За заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в Нижньогірському районі Автономної Республіки Крим

до боржника Нижньогірського районного державного підприємства по виконанню агрохімічних робіт «Райагрохім»

про порушення справи про банкрутство

Суддя Гайворонський В.І.

Представники: не з'явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ: Кредитор звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство у відношенні боржника відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Постановою суду від 08.01.2013 боржник визнаний банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено Управління Пенсійного фонду України в Нижньогірському районі Автономної Республіки Крим в особі завідуючого юридичним сектором Калюшик Л.А. строком по 08.07.2013.

Ухвалою суду від 07.02.2013 припинено процедуру ліквідації та перейдено до загальної процедури банкрутства боржника. Розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Мєтєлєву С.Ф.

Від розпорядника майном надійшло клопотання про визнання банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Розглянувши матеріали справи, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Комітет кредиторів відповідно до Протоколу № 52 від 15.04.2013 прийняв рішення припинити процедуру санації боржника, та перейти до ліквідаційної процедури банкрутства, ліквідатором пропонується призначити арбітражного керуючого Мєтєлєву С.Ф.

Зацікавленою особою не надано доказів того, що до боржника не слід застосовувати процедуру ліквідації.

Господарська діяльність боржником не ведеться, борг складає значну суму, та джерел його погашення не існує.

Зацікавленою особою не надано доказів здійснення боржником підприємницької діяльності, та можливості погашення боргу.

Розглянувши матеріали справи, суд не вбачає підстав не визнавати боржника банкрутом, та не застосовувати до нього ліквідаційну процедуру, відповідно, вважає необхідним визнати боржника банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Мєтєлєву С.Ф., процедура санації суду не

запропонована.

При цьому суд також приймає до уваги позицію кредиторів, які вважають необхідним застосувати відносно боржника саме процедуру ліквідації.

Так, згідно з протоколом № 2 засідання комітету кредиторів Нижньогірського районного державного підприємства по виконанню агрохімічних робіт «Райагрохім» від 17.06.2013 вирішено клопотати перед судом про перехід до ліквідаційної процедури та визнання боржника банкрутом.

Тобто, не приймати до уваги пропозицію кредиторів у суду підстав не існує.

Зацікавлена особа в розумні строки не визначила, що необхідно призначити процедуру санації.

Окрім цього, суд повинен перейти до наступної процедури - ліквідації, оскільки строк процедури розпорядження майном закінчується, та у даному випадку суд не повинен із власної ініціативи продовжувати його.

Таким чином, підстав для продовження процедури розпорядження майном або застосування процедури санації не існує, та, відповідно, боржник підлягає визнанню банкрутом, та відносно нього необхідно застосувати процедуру ліквідації.

Згідно з п. 56 постанови Пленуму Верховного Суду України від 18.12.2009 «Про судову практику в справах про банкрутство» при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів у справі представляє комітет кредиторів.

Керуючись ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Нижньогірського районного державного підприємства по виконанню агрохімічних робіт «Райагрохім» та повноваження розпорядника майном арбітражного керуючого Мєтєлєвой С.Ф.

2. Визнати Нижньогірське районне державне підприємство по виконанню агрохімічних робіт «Райагрохім» (пер. Колхозний 2, смт. Нижньогірський, ідентифікаційний код: 05489709) банкрутом.

3. Відкрити відносно боржника ліквідаційну процедуру банкрутства відповідно до вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на дванадцять місяців.

4. Призначити ліквідатором боржника - Нижньогірського районного державного підприємства по виконанню агрохімічних робіт «Райагрохім» арбітражного керуючого Мєтєлєву С.Ф.

5. Зобов'язати ліквідатора боржника у десятиденний строк опублікувати в офіційних друкованих органах (газети «Голос України» чи «Урядовій кур'єр») оголошення про визнання Відкритого акціонерного товариства «Завод «Альбатрос» банкрутом і відкриття відносно нього ліквідаційної процедури. Докази опублікування оголошення надати суду у строк до 01.08.2013 . Оголошення повинне містити найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора.

6. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

· господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

· строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

· у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

· припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

· відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

· продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

· скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

· вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

· виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

7. З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

8. Після завершення розрахунків з кредиторами зобов'язати ліквідатора представити суду звіт і ліквідаційний баланс відповідно до статті 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у строк до 08.07.2014.

9. Призначити розгляд питання про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу боржника на 08.07.2014 о 11 год. 00 хв.

10. Відповідні строки у цій справі обчислювати з дня винесення постанови з 08.07.2013.

Суддя В.І. Гайворонський

Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено10.07.2013
Номер документу32274173
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4144-2012

Ухвала від 10.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 28.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 19.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 18.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 14.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні