Ухвала
від 16.07.2013 по справі 333/3537/13-ц
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 333/3537/13-ц

2/333/1922/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.07.2013 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі:

головуючого судді: Стоматова Е.Г.,

при секретарі: Бойко О.О.,

за участю відповідача: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» до ОСОБА_1, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості.

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 24.05.2013 року, відкрито провадження по справі.

В судове засідання, призначене на 18.06.2013 року, представник позивача не з'явився, хоча про час та місце слухання справи був повідомлений своєчасно та належним чином у встановленому законом порядку, про що свідчить поштове повідомлення про отримання позивачем судової повістки про виклик до суду. В матеріалах справи є заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» про розгляд справи без участі представника позивача, позовні вимоги підтримує у повному обсязі, яка датована 06.06.2013 року (а.с.43).

Ухвалою Комунарського районного суду м. Запоріжжя від 18.06.2013 року, визнано явку представника позивача обов'язковою у судове засідання призначене на 11годин 00 хвилин 15.07.2013 року.

В судове засідання, призначене на 15.07.2013 року, представник позивача не з'явився, хоча про час та місце слухання справи був повідомлений своєчасно та належним чином у встановленому законом порядку, про що свідчить поштове повідомлення про отримання позивачем судової повістки про виклик до суду. В матеріалах справи є заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» про перенесення судового засідання, яка датована 12.06.2013 року (а.с.51).

Відповідно до ч. 1 ст. 26 ЦПК України у справах позовного провадження особами, які беруть участь у справі, є сторони, треті особи, представники сторін та третіх осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач.

Відповідно до ч. 3 ст. 27 ЦПК України особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов'язки.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 57 ЦПК України доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб, їхніх представників, допитаних як свідків, показань свідків, письмових доказів, речових доказів, зокрема звуко- і відеозаписів, висновків експертів.

Відповідно до ч. 2 ст. 58 ЦПК України сторони мають право обґрунтувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

Згідно п.4 ч.1 ст.169 ЦПК України, суд може визнати потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

Згідно матеріалів справи та пояснень у судовому засіданні відповідача ОСОБА_1, відповідачі по справі з позовними вимогами позивача не згодні, тому в підтвердження письмових доказів, що містять відомості про обставини, які мають значення для справи (які додані до позовної заяви), за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, тобто позивач повинен надати у судовому засіданні пояснення по справі, обґрунтувати належність конкретного доказу для підтвердження своїх вимог, а також зобов'язаний довести ті обставини, на які він посилається як на підставу своїх вимог.

У зв'язку з вищевикладеним, суд дійшов висновку про необхідність обов'язкової участі представника позивача у судовому засіданні по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» до ОСОБА_1, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 208, 209, 210 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Визнати явку представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» до ОСОБА_1, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості обов'язковою.

Зобов'язати представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Альтернативний кредитний центр «Експрес - кредит» з'явитися у судове засідання, яке відбудеться в приміщенні Комунарського районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Малиновського, 7, каб. 41), призначене на 10 годину 30 хвилин 04.10.2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Е.Г. Стоматов

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення16.07.2013
Оприлюднено22.07.2013
Номер документу32407469
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —333/3537/13-ц

Рішення від 09.10.2013

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 16.07.2013

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 19.06.2013

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Ухвала від 27.05.2013

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні