Постанова
від 25.07.2013 по справі 816/4153/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2013 року м. ПолтаваСправа № 816/4153/13-а

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Костенко Г.В.,

при секретарі - Христич О.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби до Приватного підприємства "Автотехресурс" про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

08 липня 2013 року позивач Лубенська об'єднана державна податкова інспекція Полтавської області Державної податкової служби звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватне підприємство "Автотехресурс" про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що відповідач не звітує до органів Державної податкової інспекції більше року, що відповідно до статті 38 Закону України від 15.05.2003 р. №755-IV "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" є підставою для звернення податкового органу до суду з приводу припинення юридичної особи.

Позивач явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив, надавши суду клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Конверт із копією ухвали про відкриття провадження, направлений відповідачу за адресою: 37500, Полтавська область, м.Лубни, вул.Першотравнева 6, кв.63, що внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, повернувся до суду із відміткою поштової організації 12.07.2013 року "даної організації не існує".

Суд, вивчивши та дослідивши наявні в матеріалах справи документи, дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Матеріалами справи підтверджено, що Приватне підприємство "Автотехресурс" зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Лубенської міської ради 23.05.2011 року.

Судом встановлено, що відповідач перебуває на обліку в Лубенській ОДПІ Полтавської області Державної податкової служби, що підтверджується довідкою Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області №434/18.2-91 від 14.06.2013 року.

Згідно довідки Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби від 14.06.2013 року податкової заборгованості Приватне підприємство "Автотехресурс" не має.

Підпунктом 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України визначено, що платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно пункту 67.2 статті 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

З огляду на викладене, та враховуючи, що відповідач не подавав податкової звітності, остання звітність подавалася 23.01.2013 року суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими та такими , що підлягають задоволенню.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Лубенської об'єднаної державної податкової інспекції Полтавської області Державної податкової служби до Приватного підприємства "Автотехресурс" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства "Автотехресурс" ідентифікаційний код 37504335, що зареєстроване Виконавчим комітетом Лубенської міської ради 23.05.2011 року.

Копію постанови направити державному реєстратору Реєстраційної служби Лубенського міського управління юстиції Полтавської області для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства "Автотехресурс".

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 30 липня 2013 року.

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення25.07.2013
Оприлюднено30.07.2013

Судовий реєстр по справі —816/4153/13-а

Ухвала від 09.07.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Постанова від 25.07.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 09.07.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні