Ухвала
від 11.07.2013 по справі 515/1472/13-ц
ТАТАРБУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/1472/13-ц

Провадження 6/515/1672/13

Татарбунарський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2013 року. Татарбунарський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Тимошенка С.В.

при секретарі Коренчук О.Е.,

розглянувши у відкритому судовому засідання в залі суду у м.Татарбуна-ри Одеської області подання відділу державної виконавчої служби Татар-бунарського районного управління юстиції Одеської області про тимчасо-ве обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 Вікторо-вича,

В С Т А Н О В И В:

На примусовому виконанні у відділі державної виконавчої служби Та-тарбунарського районного управління юстиції Одеської області знаходи-ться виконавче провадження по виконанню наказу № 5017/2376/2012, ви-даного 19.03.2013 р. Господарським судом Одеської області про стягнен-ня з товариства з обмеженою відповідальністю «Екоресурс» ( код ЄДРПОУ 33064904 ) на користь державного бюджету, обласного бюджету Одеської міської ради та сільського бюджету Дивізійської сільської ради забор-гованості в сумі 252500 грн.

17 квітня 2013 року по вище вказаному виконавчому документу у відділі ДВС Татарбунарського районного управліня юстиції відкрите ви-конавче провадження.

Заступник начальника відділу ДВС Татарбунарського районного управ-ління юстиції Одеської області ОСОБА_2 звернувся до суду із згаданим поданням, посилаючись на те, що директором боржника - ТОВ «Екоресурс» - являється ОСОБА_1, громадянин України, який викликався до відділу ДВС, але на виклики не з’являється та злісно ухиляється від виконання рішення суду. Рішення суду до теперішнього часу залишається невиконаним, тому просив обмежити вказану особу у праві виїзду за кор-дон.

Представник відділу ДВС Татарбунарського районного управління юс-тиції Одеської області ОСОБА_2 у судовому засіданні підтримав подан-ня у повному обсязі.

Представник ОСОБА_1 ( за довіреністю ) ОСОБА_3 у судовому засіданні пояснив, що ОСОБА_1 не ухиляється від вико-нання рішення суду, просив не обмежувати його у праві виїзду за межі України, оскільки він співпрацює з іноземними партнерами та має необ-хідність у виїзді за кордон у зв’язку з виробничою діяльністю, та відмовити у задоволенні подання.

Заслухавши думки представників: відділу ДВС і боржника, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що подання підлягає задоволенню.

Як вбачається із копії наказу № 5017/2376/2012 від 19 березня 2013 року про примусове виконання постанови ( а.с.4 ), з товариства з об-меженою відповідальністю «Екоресурс» стягнено на користь Державного бюджету України, обласного бюджету Одеської обласної ради та сільсько-го бюджету Дивізійської сільської ради Татарбунарського району Одесь-кої області збитків на суму 252500 грн.

З метою виконання рішення суду накладено арешт на кошти на рахун-ках ТОВ «Екоресурс» та на майно боржника ( а.с.13-15,24-25 ).

Згідно з матеріалами справи ( а.с.20-22 ), керівником ТОВ «Екоре-сурс» зазначено ОСОБА_1, який зареєстрований ІНФОРМАЦІЯ_1.

Із копії повідомлення від 10.06.13 р.( а.с.28 ) видно, що директор ТОВ «Екоресурс» ОСОБА_1 повідомлений про необхідність виконан-ня рішення суду.

Відповідно до п.2 ст.6 ЗУ В«Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» , громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта або громадянинові України може бути тим-часово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов’язання - до виконання зобов’язань, або розв’язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов’язань заста-вою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов’язань, покладених на нього судовим рі-шенням - до виконання зобов’язань.

Згідно п.8 ст.19 ЗУ В«Про Державну прикордонну службу УкраїниВ» , на Державну прикордонну службу України відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення в’їзду з Ук-раїни осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в’їзд в Ук-раїну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому чи-слі згідно з дорученням правоохоронних органів.

В судовому засіданні встановлено, що товариство з обмеженою відпо-відальністю «Екоресурс», директором якого є ОСОБА_1, зобо-в'язане виплатити на користь державного бюджету, обласного бюджету Одеської міської ради та сільського бюджету Дивізійської сільської ра-ди заборгованість в сумі 252500 грн.

Але ніяих заходів, направлених на погашення заборгованості, дирек-тор ОСОБА_1 не приймає. На законні вимоги державного виконав-ця надати балансову та касову книги, що необхідно для перевірки май-нового стану боржника, не реагує.

Є підстави розглядати такі дії директора ТОВ "Екоресурс" як намір ухилитись від виконання рішення суду.

Згідно ч.1 ст.1 Закону України В«Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» , громадянин України має право ви-їхати з України, крім випадків, передбачених цим Законом, та в’їхати в Україну.

За впевненістю суду, обмеження боржника у праві виїзду за межі держави є надзвичайною мірою, оскільки в результаті цього порушується конституційне право громадянина на свободу пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, і повинно застосовуватись у разі, коли вичерпано всі інші можливості, щоб досяг-ти виконання боржником покладених на нього зобов’язань.

При цьому суд виходить із того, що законом передбачено комплекс заходів для того, щоб понудити боржника виконати покладені на нього зобов’язання.

І представником відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції надані необхідні і достатні докази про застосування до борж-ника передбачених законом заходів для забезпечення виконання рішення суду, що передбачено главою 5 Закону України «Про виконавче провад-ження». Є відомості про результати застосування згаданих заходів, про перевірку наявності у ТОВ «Екоресурс» майна, грошових коштів на рахун-ках, активів, тощо, за рахунок яких можливо задовольнити вимоги по ви-платі боргу.

Але не дивлячись на застосування державним виконавцем передбаче-них законом заходів для забезпечення виконання рішення суду рішення суду, виконання не відбулось.

А тому, за впевненістю суду, є законні підстави для тимчасового обмеження керівника боржника у праві виїзду за межі держави, оскільки вичерпано всі інші можливості, щоб понудити його виконати зобов’язан-ня, покладені на очолюване ним товариство судовим рішенням.

Отже, подання відділу ДВС Татарбунарського районного управління юстиції підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.208-210,217 ЦПК України, п.2 ст.6 ЗУ В«Про порядок виїзду з України та в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» , п.8 ст.19 ЗУ В«Про Державну прикордонну службу УкраїниВ» , суд

У Х В А Л И В:

Подання відділу державної виконавчої служби Татарбунарського рай-онного управління юстиції Одеської області задовольнити.

Тимчасово обмежити директора ТОВ «Екоресур» - ОСОБА_1, дані про дату народження відсутні, громадянина України, паспорт серії КК № 700069, виданий 29.01.2001 року Татарбунарським РВ УМВС України в Одеській області, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, до врегулювання виконання очолюваним ним товариством з обмеженою відпо-відальністю "Екоресурс" своїх зобов’язань, покладених на нього рішення суду - у праві виїзду за межі України.

Виконання ухвали покласти на адміністрацію Державної прикордонної служби України.

Ухвалу суду може бути оскаржено до апеляційного суду Одеської області протягом п’яти днів з дня її проголошення. ОСОБА_2, без участі яких було постановлено ухвалу, можуть оскаржити її в апеляційному по-рядку протягом п’яти днів з отримання копії ухвали.

Суддя Тимошенко

Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32358572
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасо-ве обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 Вікторо-вича

Судовий реєстр по справі —515/1472/13-ц

Ухвала від 11.07.2013

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Тимошенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні