Рішення
від 09.07.2013 по справі 306/1549/13-ц
СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 306/1549/13-ц

Провадження № 2/306/564/13

Рядок статзвіту № 1

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09.07.2013 м. Свалява

Свалявський районний суд Закарпатської області в особі:

головуючого-судді: Жиганської Н.М.

при секретарі: Попович Є.В.

з участю:

представника позивача: ОСОБА_1

представника відповідача: Пукіш О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Свалява справу за позовом ОСОБА_3 до колективного підприємства "Райагробуд" про витребування безпідставно збереженого майна, -

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_3 звернувся в суд із позовом до колективного підприємства "Райагробуд" про витребування безпідставно збереженого майна.

В основу заявлених вимог позивач посилається на те, що між фізичною особою ОСОБА_3 та колективним підприємством "Райагробуд" було укладено договір б/н від 02.08.2010 року, згідно якого відповідач надає дозвіл позивачу на розміщення стоянки автомобілів БРДМ-2РХ, 1984 року випуску, шасі НОМЕР_2 та БРДМ-2РХБ, 1982 року випуску, шасі НОМЕР_3, а також надає гаражне приміщення, обладнане вогнегасником та протипожежним щитом.

Автомобілі, які були передані на зберігання, належать позивачу на праві власності, що підтверджується свідоцтвом про реєстрацію великовантажного транспортного засобу або іншого технологічного транспортного засобу.

Поскільки відповідач після закінчення строку договору зберігання відмовився повернути автомобілі, перешкоджає у вільному доступі до автомобіля, просить суд прийняти рішення, яким: зобов"язати колективне підприємство "Райагробуд" ( Закарпатська область, м. Свалява, вул. Волошина, 132, код ЄДРПУО 03584154) повернути ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1, ід.номер НОМЕР_1) автомобіль марки БРДМ-2РХБ, 1982 року випуску, шасі НОМЕР_3, двигун НОМЕР_5.

Стягнути з колективного підприємства "Райагробуд" (Закарпатська область, м. Свалява, вул.Волошина, 132, код ЄДРПУО 03584154) в користь фізичної особи ОСОБА_3 (АДРЕСА_1, ід.номер НОМЕР_1) судовий збір за подання позовної заяви у розмірі 229 грн. 40 коп.

В судовому засіданні представник позивача заявлені вимоги підтримав повністю.

Представник відповідача заявлені вимоги не визнав та пояснив, що автомобіль, про який зазначено в позовній заяві, відповідчаеві на зберігання не передавася, договір про збереження майна - не укладався.

Відповідно до укладеного між сторонами договору - було укладено договір про надання дозволу на розміщення стоянки автомобілів. На даний час автомобіль не перебуває на території відповідача.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позов до задоволення не підлягає.

Судом встановлено, що між сторонами 02 серпня 2010 року укладено договір, відповідно до якого КП "Райагробуд" в оосбі: голови правління Григаш М.М., що діє на підставі Статуту підприємства, іменований надалі - сторона 1 та фізична особа ОСОБА_3, іменований надалі - сторона 2, склали даний договір про слідуюче:

1. Сторона 1 надає дозвіл стороні 2 на розміщення стоянки автомобілів БРДМ - 2РХ, 1984 рік, шасі НОМЕР_2, двигун НОМЕР_6 та БРДМ-2РХБ 1982 рік, шасі НОМЕР_3, двигун НОМЕР_5, що належить стороні 2 та надає гаражне приміщення, обладнане вогнегасниками та протипожежним щитом.

Місце стоянки автомобілів визначається м.Свалява, вул. Волошина, 132.

2. За невиконання чи неналежне виконання умов договору сторони несуть відповідальність згідно діючого законодавства.

3. Даний Договір набирає сили з моменту його підписання та діє до 31.12.2010 року.

4. У випадках, не передбачених даним договором, сторони керуються чинним законодавством.

5. Сторони встановлюють, що всі доповнення та зміни, внесені до даного договору в односторонньому порядку не мають юридичної сили.

Таким чином, між сторонами укладено договір про надання стоянки.

Відповідно до ст. 202 ЦК України - правочином є дія особи, спрямована на набуття, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Таким чином, укладенням правочину від 02 серпня 2010 року, сторони мали на меті набуття позивачем права на розміщення стоянки автомобілів.

Зі змісту правочину не випливає, що відповідач набув обов"язку по зберіганню автомобілів.

Не підтверджено факт набуття обов"язку по зберіганню автомобілів відповідними документами: актом прийома-передачі для зберігання автомобілів.

Крім того, позивачем належними та допустимими доказами не доведено факту перебування автомобілів БРДМ -2РХ, 1984 рік, шасі НОМЕР_2, двигун НОМЕР_6 та БРДМ-2РХБ 1982 рік, шасі НОМЕР_3, двигун НОМЕР_5 на території колективного підприємства "Райагробуд".

На цих підставах у задоволені позову слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 60, 213-215 ЦПК України, 202, 387 ЦК України, суд,-

Р І Ш И В :

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_3 до колективного підприємства "Райагробуд" про витребування безпідставно збереженого майна та стягнення судових витрат - відмовити.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Апеляційна скарга на рішення Свалявського районного суду подається до апеляційного суду Закарпатської області через Свалявський районний суд.

ГОЛОВУЮЧИЙ: Н.М.ЖИГАНСЬКА

СудСвалявський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення09.07.2013
Оприлюднено23.07.2013
Номер документу32486687
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —306/1549/13-ц

Рішення від 09.07.2013

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

Ухвала від 12.06.2013

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні