Постанова
від 10.07.2013 по справі 804/7716/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 липня 2013 р. Справа № 804/7716/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кальника В.В., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» про стягнення коштів за податковим боргом, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс», в якому позивач просить стягнути з відповідача податкову заборгованість по податку на прибуток в сумі 6487,92 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідач в порушення вимог Податкового кодексу України має несплачену заборгованість в сумі 6487,92 грн.

Відповідач заперечень на позовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі направлено на адресу відповідача, що вказана у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендованим поштовим відправленням, але конверт повернуто на адресу суду у зв'язку із неврученням. Згідно частини 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача про розгляд справи та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки при підготовці справи до розгляду дотримано вимоги Кодексу адміністративного судочинства України щодо належного повідомлення сторін у справі про розгляд справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» (код ЄДРПОУ 35935080) є платником податків та інших обов'язкових платежів та знаходиться на податковому обліку в ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби.

Судом встановлено, що відповідач в порушення вимог Податкового кодексу України має податковий борг перед бюджетом у розмірі 6487,92 грн., який виник у зв'язку із несплатою відповідачем узгоджених податкових зобов'язань.

Згідно підпункту 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України, податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Пунктом 57.1 статті 57 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідачем 11.02.2013р. надано ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська податкову декларацію з податку на прибуток за 2012р., в якій податкове зобов'язання з податку на прибуток було визначено відповідачем самостійно в сумі 6 788,00 грн.

Таким чином, податкове зобов'язання з податку на прибуток, самостійно визначене у податковій декларації з податку на прибуток за 2012р., є узгодженим з 11.02.11р., а відповідач зобов'язаний був сплатити податкове зобов'язання відповідно у строк до 21.02.12р.

Сплата відповідачем узгодженого податкового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 6 788,00 грн. по строку сплати до 21.02.12р. була часткова, внаслідок чого податковий борг відповідача з податку на прибуток по податковій декларації станом на 04.06.2013 року складає 6 487,92 грн.

Відповідно до статті 59 Податкового кодексу України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС з метою погашення податкового боргу було сформовано у відношенні відповідача податкову вимогу від 26.02.2013 року № 168 на суму податкового боргу 7427,92 грн. Вимогу про сплату боргу відповідачем не виконано.

Станом на 04.06.2013 року податковий борг ТОВ «Дніпропромбудсервіс» згідно довідки розрахунків з бюджетом складає 6 487,92 грн.

Відповідно до пп.20.1.18 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Частиною 1 п. 95.3 ст.95 Податкового кодексу України передбачено, що стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Враховуючи викладене, суд вважає правомірним стягнення з відповідача суми податкового боргу у розмірі 6 487,92 грн., оскільки доказів самостійного погашення заборгованості відповідач суду не надав.

Керуючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Дніпропромбудсервіс» на користь держави в особі Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби в рахунок погашення податкового боргу 6 487,92 грн. (шість тисяч чотириста вісімдесят сім грн. 92 коп.) шляхом стягнення з рахунків підприємства у банках, обслуговуючих такого платника податку.

Постанова суду набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, підлягає негайному виконанню відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.В. Кальник

Дата ухвалення рішення10.07.2013
Оприлюднено15.07.2013
Номер документу32348378
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/7716/13-а

Ухвала від 05.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Постанова від 10.07.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні