Постанова
від 29.07.2013 по справі 821/1996/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 липня 2013 р. Справа № 821/1996/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Морської Г.М.,

розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби до приватного підприємства "Керамопласт" про припинення юридичної особи,

встановив:

Державна податкова інспекція у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби (далі -ДПІ, позивач) звернулась до суду з позовом до приватного підприємства «Керамопласт» (далі -відповідач) про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що при проведенні перевірки відповідача встановлено, що за юридичною адресою підприємство не знаходиться. У зв'язку з цим, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців зроблено запис щодо відсутності юридичної особи за місцезнаходженням, що є підставою для припинення юридичної особи.

Відповідач письмових заперечень на позов не надав. Разом з цим, 26.06.2013р. на адресу ПП «Керамопласт»: вул. Леніна, буд. 13, офіс 104, м. Нова Каховка, Херсонським окружним адміністративним судом було направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі. Зазначена ухвала була доставлена за адресою: вул. Леніна, буд. 13, офіс 104, м. Нова Каховка, що підтверджується підписом працівника зв'язку.

Згідно з ч.11 ст.35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

За таких обставин, суд вважає, що відповідач був належним чином повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження, строк та порядок подання заперечення проти позову, а також наслідки неподання такого заперечення.

Із матеріалів справи вбачається, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Як платник податків відповідач взятий на облік в органах державної податкової служби 02.11.2011 року № 26412 та перебуває на обліку у ДПІ у Н.Каховка.

Дослідженням письмових доказів встановлено, що відповідно до довідки з ЄДР відповідач за адресою вул. Леніна, буд. 13, офіс 104, м. Нова Каховка, відсутній про що зроблено запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 18.10.2012р. № 15011430001001695.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється за судовим рішенням, прийнятим у випадках, передбачених законом.

За змістом пп. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20, пп. 67.2 ст. 67 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб -підприємців.

Підстави для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, встановлені частиною другою статті 38 зазначеного Закону, зокрема це неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону, а також наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги ДПІ у м. Н. Каховка про припинення юридичної особи - Приватного підприємства «Керамопласт» є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 2, 7, 17, 94, 158, 161 - 163, 183-2 КАС України, ст. ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців", суд

постановив :

Позов державної податкової інспекції у м. Новій Каховці Херсонської області Державної податкової служби до приватного підприємства «Керамопласт» про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство «Керамопласт» (код за ЄДРПОУ 37920563).

Копію постанови направити державному реєстратору.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Морська Г.М.

кат. 8.3.2

Дата ухвалення рішення29.07.2013
Оприлюднено02.08.2013
Номер документу32748326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1996/13-а

Постанова від 29.07.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Морська Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні