Постанова
від 15.04.2013 по справі 802/1185/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м.Вінниця

15 квітня 2013 р. Справа № 802/1185/13-а

Вінницький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Чернюк Алли Юріївни , розглянувши в порядку скороченого провадження матеріали справи за позовом: управління Пенсійного фонду України у Вінницькому районі до: Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Плюс" про: стягнення недоїмки,-

ВСТАНОВИВ :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України у Вінницькому районі (надалі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Плюс" (надалі - відповідач ) про стягнення недоїмки.

Позов мотивований тим, що за відповідачем рахується недоїмка по сплаті єдиного внеску в сумі 1 566 грн. 88 коп.

Судом в порядку статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) справу розглянуто в скороченому провадженні.

Ухвалою суду від 20.03.13р. на підставі п. 4 ч. 1 ст. 183-2 КАС України відкрито скорочене провадження у справі за вказаним позовом. Зазначена ухвала відповідачем отримана 26.03.2013р., що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Беручи до уваги те, що відповідач своїм правом заперечити проти позовних вимог не скористався, справа розглянута судом в порядку скороченого провадження за наявними в ній доказами в межах строку, визначеного статтею 183-2 КАС України.

Розглянувши справу в порядку скороченого провадження, оцінивши повідомлені позивачем обставини, зважаючи на відсутність заперечень відповідача, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно до п.1 ст.4 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (надалі - закон) платниками єдиного внеску є підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами, у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ "ВТС Плюс" зареєстроване, як платник єдиного внеску в управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькому районі.

Відповідно до п.8 ст.9 Закону, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. При цьому платники, зазначені у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених Сум зобов'язані сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). Винятком є випадки, якщо внесок, нарахований на ці виплати, вже сплачений у строки, встановлені абзацом першим цієї частини, або за результатами звірення платника з територіальним органом Пенсійного фонду за платником визнана переплата єдиного внеску, сума якої перевищує суму внеску, що підлягає сплаті, або дорівнює їй. Кошти перераховуються одночасно з отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі. При цьому фактичним отриманням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплату доходу, грошового забезпечення) вважається отримання відповідних сум готівкою, зарахування на рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, отримання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей у рахунок зазначених виплат, фактичне здійснення з таких виплат відрахувань згідно із законодавством або виконавчими документами чи будь-яких інших відрахувань. Базовим звітним періодом є календарний місяць, а для платників, зазначених в абзацах 3 та 4 п. 1 ч. 1 ст. 4 цього Закону, - календарний рік.

Згідно до п.2,3,4 ст.25 Закону у разі виявлення своєчасно не сплачених сум страхових внесків платники єдиного внеску зобов'язані самостійно обчислити ці внески і сплатити їх з нарахуванням пені в порядку і розмірах, визначених цією статтею. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів. Територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Як свідчать матеріали справи, на виконання вищезгаданих норм пенсійним органом сформовано винесено вимогу про сплату боргу № Ю61 від 06.02.2013р., якою визначено суму заборгованості в розмірі 1 566 грн. 88 коп., яка отримана відповідачем 08.02.2013р., що підтверджується копією поштового повідомлення.

Таким чином, за відповідачем рахується заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькому районі в сумі 1 566 грн. 88 коп..

Беручи до уваги те, що заявлену до стягнення суму заборгованості відповідач у встановлені строки до бюджету не сплатив, наявність вказаної заборгованості підтверджується матеріалами справи, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог.

Відповідно до статей 11, 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а суд згідно статті 86 цього Кодексу, оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об'єктивному дослідженні.

Враховуючи вимоги ч. 4 ст. 94 КАС України, відповідно до якої у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються, судові витрати у цій справі стягненню з відповідача не підлягають

Керуючись ст.ст. 86, 94, 158, 162, 183-2, 256 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути Товариства з обмеженою відповідальністю "ВТС Плюс" (вул.Житловне містечко,15/15, смт.Стрижавка, Вінницького району, код ЄДРПОУ 34610185, р/р 29025866200018 в ПАТ КБ "Приватбанк", МФО 305299, р/р26005242354400 в ПАТ "Укрсиббанк" м. Харків, МФО 351005, р/р29025000000100 в ПАТ "Укрсиббанк" м. Харків, МФО 351005) недоїмку зі сплати єдиного внеску в сумі 1 566 грн. 88 коп. на рахунок Державного бюджету України ( р/р 37192101000203 у відділенні Державного казначейства, МФО 802015).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Відповідно до ст.ст. 183-2, 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з моменту отримання копії постанови. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова набирає законної сили в порядку ст. 254 КАС України

Суддя /підпис/ Чернюк Алла Юріївна

Копія вірна:

Суддя: Секретар:

Дата ухвалення рішення15.04.2013
Оприлюднено16.07.2013
Номер документу32392014
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/1185/13-а

Постанова від 15.04.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні