Постанова
від 15.07.2013 по справі 813/4796/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 липня 2013 року № 813/4796/13-а

м. Львів, вул. Чоловського, 2

Львівський окружний адміністративний суд:

у складі судді Тертичного В.Г.

розглянувши у м. Львові у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Управління пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова до Приватного підприємства «Бітумгаличина» про стягнення заборгованості в розмірі 870,03 грн., -

В С Т А Н О В И В :

20 червня 2013 року на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Управління пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова до Приватного підприємства «Бітумгаличина» про стягнення заборгованості по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 870,03 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідно до п. 6 ч. 2 ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, а відповідачем по справі заходів спрямованих на погашення заборгованості по сплаті не вжито і створено заборгованість перед Управлінням пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова в розмірі 870,03 грн.

Відповідно до вимог пункту 4 частини першої статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження.

Ухвалою від 21 червня 2013 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі та запропоновано відповідачу у десятиденний строк з дня одержання ухвали та копій документів подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову.

Відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення. Протягом встановленого ст. 183-2 КАС України строку жодних заперечень проти позову не подав.

За таких обставин суддя розглядає адміністративну справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши надані докази, суддя даючи правову оцінку спірним правовідносинам виходив з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 15 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", платниками страхових внесків до солідарної системи є страхувальники, зазначені в статті 14 цього Закону, зокрема, підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами), фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності та інші особи (включаючи юридичних та фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок, фіксований сільськогосподарський податок, придбали спеціальний торговий патент), які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, або за договорами цивільно-правового характеру.

Пунктом 6 частини 2 статті 17 цього ж Закону передбачено, що страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Як вбачається з розрахунку заборгованості, до Приватного підприємства «Бітумгаличина» за несвоєчасну сплату страхових внесків засновано фінансові санкції - 326,43 грн. та нараховано пені - 543,60 грн. За період з 03.06.2011 року по 21.05.2013 року сплати до Пенсійного фонду України не було. Станом на 21.05.2013 року сума заборгованості становить - 870,03 грн., в т.ч. недоїмка по страхових внесках - 326,43 грн. та недоїмка по фінансових санкціях - 543,60 грн.

20.05.2011 року Управлінням Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова прийнято рішення № 311 про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду, згідно якого до відповідача застосовано штраф у розмірі 149,58 грн. та нараховано пеню в розмірі 139,05 грн. за період з 20.09.2010 року до 05.05.2011 року. Загальна сума боргу відповідача, відповідно до рішення № 311 складає 288,63 грн. Вказане рішення відповідачем отримане 23.05.2011 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Рішенням № 379 від 21.07.2011 року Управлінням Пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) страхувальниками страхових внесків, у тому числі донарахованих страхувальниками або органом Пенсійного фонду, до відповідача застосовано штраф у розмірі 176,85 грн. та нараховано пеню в розмірі 404,55 грн. за період з 20.12.2010 року до 01.06.2011 року. Загальна сума боргу відповідача, відповідно до рішення № 379 складає 581,40 грн. Вказане рішення відповідачем отримане 23.07.2011 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Докази, які б підтверджували, що вказані рішення відповідачем оскаржувались в справі відсутні, відповідно визначені по них зобов'язання є узгодженими.

Позивачем надсилались платнику вимоги про сплату боргу № Ю-121 від 07.11.2012 року та № Ю-27 на суму 870,03 грн., копії яких разом з доказами вручення долучені до матеріалів справи. Вимоги про сплату боргу відповідач не оскаржував.

Сума заборгованості до Пенсійного фонду України станом на 21.05.2013 року становить 870,03 грн., доказів її погашення станом на момент розгляду справи немає.

Відповідно до п. 6 ст. 20 Закону України " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

У відповідності до вимог ст.106 згаданого Закону, орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Враховуючи, що суми страхових внесків до Управління пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова відповідач у встановлені законодавством строки не сплатив, наявність у нього вказаної заборгованості підтверджується поданими ним розрахунком, доказів погашення заборгованості станом на момент розгляду справи відповідачем не надано, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог та вважає їх такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 17-19, 86, 94, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути з Приватного підприємства «Бітумгаличина» (адреса: 79012, м.Львів, вул. Сахарова, 44 кв. 20, ЄДРПОУ 35102087) на користь Управління пенсійного фонду України у Франківському районі м. Львова (адреса: 79034, м.Львів, вул. П.Мирного, 24а) заборгованість по сплаті внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 870 (вісімсот сімдесять) грн. 03 коп.

3. Зобов'язати Приватне підприємство «Бітумгаличина» виконати постанову негайно.

4. Судовий збір зі сторін стягувати не слід.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанова набирає законної сили в строк та в порядку, передбаченому статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Тертичний В.Г.

Дата ухвалення рішення15.07.2013
Оприлюднено17.07.2013
Номер документу32403205
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/4796/13-а

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Карп'як Оксана Орестівна

Ухвала від 28.11.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 03.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 03.10.2017

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Ніколін Володимир Володимирович

Ухвала від 13.09.2017

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гавдик Зіновій Володимирович

Постанова від 15.07.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

Ухвала від 21.06.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Тертичний Віталій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні