Ухвала
від 10.07.2013 по справі 285/3140/13-ц
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 285/3140/13-ц

6/0285/103/13

УХВАЛА

Іменем України

10 липня 2013 року

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючого - судді Мозгового В.Б.,

при секретарі Палашкевич М.В.,

розглянувши у судовому засіданні подання державного виконавця відділу ДВС Новоград-Волинського МРУЮ Федорчук М.В. про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України,-

в с т а н о в и в:

Державний виконавець відділу ДВС Новоград-Волинського МРУЮ Федорчук М.В. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 у праві виїзду за межі України, посилаючись на те, що на виконанні державної виконавчої служби Новоград-Волинського міськрайонного управління юстиції знаходиться наказ № 6/11-Д від 29.10.2010 року виданий Господарським судом Житомирської області про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Газета «Звягель-Інформ» код 22051251, що знаходиться за адресою вул. Радянська, 3 м. Новоград-Волинський на користь ПАТ «Фідобанк» боргу в сумі 349883,72 грн.

Керівник боржника - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, і.к. НОМЕР_1, проживаючий за адресою АДРЕСА_1, рішення суду не виконує, заборгованість не виплачує.

У судове засідання державний виконавець надала заяву, в якій зазначила, що подання підтримує у повному обсязі та просить його задовольнити.

Врахувавши заяву державного виконавця, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст.33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлено законом.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України», громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо діють неврегульовані аліменти, договірні чи інші невиконанні зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

Відповідно до п. 18 ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження», у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, державний виконавець має право звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Як зазначено в узагальненні Верховного суду України судової практики щодо вирішення питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, Законом України «Про виконавче провадження» передбачено юридичні санкції у вигляді тимчасового обмеження у праві виїзду не за наявність факту невиконання зобов'язань,

а за ухилення від їх виконання. У зв'язку з цим з метою всебічного і повного з'ясування всіх обставин справи, встановлення дійсних прав та обов'язків учасників спірних правовідносин, суду належить з'ясувати, чи дійсно особа свідомо не виконувала належні до виконання зобов'язання в повному обсязі або частково.

Враховуючи вищенаведене, суд вважає подання таким, що не підлягає задоволенню, оскільки, заявником не надано доказів, що підтверджують наявність паспорта у боржника, намір його виїхати за межі України та того, що боржник ухиляється від виконання рішення суду, а саме, що боржник був належно повідомлений про добровільне виконання вказаного рішення суду.

Крім того не надано відомостей щодо громадянства боржника та наявності закордонного паспорту.

Обмеження виїзду за кордон, на думку суду є крайньою мірою, спрямованою на забезпечення виконання рішення суду, оскільки вказана міра обмежуватиме конституційні права громадянина, а тому може бути застосовано тільки за умови ухилення боржника від виконання рішення суду.

Керуючись ст. 33 Конституції України, ст. 377-1 ЦПК України, -

у х в а л и в:

В задоволенні подання державного виконавця відділу ДВС Новоград-Волинського МРУЮ Федорчук М.В. про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її проголошення, до апеляційного суду Житомирської області через Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області.

Головуючий

СудНовоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення10.07.2013
Оприлюднено19.07.2013
Номер документу32380977
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —285/3140/13-ц

Ухвала від 10.07.2013

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Мозговий В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні