Постанова
від 02.01.2007 по справі 2/1-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/1-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця,  Хмельницьке шосе, 7  тел. 66-03-00, 66-11-31     http://vn.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ  

02 січня 2007 р.                                                                                Справа № 2/1-07

Суддя господарського суду Мельник П.А.

при секретарі судового засідання Віннік О.В. , розглянувши матеріали справи

за позовом:Державної податкової інспекції  у м.Вінниці, м.Вінниця   

до:Малого приватного підприємства "Фобос", м.Вінниця  

про припинення юридичної особи

          

Представники :

позивача     :   не з'явились

відповідача :   не з'явились

Заявлено позов про припинення юридичної особи    Малого приватного підприємства  "Фобос", м. Вінниця, вул. Станіславського , 24.

Позов мотивовано тим, що Мале приватне  підприємство  "Фобос" не подає до державної податкової інспекції декларацій, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів.

Відповідач  належно повідомлений  про дату,  час і місце судового засідання, однак, в судове засідання не з'явився. Ухвала  суду  про відкриття провадження у адміністративній справі від 16.11.2006 р. направлена відповідачеві за адресою, яка вказана в позові та за якою значиться підприємство відповідача, що підтверджується довідкою Головного управління статистики у Вінницькій області №  13/5-2023  від  03.08.2006 р.

Відповідно до ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства  України вважається, що юридична особа повідомлена про час та місце слухання справи, якщо судова повістка  доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. Оскільки ухвала направлена відповідачу рекомендованим листом за адресою вказаною в довідці Головного управління статистки у Вінницькій області,   суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином про час і місце розгляду судової справи з його участю та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.  Отже суд вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача відповідно до положень ст. ст. 112,  128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи, суд, -

ВСТАНОВИВ :

Мале приватне підприємство "Фобос" зареєстроване Виконавчим комітетом Староміської районної ради народних депутатів  20.10.1993 р.  рішення  №  200.

Мале приватне  підприємство  "Фобос" не звітує перед податковим органом з 1999  року, про що свідчить довідка ДПІ у м. Вінниця  № 17807/10/15  від 6.11.2006 р.

Відповідно до ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

- вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами;

- подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням, сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України, усі суб'єкти господарювання зобов'язані здійснювати первинний (оперативний) та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, складати статистичну інформацію, а також надавати відповідно до вимог закону фінансову звітність та статистичну інформацію щодо своєї господарської діяльності, інші дані, визначені законом.

Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено припинення підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

Частина 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” передбачає однією з підстав для припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” суд,  який  постановив  рішення  щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Зважаючи, що на день судового розгляду відповідач доказів у спростування позовних вимог не надав, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування”,  ст.ст.69, 70, 86-98, 109, 159-163, 167 КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Мале приватне підприємство  "Фобос" (м. Вінниця, вул. Станіславського,  24,  код 13341323 ) зареєстроване Виконавчим комітетом Староміської районної ради народних депутатів   20.10.1993 р.  рішення  №  200.

Копію даної постанови, у день набрання нею законної сили надіслати державному реєстратору Реєстраційної палати Вінницької міської ради Надольному Івану Дмитровичу  (м. Вінниця, вул. Соборна 59) для виконання вимог встановлених ст. 49 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”.  

Відповідно до ст. 186 КАС України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. При цьому апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження , якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд , який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Відповідно до ст. 254 КАС України постанова набирає законної сили після закінченя строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                    Мельник П.А.

Дата ухвалення рішення02.01.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу327728
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/1-07

Постанова від 27.02.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 12.01.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник П.А.

Ухвала від 11.01.2007

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп'яненко О.Ю.

Постанова від 02.01.2007

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник П.А.

Ухвала від 16.11.2006

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Мельник П.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні