Постанова
від 06.06.2013 по справі 9101/192019/2012
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" червня 2013 р. справа № 2а/422/425/12 (422/4313/12)

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Богданенка І.Ю.

суддів: Уханенка С.А. Дадим Ю.М.

за участю секретаря судового засідання: Горшкова В.В.,

за участю:

позивача: - ОСОБА_1,

представника відповідача: - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпропетровську апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська

на постанову Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 01 серпня 2012 року

у справі № 2а/422/425/12 (422/4313/12)

за позовом ОСОБА_1

до управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська

про зобов'язання проведення перерахунку пенсії,-

ВСТАНОВИВ:

У травні 2012 року ОСОБА_1 звернувся в Ленінський районний суд м. Дніпропетровська з позовом до управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська про зобов'язання проведення перерахунку пенсії з урахуванням трудового стажу набутого у відкритому акціонерному товаристві «ДАРЗ №2».

Постановою Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 01 серпня 2012 року адміністративний позов задоволено. Зобов'язано управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська провести перерахунок розміру пенсії ОСОБА_1 з урахуванням довідки №47 від 10 жовтня 2011 року про заробіток за період з квітня 1987 року по березень 1992 року, підписаної заступником ліквідатора відкритого акціонерного товариства «ДАРЗ №2» В.В. Болотовим з виплатою недоотриманих сум пенсії з 08 лютого 2012 року.

Не погодившись з постановою суду першої інстанції, управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська подало апеляційну скаргу, в якій посилаючись на порушення судом норм матеріального і процесуального права, просить скасувати оскаржувану постанову та прийняти нову про відмову у задоволенні позовних вимог.

У судовому засіданні ОСОБА_1 заперечує проти задоволення апеляційної скарги.

Представник управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська будучи належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи, в судове засідання не з'явився, подав письмове клопотання про розгляд справи за відсутності представника.

Перевіривши матеріали справи, оцінивши доводи апеляційної скарги та правильність застосування судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що апеляційна скарга підлягає задоволенню виходячи із наступного.

Як встановлено судом першої інстанції та підтверджується матеріалами справи, ОСОБА_1 для перерахунку пенсії до управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська надана довідка про заробітну плату № 47 від 07 жовтня 2011 року за період з квітня 1987 року по березень 1992 року виданої відкритим акціонерним товариством «Другий Дніпропетровський авторемонтний завод» за підписом заступника ліквідатора та головного бухгалтера.

Управлінням Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська відмовлено у перерахунку пенсії, оскільки ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 17 січня 2008 року підприємство визнано банкрутом, правонаступника не визначено, архіви підприємства на зберігання до архівних установ не передавалися.

Відповідно до абзацу 1 пункту 17 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 25 листопада 2005 року № 22-1 - довідка про заробітну плату (дохід) особи видається на підставі особових рахунків, платіжних відомостей та інших документів про нараховану та сплачену заробітну плату підприємством, установою чи організацією, де працював померлий годувальник або особа, яка звертається за пенсією. Якщо такі підприємства, установи, організації ліквідовані або припинили своє існування з інших причин, то довідки про заробітну плату видаються правонаступником цих підприємств, установ чи організацій або архівними установами.

Згідно ухвали Господарського суду Дніпропетровської області від 17 січня 2008 року у справі №Б26/30/02 ліквідована юридична особа - відкрите акціонерне товариство «Другий Дніпропетровський авторемонтний завод» м. Павлоград, код ЄДРПОУ 03112691.

21 квітня 2008 року проведена державна реєстрація припинення юридичної особи у зв'язку з визнанням її банкрутом відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Довідка про заробітну плату № 47 від 07 жовтня 2011 року за період з квітня 1987 року по березень 1992 року видана від неіснуючою юридичною особою - відкритим акціонерним товариством «Другий Дніпропетровський авторемонтний завод».

Враховуючи наведене, управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська відмовляючи у проведенні перерахунку пенсії ОСОБА_1 на підставі довідки №47 від 07 жовтня 2011 року виданої відкритим акціонерним товариством «Другий Дніпропетровський авторемонтний завод» діяло в межах свої повноважень.

Згідно частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією України та законами України.

Таким чином, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про те, що судом першої інстанції ухвалено рішення при неповному з'ясуванні обставин справи, що призвело до неправильного вирішення справи, з порушенням норм матеріального права, що є підставою для скасування постанови суду з прийняттям нової постанови про відмову у задоволенні позовних вимог.

Керуючись статтями 195, 196, пунктом 3 частини 1 статті 198, пунктом 4 частини 1 статті 202, статтями 207, 212 Кодексу адміністративного судочинства України, -

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Дніпропетровська - задовольнити.

Постанову Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 01 серпня 2012 року - скасувати.

Відмовити у задоволенні позовних вимог.

Постанова набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена у касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів.

Постанова складена в повному обсязі 11 червня 2013 року.

Головуючий: І.Ю. Богданенко

Суддя: С.А. Уханенко

Суддя: Ю.М. Дадим

Дата ухвалення рішення06.06.2013
Оприлюднено31.07.2013
Номер документу32687940
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —9101/192019/2012

Постанова від 06.06.2013

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Богданенко І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні