Ухвала
від 21.05.2013 по справі 791/588/13-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

№1-в/791/21/13 головуючий в 1-й інстанції:

категорія: скарга на ухвалу Лебедь І.П.

доповідач: Литвиненко І.І.

У Х В А Л А

Іменем України

2013 року травня місяця "21" дня

Колегія суддів судової палати по розгляду кримінальних справ апеляційного суду Херсонської області у складі:

головуючого Литвиненко І.І.,

суддів: Гемми Ю.М.,

Красновського І.В.,

секретаря Чорі Я.Ю.,

з участю прокурора Дворецького О.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Херсоні матеріали кримінальної справи за апеляційною скаргою заступника начальника Державної податкової інспекції у Цюрупинському районі Херсонської області Державної податкової служби на ухвалу Цюрупинського районного суду Херсонської області від "26" грудня 2012 року,-

в с т а н о в и л а:

цією ухвалою відмовлено в задоволенні заяви Державної податкової інспекції у Цюрупинському районі Херсонської області Державної податкової служби про виправлення помилки у виданому Цюрупинським районним судом Херсонської області 19.09.2012 року виконавчому листі у справі №2121/1-250/2012 про знищення речових доказів.

В апеляційній скарзі представник ДПІ просить скасувати ухвалу Цюрупинського районного суду Херсонської області від 26.12.2012 року, та постановити нову ухвалу, якою внести зміни у виконавчий лист, доповнивши його ідентифікаційним кодом суб'єкта господарської діяльності боржника Степового філіалу ім.В.М.Виноградова Українського науково-дослідного інституту лісового господарства і агролісомеліорації ім.Г.М.Висоцького (код ЄДР-00994070), оскільки вважає, що відповідно до ст.22-1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", судам загальної юрисдикції на безоплатній основі надається безперешкодний доступ до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Доступ суду відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців забезпечується шляхом безоплатного підключення суду до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Використання судом інформації здійснюється у формі спеціального витягу, що формується суддею, який здійснює розгляд справи, підписується ним з обов'язковим зазначенням дати і часу його формування та мети отримання таких відомостей і долучається до матеріалів справи. Дана норма Закону набрала законної сили на момент винесення судового наказу, у зв'язку з чим відсутність у суду ідентифікаційного коду на момент розгляду справи не може бути причиною відмови для його внесення .

Заслухавши суддю-доповідача, думку прокурора, який підтримав апеляційну скаргу представника ДПІ; в судових дебатах прокурор просив постановити нову ухвалу; перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи апеляції, колегія суддів вважає, що апеляція заступника начальника Державної податкової інспекції у Цюрупинському районі Херсонської області Державної податкової служби не підлягає задоволенню.

Як вбачається з ухвали суду, яку оскаржує апелянт, при прийняті рішення суд першої інстанції керувався вимогами ст.403 КПК України нормою якої передбачено обов'язковість вироку, ухвали і постанови суду, що набрали законної сили.

З ухвали суду слідує, що вирок у кримінальній справі № 2121/1-250/2012 за яким виписано виконавчий лист про знищення речових доказів набрав законної сили 11.09.2012 року, та звернений до виконання в частині знищення речових доказів.

Згідно вимог до ст.22-1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", судам загальної юрисдикції на безоплатній основі надається безперешкодний доступ до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Доступ суду до відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців забезпечується шляхом безоплатного підключення суду до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Частиною 6 ст. 22-1 зазначеного Закону передбачено, що порядок доступу суду до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців визначається положенням, що затверджується Міністерством юстиції України за погодженням з Державною судовою адміністрацією України. Зазначена норма набрала чинності 16.10.2012 року, згідно із Законом № 5461-УІ (5461-17).

Та як вбачається з повідомлення ТУДСА України в Херсонській області - Цюрупинському районному суду Херсонської області не було надано доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Оскільки вирок у кримінальній справі №2121/1-250/2012 за яким виписано виконавчий лист про знищення речових доказів набрав законної сили 11.09.2012 року, а ч.6 ст. 22-1 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" почала діяти з 16.10.2012 року, колегія суддів вважає, що у суду першої інстанції не було законних підстав, для внесення змін та виправлень в виконавчий лист, даних про ідентифікаційний код суб'єкта господарчої діяльності боржника - Степового філіалу ім.. В.М. Виноградова Українського науково - дослідного інституту лісового господарства і агролісомеліорації ім. Г.М.Висоцького», тому доводи апелянта про те, що сул першої інстанції мав доступ до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, є необґрунтованими.

Зважаючи на викладене, колегія суддів не вбачає підстав для скасування ухвали суду першої інстанції, який вірно та обґрунтовано прийняв законне рішення.

Керуючись ст.407 КПК України, колегія суддів,-

у х в а л и л а:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Цюрупинському районі Херсонської області Державної податкової служби на ухвалу Цюрупинського районного суду Херсонської області від 26.12.2012 року - залишити без задоволення.

Ухвалу Цюрупинського районного суду Херсонської області від "26" грудня 2012 року - залишити без зміни.

судді:




Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено19.07.2013
Номер документу32478444
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —791/588/13-к

Ухвала від 21.05.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Херсонської області

Литвиненко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні