Рішення
від 30.07.2013 по справі 924/652/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"30" липня 2013 р.Справа № 924/652/13

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Танасюк О.Є., розглянувши матеріали справи:

за позовом Публічного акціонерного товариства "Проскурів" с. Розсоша Хмельницького району

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-ТІМ-Проскурів", с. Нижчі Вовківці Хмельницького району Хмельницької області

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Ковбасюка Анатолія Володимировича, с. Нижні Вовківці Хмельницького району

про визнання недійсним рішення зборів учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", затверджене протоколом №10 зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. в частині:

- виключення із складу Учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника - ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності;

- включення до складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" Ковбасюка А.В., надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку зі зміною складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів";

- затвердження змін до Статуту ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства.

Представники сторін:

позивача: Мацюк С.Л. - представник за довіреністю №43/02 від 22.05.13р.

відповідача: Коцюба С.А. - представник за довіреністю №2013-05/01 від 28.05.13р.

третьої особи: Ковбасюк А.В. - згідно паспорта серія НА №588401

Рішення приймається 30.07.13р., оскільки в судових засіданнях 23.07.13р. та 25.07.13р. оголошувалася перерва.

Суть спору: позивач, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог (Вх. №05-22/5599/13 від 30.05.13р.), просить визнати недійсним рішення зборів учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", затверджене протоколом №10 зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. в частині: виключення із складу Учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника - ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" Ковбасюка А.В., надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку зі зміною складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів"; затвердження змін до Статуту ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідно до Статуту ТОВ „Агро-ТІМ-Проскурів", затв. рішенням Зборів учасників від 22.05.08р. (протокол №1) розподілено частки учасників відповідно до внеску у Статутний фонд Товариства, а саме:

- ВАТ „Проскурів" - 10 часток, що складає 10% в статутному фонді і 10% голосів при голосуванні на Зборах Учасників;

- Адам Сулек - 52 часток, що складає 52% в статутному фонді і 52% голосів при голосуванні на Зборах Учасників;

- Павел Анджей Кубіна - 19 часток, що складає 19% в статутному фонді і 19% голосів при голосуванні на Зборах Учасників;

- Марек Йозеф Дуракевіч - 19 часток, що складає 10% в статутному фонді і 10% голосів при голосуванні на Зборах Учасників.

Вказує, що 30.11.12р. ВАТ „Проскурів" направив відповідачу листа №123/02, із вимогою протягом тридцяти днів провести збори учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", на що отримано відповідь про відсутність у директора повноважень на скликання зборів учасників.

Зазначає, що пізніше, після звернення до державного реєстратора, позивачу стало відомо, що рішенням Зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" (протокол №10 від 02.09.11р.) ВАТ „Проскурів" виключено із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" в зв'язку з порушенням статутної діяльності та корпоративних прав, що на думку відповідача, полягали у: 1) вчиненні перешкод відповідачу у користуванні орендованим у ВАТ „Проскурів" майном; 2) ВАТ „Проскурів" як співзасновник зробив свій внесок до статутного фонду ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у вигляді майна на загальну суму 4 735,84 грн. лише у жовтні 2009р. В спростування даного твердження позивач зазначає, що порядок та розмір внеску ВАТ „Проскурів" до статутного фонду на момент формування цього фонду визначений не був, оскільки мав визначатися рішенням зборів, тому позивач не ухилявся від сплати своєї частки до статутного фонду.

Позивач звертає увагу на те, що відповідно до п.3.2.1. Статуту (в редакції, наявній у позивача) від 22.05.08р., ВАТ „Проскурів" має право нарівні з іншими учасниками приймати участь в управлінні Товариством, тому неповідомлення його про проведення зборів учасників, на яких вирішувалися питання, що безпосередньо його стосуються, порушує його корпоративні права у ТОВ „Агро-Тім-Проскурів".

В додаткових поясненнях від 04.07.13р. позивач зазначає, що відповідачем з метою виключення позивача із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" цілеспрямовано було призначено проведення Зборів учасників одночасно із зборами акціонерів ПАТ „Проскурів".

Крім того, позивач наполягає на тому, що у направленому на його адресу листі, в якому зазначався порядок денний Зборів Учасників не було вказано питання про виключення ПАТ „Проскурів" зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" та про включення до складу учасників Ковбасюка А.В.

З огляду на вищезазначене, позивач вважає, що недотримання відповідачем процедури скликання Зборів учасників, призвело до неможливості позивача належним чином підготуватися до даних зборів та ознайомитися з документами, пов'язаними із порядком денним, а також на зборах учасників було розглянуто питання, яке не було включено до оголошеного порядку денного.

Представник позивача в судове засідання з'явився, позовні вимоги підтримав, вказуючи, що вони підтверджені наявними у справі матеріалами.

Відповідач у письмовому відзиві на позовну заяву та його повноважний представник в судовому засіданні проти позовних вимог заперечує, мотивуючи тим, що у 2008р. за домовленістю між гр. Польщі А.Сулеком та ВАТ „Проскурів" створено ТОВ „Райські сади Проскурова" (Хмельницька область Хмельницький р-н, с. Розсоша), в якому 50% акцій належали А.Сулеку, інші 50% - ВАТ „Проскурів".

ВАТ „Проскурів" зобов'язувалося забезпечити новостворене підприємство сільськогосподарською технікою та найманими працівниками, А.Сулек - інвестиціями у вигляді саджанців фруктових дерев, грошовими коштами та технікою.

Відповідач вказує, що для забезпечення контролю над інвестованими коштами та продукцією А.Сулеком у жовтні 2008р. створено ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", директором якого призначено гр. Ковбасюка А.В.

У 2011р. „Райські сади Проскурова" та ДП „Глорія" відмовлено польським партнерам у розрахунках за поставлену продукцію (саджанці фруктових дерев), що призвело до виникнення господарських спорів та стягнення їх вартості в судовому порядку.

Вищезазначене, на думку відповідача, призвело до вчинення ВАТ „Проскурів" протиправних дій щодо ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", зокрема: 1) 01.07.11р. без попередження, розірвано договір оренди, укладений між ВАТ „Проскурів" та ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" та заблоковано доступ до орендованого приміщення, що підтверджено актом за підписом комісії; 2) ВАТ „Проскурів" лише у жовтні 2009р. зроблено внесок до статутного фонду ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у вигляді зазначеного приміщення; 3) ВАТ „Проскурів" відразу після розірвання договору стягнуто з із ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" орендну плату за вказане приміщення; 4) ТОВ „Райські сади Проскурова" стягнуто із ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" 300 000 тис. грн. за посіви озимого ріпаку, який фактично у 2008р. був посіяний та зібраний у 2009р. 5) ВАТ „Проскурів" у травні-липні 2013р. подало до господарського суду позови про визнання недійсними контрактів, укладених ДП „Глорія" з польськими партнерами у період з 2008р. по 2010р. на загальну суму понад 600 тис. грн. 6) керівником ВАТ „Проскурів" подано позов до керівника ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" про захист честі та гідності.

Відповідач зазначає, що з огляду на усе вищезазначене, засновниками ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", які володіють 90% акцій прийнято рішення про скликання Зборів учасників Товариства із наступним порядком денним:

1) звіт директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В. про результати діяльності товариства у звітному періоді;

2) затвердження звіту про результати роботи Товариства;

3) створення ревізійної комісії ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Затвердження Положення про ревізійну комісію товариства;

4) виключення із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" - ВАТ „Проскурів";

5) включення до складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" - Ковбасюка А.В.;

6) затвердження змін до Статуту ТОВ „Агро-Тім - Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподіл часток в статутному фонді товариства;

7) інші питання діяльності товариства.

Відповідач зазначає, що повідомлення про проведення зборів учасників було розіслано Учасникам за 30 днів до проведення зборів. Листи направлялися поштою, із повідомленням про вручення, згідно якого ВАТ „Проскурів" отримало лист 02.08.11р.

Присутніми на зборах були учасники: 1) Піотрковскі Гжегош Лукаш - 39 % в статутному фонді, володіє 39%; 2) Адам Сулек - 39 часток, що складає 39% в статутному фонді, володіє 39% голосів при голосуванні на зборах учасників; 3) Павел Анджей Кубіна - 12 часток, що складає 12% в статутному фонді, володіє 12% голосів при голосуванні на зборах учасників.

При цьому, учасник товариства - ВАТ „Проскурів", із часткою 10% статутного фонду на збори не прибув.

Враховуючи факт прибуття на збори учасників товариства, що володіють 90% акцій, та факт належного повідомлення про збори ВАТ „Проскурів" збори учасників було проведено та розглянуто всі питання порядку денного.

Відповідач звертає увагу на те, що п.4.10. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" визначено, що рішення про виключення учасника зі складу учасників приймається простою більшістю голосів усіх Учасників, при цьому Учасник, якого виключають не має права голосу.

Таким чином, навіть якби ВАТ „Проскурів" і був присутнім на зборах учасників вплинути на його виключення він би не зміг.

Прийняті рішення були оформлені протоколом №10 від 02.09.11р. Нові зміни та рішення були зареєстровані у державного реєстратора Хмельницького району, який при оформленні рішення жодних порушень не виявив.

Разом з тим, відповідач посилається на положення п.18 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.08р. №13 „Про практику розгляду судами корпоративних спорів", в якому зазначено, що при розгляді справ судам слід врахувати, що не всі порушення законодавства, допущені під час складання та проведення загальних зборів господарського товариства необхідно встановити факт порушення цим рішенням прав та законних інтересів учасника (акціонера) товариства. Якщо за результатами розгляду справи факт такого порушення не встановлено, господарський суд не має підстав для задоволення позову.

З огляду на зазначене, відповідач вважає, що відсутність позивача на зборах учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" не могло б істотно вплинути на прийняття оскаржуваного рішення.

У додаткових поясненнях від 23.07.13р. представник відповідача зазначає, що повідомлення про включення до порядку денного зборі учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" питання щодо виключення ВАТ „Проскурів" направлялося учасником Товариства Адамом Сулеком, що на його думку, підтверджується поштовим повідомленням про вручення, текст якого, перекладений на українську мову, відповідач подав до матеріалів справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - громадянин Ковбасюк Анатолій Володимирович в судовому засіданні та в письмових поясненнях від вказує, що на момент організації та проведення зборів, на яких приймалося оспорюване рішення працював на посаді директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" і згідно спірного рішення став власником 4% акцій статутного фонду.

В письмових поясненнях від 04.07.13р. Ковбасюк А.В. пояснив, що між ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" та ПАТ „Проскурів" було укладено ряд договорів про оренду складських приміщень та сільськогосподарської техніки. За умовами цих договорів ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" зобов'язувалося сплачувати орендну плату за користування вищезазначеним майном. Проте, орендна плата не сплачувалася. На неодноразові нагадування керівництва ПАТ „Проскурів" щодо сплати орендної плати польські засновники ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" не реагували, що погіршило партнерські та господарські стосунки між підприємствами та призвело до стягнення орендної плати ПАТ „Проскурів" в судовому порядку.

З огляду на зазначене, засновник ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Адам Сулек, що володів 52% голосів запропонував виключити ПАТ „Проскурів" із складу учасників цього Товариства.

Враховуючи, що ПАТ „Проскурів" діяв виключно в межах господарських правовідносин та не вчиняв жодних дій на порушення статутної діяльності ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", керівництвом ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" було вирішено провести Збори Учасників, на яких розглянути питання щодо виключення ПАТ „Проскурів" із складу ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" за відсутності представників ПАТ „Проскурів" для уникнення аргументування мотивів виключення останнього. В зв'язку з цим, Збори Учасників були призначені на 02.09.11р., знаючи, що на цю ж дату призначені збори акціонерів у ПАТ „Проскурів", на яких повинне бути присутнім керівництво ПАТ „Проскурів".

Крім того, на адресу ПАТ „Проскурів" було направлено повідомлення про проведення зборів та перелік питань, що виносилися на порядок денний, серед яких питання про виключення ПАТ „Проскурів" із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" не було зазначене.

Також, Ковбасюк А.В. зазначає, що керівництво ПАТ „Проскурів" неодноразово зверталося до нього із пропозиціями про визначення форми та розміру статутного внеску ПАТ „Проскурів" до статутного фонду ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", проте жодних дій щодо визначення внеску іншими засновниками вчинено не було.

Розглядом матеріалів справи встановлено.

Публічне акціонерне товариство „Проскурів" - зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа та внесене до ЄДРПОУ, що підтверджується випискою з ЄДРПОУ серія ААБ №351747 від 15.02.12р. та довідкою Головного управління статистики у Хмельницькій області серія АА №752620 від 22.11.12р. та діє на підставі Статуту, нова редакція якого затв. загальними зборами акціонерів (протокол №5 від 19.10.12р.)

Товариство з обмеженою відповідальністю „Агро-Тім-Проскурів" - зареєстроване як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа та внесене до ЄДРПОУ, що підтверджується витягом з ЄДРПОУ серія АА №481699.

Відповідно до Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", затв. рішенням зборів учасників (протокол №1 від 22.05.08р. із змінами, зареєстрованими 20.10.08р., 06.05.09р., 23.12.09р. та 19.08.10р., учасниками Товариства були ВАТ „Проскурів", Адам Сулек, Павел Анджей Кубіна, Марек Йозеф Дуракєвіч.

Рішенням зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 12.08.10р. (протокол №9 від 12.08.10р.) прийнято заяву одного з учасників ТОВ „Агро-Тім -Проскурів" М.Й. Дуракєвіч та виключення його зі складу учасників вказаного Товариства та включення замість нього гром. Польщі Піотрковскі Гжегожа Лукаша із часткою в статутному капіталі Товариства - 39%.

З огляду на зазначене, 19.08.10р. було зареєстровано зміни до Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", відповідно до яких учасниками Товариства зазначалися:

1) ВАТ „Проскурів" - 10 часток, що складає 10% в статутному фонді і 10% голосів при голосуванні на Зборах учасників;

2) Адам Сулек - 39 часток, що складає 39% в статутному фонді і 39% голосів при голосуванні на Зборах Учасників;

3) Павел Анджей Кубіна - 12 часток, що складає 12% в статутному фонді і 12% голосів при голосуванні на Зборах учасників;

4) Піотрковскі Гжегож Лукаш - 39 часток, що складає 39% в статутному фонді і 39% голосів при голосуванні на Зборах Учасників.

Пунктом 3.2. цього Статуту передбачено, що статутний фонд Товариства розподілений на 100 часток, вартістю 545 грн. кожна.

При цьому, п.п.3.3. Статуту визначено, що учасники для формування Статутного фонду Товариства зобов'язуються зробити такі майнові та фінансові внески: ВАТ „Проскурів" зобов'язується в рахунок свого внеску в Статутний фонд внести 5450 грн. або передати Товариству майнові права, обладнання, техніку, матеріальні цінності на цю ж суму (п.3.3.1.); Адам Сулек зобов'язується в рахунок свого внеску в Статутний фонд Товариства внести 28 340 грн. та передати Товариству майнові права, матеріальні цінності на цю ж суму (п.3.3.2.); Павел Анджей Кубіна зобов'язується в рахунок свого внеску в Статутний фонд 10 355 грн. або передати Товариству майнові права, матеріальні цінності на цю ж суму (п.п.3.3.3.); Марек Йозеф Дуракєвіч зобов'язується в рахунок свого внеску в Статутний фонд внести 10 355 грн. або передати Товариству майнові права, матеріальні цінності на цю ж суму (п.п.3.3.4.).

Згідно п.3.4. Статуту, частки розподіляються між учасниками відповідно до внеску в Статутний фонд Товариства: ВАТ „Проскурів" - 10 часток - 10% голосів при голосуванні на зборах учасників (п.п. 3.4.1.); Адама Сулек -52 частки (52% голосів); Павел Анджей Кубіна - 19 часток (19% голосів); Марек Йозеф Дуракєвіч - 19% часток (19% голосів).

Пунктом 3.5. Статуту визначено, що учасники зобов'язані внести свої вклади, в повному розмірі, в Статутний фонд Товариства не пізніше одного року з дня її державної реєстрації. До моменту реєстрації Товариства кожен з учасників зобов'язаний внести до статутного (складеного) капіталу не менше 50% вказаного в установчих документах вкладу.

Про внесення повної вартості вкладу в Статутний фонд Товариства, учасникам видається письмове свідоцтво, яке підтверджує повну участь в створенні Товариства.

Відповідно до п.4.2. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", учасники Товариства мають право: брати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим договором та Статутом Товариства.

П.4.3. Статуту передбачені обов'язки учасників Товариства, зокрема, дотримуватися вимог Статуту Товариства і виконувати рішення Зборів учасників; виконувати свої зобов'язання перед Товариством, передбачені цим Договором, в т.ч. і пов'язані з майновою участю, а також вносити вклади у розмірі, порядку та засобами передбаченими Договором.

Згідно п.4.5. Статуту, припинення Учасника у Товаристві можливе внаслідок його добровільного виходу, смерті (реорганізації чи ліквідації) або виключення з Товариства.

Відповідно до п.4.9. Статуту, учасник може бути виключений з числа засновників за порушення вимог цього Договору, невиконання своїх зобов'язань перед Товариством, а також вчинення на шкоду Товариству протиправних дій.

П.4.10. Статуту передбачає, що виключення з числа Учасників Товариства відбувається за одностайним рішенням Зборів Учасників (засновник, що виключається, участі у голосуванні не бере) або рішенням суду про розірвання цього договору.

Пунктом 5.1. Статуту встановлювалося, що вищим органом управління Товариства є Збори Учасників, в яких мають право брати участь усі її Учасники. У зборах інтереси Учасників можуть представляти їхні представники за письмовим дорученням, завіреним в установленому законом порядку. Один Учасник вправі представляти іншого.

Згідно п.5.3.13. Статуту, до компетенції Зборів Учасників належать: прийняття рішень про виключення з числа Учасників, а також вступу до їх числа третіх осіб.

При цьому, п.5.4. Статуту передбачає, що рішення з питань, передбачених п.п.5.3.1., 5.3.2. і п.5.3.13. цього Договору приймаються простою більшістю голосів всіх Учасників (представників), що мають право голосу лише в цьому разі є правомочним.

Пунктом 5.12. Статуту встановлено, що Збори Учасників скликаються не рідше трьох разів на рік.

Відповідно до п.5.12. - п.5.14. Статуту, про проведення Зборів Учасників, повідомляються персонально у письмовому вигляді не пізніше одного місяця до дня їх скликання. Будь-який з учасників вправі вимагати включення питань до порядку денного Зборів Учасників не пізніше як за 25 днів до дня їх скликання. До скликання Зборів Учасників, засновниками (їх представниками) повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, пов'язаними з порядком денним Зборів.

При цьому, п.5.15. та п.5.16. Статуту зазначають, що Збори учасників не вправі приймати рішення з питань, не включених до порядку денного. Всі рішення прийняті Зборами Учасників заносяться до протоколу Зборів, що підписується головою зборів та секретарем.

Як вбачається із наявного у матеріалах справи акта оцінки та передачі ПАТ „Проскурів" майна до статутного фонду ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 01.10.09р., в якості внеску до статутного фонду відповідача позивачем передано майно (фреза КФГ-3,6, станок токарний, культиватор КПС - 4,2, культиватор КПС-4,2) загальною вартістю 4 735,84 грн., що підтверджується також видатковою накладною №РН-0000042 від 01.10.09р. на суму 5 683,00 грн. та податковою накладною №838 від 01.10.09р.

Крім того, на підставі договорів оренди від 01.01.09р. та №98 від 01.01.10р. ПАТ „Проскурів" передано в оренду ТОВ „Агро-ТІМ-Проскурів" майно, згідно переліку (додаток №1 до Договору).

За умовами п.1.1. цього Договору, в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Орендодавець зобов'язується передати за плату Орендареві у строкове користування, а Орендар зобов'язується прийняти у строкове користування майно, згідно додатку №1, що є невід'ємною частиною даного договору, що визначене у цьому договорі та зобов'язується сплачувати Орендареві орендну плату.

Пізніше, листом №42/02 від 01.07.11р. ПАТ „Проскурів" направлено ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" вимогу про повернення вищезазначеного обладнання та сільськогосподарської техніки в зв'язку з припиненням договірних відносин.

В зв'язку з цим, комісією у складі посадових осіб ПАТ „Проскурів" та ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" актами від 01.07.11р. зафіксовано факт проведення інвентаризації та передачі основних засобів та матеріальних цінностей від ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" до ПАТ „Проскурів".

Цього ж дня ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" звернувся з листом №15 від 01.07.11р. до державних та правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування із скаргою на дії ПАТ „Проскурів"

Листом Хмельницької РДА роз'яснено ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" №37/07-1923/11 від 08.07.11р., що правовідносини, що існували між ним та ПАТ „Проскурів" носять господарсько-правовий характер, тому не можуть оцінюватися органами державної влади.

Директором ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюком А.В. направлено на адресу учасника Товариства Адама Сулека факсограму із повідомленням про необхідність проведення Зборів Учасників Товариства.

У відповідь, А.Сулек листом №4а-rt від 04.08.2011р. повідомив про намір прийняти особисту участь у проведенні Зборів учасників, що призначені на 02.09.11р. та запропонував доповнити порядок денний Зборів питаннями, а саме: питання 4 - про виключення зі складу засновників - ПАТ „Проскурів"; питання 5 - про включення до складу засновників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В.; питання 6 - про внесення змін до установчих документів в зв'язку із зміною складу засновників та перерозподілом часток в статутному фонді ТОВ „Агро-Тім-Проскурів".

З огляду на зазначене, відповідачем було сформовано перелік питань, що виносилися на порядок денний загальних зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", призначених на 02.09.11р., а саме:

1) звіт директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В. про результати діяльності товариства у звітному періоді.

2) Затвердження звіту про результати роботи Товариства.

3) Створення ревізійної комісії ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Затвердження Положення про ревізійну комісію товариства.

4) Виключення зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" учасника - ВАТ „Проскурів", Хмельницька область Хмельницький район с. Розсоша.

5) Включення до складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В.

6) Затвердження змін до статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподіл часток в статутному фонді.

7) Інші питання діяльності товариства.

Разом з тим, на адресу іншого учасника ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" - ВАТ „Проскурів" направлено лист про проведення зборів учасників №21 від 01.08.11р., в якому директором ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюком А.В. повідомлено позивача про проведення 02.09.11р. зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" із винесенням на порядок денний наступних питань:

1) Звіт директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В. про результати діяльності товариства у звітний період.

2) затвердження звіту про результати роботи товариства.

3) створення ревізійної комісії товариства. Затвердження Положення про ревізійну комісію товариства.

4) інші питання діяльності товариства.

Інформація щодо розгляду на зборах питання про виключення ВАТ „Проскурів" із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", включення до складу учасників Ковбасюка А.В. та внесення в зв'язку з цим змін до установчих документів ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у даному листі відсутня.

Відповідачем подано в матеріали справи перекладений на українську мову поштовий документ про підтвердження пересилки, з якого вбачається, що 08.08.11р. відправником - Господарством Адама Сулека (Польща) відправлено на адресу ВАТ „Проскурів" поштове відправлення.

02.09.11р. для участі у Зборах Учасників на підставі документів, що посвідчують особу, було зареєстровано наступних учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів": 1) Адам Сулек - 39 часток, Піотрковскі Гжегож Лукаш - 39 часток, Павел Анджей Кубіна - 12 часток, ВАТ „Проскурів" - 10 часток - не з'явився.

Таким чином, загальна кількість голосів присутніх учасників становила - 90 голосів.

За результатами проведення зборів складено протокол №10 від 02.09.11р., із витягу з якого вбачається, що учасниками Товариства проведено засідання зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", в ході проведення яких було розглянуто наступні питання:

1) звіт директора ТОВ „Агро-Тім- Проскурів" Ковбасюка А.В. про результати діяльності Товариства у звітному році

2) Затвердження звіту про результати роботи Товариства;

3) Створення ревізійної комісії ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Затвердження Положення про ревізійну комісію Товариства; (Положення про ревізійну комісію ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" долучено до матеріалів справи).

4) Виключення зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" учасника - ВАТ „Проскурів" (Хмельницька область Хмельницький р-н, с. Розсоша) у зв'язку з порушенням статутної діяльності;

5) Включення до складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В.. Надання дозволу на перерозподіл часток в зв'язку із зміною складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів".

6) Затвердження змін до статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у зв'язку із зміною учасників товариства та перерозподіл часток в статутному фонді товариства;

7) Інші питання діяльності Товариства.

При цьому, при розгляді четвертого питання порядку денного, а саме: виключення ВАТ „Проскурів" зі складу учасників Товариства, директор ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюк А.А. повідомив присутніх про те, що ВАТ „Проскурів" вчиняються перешкоди щодо користування Товариством майном та основними засобами, які перебувають в оренді Товариства.

Зокрема, 01.07.11р. ВАТ „Проскурів" в односторонньому порядку за допомогою охоронної служби заблоковано доступ до орендованих Товариством приміщень зерноскладу в с. Нижні Вовківці Хмельницького району та позбавило Товариство засобів до господарської діяльності, незважаючи на те, що ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" вкладено значні кошти на утримання орендованого майна та техніки.

Враховуючи значні капіталовкладення польських партнерів у майно та техніку ВАТ „Агро-Тім-Проскурів", директором Товариства направлено листи на адреси органів влади та правоохоронних органів із проханням вплинути на незаконні дії ВАТ „Проскурів", проте, відповідна реакція зі сторони органів влади та місцевого самоврядування відсутня.

Також ВАТ „Проскурів" було подано ряд позовів, як самостійно, так і через підприємства, в яких є співзасновником, про стягнення коштів із ВАТ „Агро-Тім-Проскурів", що негативно вплинуло на здійснення ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" господарської діяльності.

З огляду на зазначене, учасник Товариства Адам Сулек повідомив, що такі дії ВАТ „Проскурів" суперечать статутній діяльності Товариства, тому є підставою для виключення ВАТ „Проскурів" із складу учасників Товариства відповідно до п.п.4.9., 4.10. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" (невиконання своїх зобов'язань перед Товариством, а також вчинення на шкоду товариству протиправних дій).

Пропозицію виключити зі складу ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" учасника ВАТ „Проскурів" підтримали також інші учасники Товариства.

За результатами розгляду вказаного питання було вирішено виключити зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" учасника - ВАТ „Проскурів" (Хмельницька область Хмельницький р-н, с. Розсоша) та повернути ВАТ „Проскурів" його частку в статутному капіталі Товариства згідно п.4.6. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" на підставі поданої ним письмової заяви у встановлені статутом терміни.

Разом з тим, вирішено включити до складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" громадянина - Ковбасюка А.В. та у зв'язку із зміною складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" провести перерозподіл часток в статутному капіталі Товариства наступним чином: Адам Сулек - 41 частка, що складає 41% в статутному фонді і 41% голосів при голосуванні на Зборах Учасників; Піотрковскі Гжегож Лукаш - 41 частка, що складає 41% голосів при голосуванні; Павел Анджей Кубіна - 14 часток, що складає 14% голосів при голосуванні; Ковбасюк А.В. - 4 частки, що складає 4% голосів при голосуванні.

Крім того, вирішено внести зміни до п.п.6.3.1., 6.3.2. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", виклавши їх новій редакції, а також надано гром. Ковбасюку А.В. право оформити зміни до статуту у відповідних органах державної реєстрації України.

30.11.12р. ПАТ „Проскурів" направлено ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" листа із пропозицією провести збори учасників Товариства для узгодження корпоративних питань між засновниками ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", із винесенням на порядок денний наступних питань: 1) звіт виконавчого органу товариства за 2011р. - І-ше півріччя 2012р.; 2) узгодження корпоративних питань між учасниками товариства; 3) затвердження плану роботи товариства та планів співпраці учасників на 2013р.

У відповідь, ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" листом повідомлено ПАТ „Проскурів" про можливість проведення таких зборів лише за наявності згоди учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" - громадян Польщі: Адама Сулека, Піотрковскі Гжегожа Лукаша та Павла Анджея Кубіни.

Згідно нотаріально посвідченої заяви від 29.04.13р., Ковбасюк А.В. відступив свою частку учасника ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" в розмірі 0,01% на користь іншого засновника цього Товариства - Адама Сулека.

У пояснювальній записці від 12.06.13р. Ковбасюк А.В., який на момент проведення зазначених зборів учасників, займав посаду директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" щодо проведення зборів від 02.09.11р. вказав, що ПАТ „Проскурів" був одним із засновників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" та підтримував Товариство, шляхом надання йому в користування необхідної техніки, обладнання, необхідного для здійснення його виробничої діяльності.

Окрім того, ПАТ „Проскурів" надано в оренду ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" складські та інші виробничі приміщення, за які ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" зобов'язувався сплачувати орендну плату. Проте, зобов'язання по сплаті орендної плати Товариством не виконувалися, в зв'язку з чим ПАТ „Проскурів" стягнуто орендну плату в судовому порядку.

Як наслідок, учасник Товариства Адам Сулек, який володів 52% в статутному капіталі ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" вирішив виключити ПАТ „Проскурів" зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Для цього було призначено проведення зборів учасників Товариства на день, в який мали відбутися збори ПАТ „Проскурів".

Проте, у тексті повідомлення про проведення зборів учасників, направленому на адресу ПАТ „Проскурів" та порядку денного цих зборів, не було вказано питання щодо виключення ПАТ „Проскурів" із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Загальні збори були проведені без участі ПАТ „Проскурів", пізніше на підставі цього рішення державним реєстратором внесено відповідні зміни щодо виключення ПАТ „Проскурів" із числа учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". ПАТ „Проскурів" про дану обставину повідомлено не було.

Дослідивши зібрані у справі докази та давши їм правову оцінку в сукупності, судом прийнято до уваги.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.116 Цивільного кодексу України та пункту а) ст.10 Закону України „Про господарські товариства", учасники господарського товариства мають право у порядку, встановленому установчим документом товариства та законом брати участь в управлінні товариством у порядку, визначеному в установчому документі, крім випадків, встановлених законом.

Згідно із ст.97 ЦК України, органами управління товариством є загальні збори його учасників і виконавчий орган, якщо інше не встановлено законом.

При цьому статтею 98 ЦК України, передбачено, що загальні збори учасників товариства мають право приймати рішення з усіх питань діяльності товариства, у тому числі і з тих, що передані загальними зборами до компетенції виконавчого органу. Рішення загальних зборів приймаються простою більшістю від числа присутніх учасників, якщо інше не встановлено установчими документами або законом.

Відповідно до ст.61 Закону України „Про господарські товариства", загальні збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю скликаються не рідше двох разів на рік, якщо інше не передбачено установчими документами. Позачергові загальні збори учасників скликаються головою товариства при наявності обставин, зазначених в установчих документах, у разі неплатоспроможності товариства, а також у будь-якому іншому випадку, якщо цього потребують інтереси товариства в цілому, зокрема, якщо виникає загроза значного скорочення статутного капіталу.

Про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом з зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 30 днів до скликання загальних зборів. Будь-хто з учасників товариства вправі вимагати розгляду питання на загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного зборів. З питань, не включених до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників, присутніх на зборах.

Відповідно до п.17 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 24.10.08р. №13 „Про практику розгляду судами корпоративних спорів", підставами для визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів (учасників) господарського товариства можуть бути:

- порушення вимог закону та/або установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів товариства;

- позбавлення акціонера (учасника) товариства можливості взяти участь у загальних зборах

- порушення прав чи законних інтересів акціонера (учасника) товариства рішенням загальних зборів.

Відповідно до ст.43 Закону України „Про господарські товариства", до скликання загальних зборів акціонерам (учасникам) повинна бути надана можливість ознайомитись з документами, пов'язаними з порядком денним зборів. Загальні збори не вправі приймати рішення з питань, не включених до порядку денного.

Згідно із п.21 Постанови, права учасника (акціонера) товариства можуть бути визнані порушеними внаслідок недотримання вимог закону про скликання і проведення загальних зборів, якщо він не зміг взяти участь у загальних зборах, належним чином підготуватися до розгляду питань порядку денного, зареєструватися для участі у загальних зборах тощо.

Так, судом враховується, що пунктом 5.1. Статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" встановлено, що вищим органом управління Товариства є Збори Учасників, в яких мають право брати участь усі її Учасники.

При цьому, пунктами 5.12. - 5.14. цього Статуту передбачено, що про проведення Зборів Учасників, повідомляються персонально у письмовому вигляді не пізніше одного місяця до дня їх скликання. Будь-який з учасників вправі вимагати включення питань до порядку денного Зборів Учасників не пізніше як за 25 днів до дня їх скликання. До скликання Зборів Учасників, засновниками (їх представниками) повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, пов'язаними з порядком денним Зборів.

П.5.15. та п.5.16. Статуту зазначають, що Збори учасників не вправі приймати рішення з питань, не включених до порядку денного.

При цьому, п.18 Постанови Пленуму ВСУ №13 від 24.10.08р. вказує, що прийняття загальними зборами рішень з питань, не включених до порядку денного загальних зборів товариства як одна із безумовних підстав для визнання недійсними рішень загальних зборів у зв'язку з прямою вказівкою закону.

Згідно п.22 Постанови, у разі, якщо на порушення вимог статті 43 Закону про господарські товариства питання не було включено до опублікованого порядку денного загальних зборів товариства, рішення цих зборів із зазначеного питання повинні визнаватися недійсними через пряму заборону закону.

З огляду на зазначене, судом враховується, що листом №21 від 01.08.11р. відповідачем направлено позивачу повідомлення про призначення загальних зборів, а також перелік питань, що виносяться на обговорення Зборів Учасників, яке отримане позивачем 02.08.11р., що підтверджується поштовим повідомленням про вручення від 02.08.11р.

Із змісту даного листа слідує, що на порядок денний Зборів учасників, призначених на 02.09.11р. винесено наступні питання:

1) Звіт директора ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В. результати діяльності Товариства у звітному періоді;

2) Затвердження звіту про результати роботи товариства.

3) Створення ревізійної комісії товариства. Затвердження Положення про ревізійну комісію товариства.

4) Інші питання діяльності товариства.

При цьому, судом приймається до уваги, що у вказаному листі будь-яка інформація щодо розгляду на зборах учасників від 02.09.11р. питання про виключення ВАТ „Проскурів" із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", включення до складу учасників Ковбасюка А.В., а також щодо внесення змін до установчих документів в зв'язку із зміною учасників, відсутня.

Разом з тим, згідно наявного в матеріалах справи витягу з оспорюваного рішення зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р., оформленого протоколом №10, в ході проведення зборів учасниками Товариства було розглянуто наступні питання:

1) звіт директора ТОВ „Агро-Тім- Проскурів" Ковбасюка А.В. про результати діяльності Товариства у звітному році;

2) Затвердження звіту про результати роботи Товариства;

3) Створення ревізійної комісії ТОВ „Агро-Тім-Проскурів". Затвердження Положення про ревізійну комісію Товариства; (Положення про ревізійну комісію ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" долучено до матеріалів справи).

4) Виключення зі складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" учасника - ВАТ „Проскурів" (Хмельницька область Хмельницький р-н, с. Розсоша) у зв'язку з порушенням статутної діяльності;

5) Включення до складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" Ковбасюка А.В.. Надання дозволу на перерозподіл часток в зв'язку із зміною складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів".

6) Затвердження змін до статуту ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" у зв'язку із зміною учасників товариства та перерозподіл часток в статутному фонді товариства;

7) Інші питання діяльності Товариства.

Таким чином, на зборах учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. було розглянуто питання №4, №5 та №6 не зазначені відповідачем в попередньо оголошеному порядку денному, направленому на адресу позивача листом №21 від 01.08.11р.

Відповідно до п.19 Постанови Пленуму №13 від 24.10.08р., суди мають враховувати, що для визнання недійсним рішення загальних зборів товариства необхідно встановити факт порушення цим рішенням прав та законних інтересів учасника (акціонера) товариства.

З огляду на зазначене, судом враховується, що питання винесені на порядок денний зборів, зокрема, питання №4, №5 та №6 безпосередньо стосувалося корпоративних права та інтересів позивача у ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", тому неповідомлення ВАТ „Проскурів" про те, що на зборах учасників 02.09.11р. буде вирішуватися питання про його виключення із складу учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", є безумовним порушенням його права на участь в управлінні Товариством, оскільки вплинуло на можливість ВАТ „Проскурів" ознайомитися з документами, пов'язаними з порядком денним та вчинити будь-які дії, спрямовані на запобігання виключення його із складу учасників ТОВ „Проскурів".

Разом з тим, твердження відповідача про те, що зміни до порядку денного зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. були запропоновані одним із учасників Товариства - Адамом Сулеком, який завчасно повідомив ВАТ „Проскурів" про внесення змін до порядку денного, направивши йому 08.08.11р. листа, що підтверджується перекладеним на українську мову поштовим документом про підтвердження пересилки, судом оцінюються критично, оскільки в даному поштовому документі відсутні будь-які відомості про зміст направленого позивачу повідомлення.

Таким чином, у суду відсутні будь-які докази, що на адресу ВАТ „Проскурів" були направлені саме зміни до порядку денного зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів", призначених на 02.09.11р.

Крім того, суд також виходить з того, що в разі надходження пропозицій про внесення змін до порядку денного зборів від одного з учасників, саме Товариство зобов'язане повідомити інших учасників про такі зміни в порядку денному та надіслати на адресу всіх учасників уточнений перелік питань, що будуть розглядатися зборами учасників. Отже, належним повідомленням про зміни у порядку денному зборів учасників, може вважатися лише повідомлення направлене самим Товариством, а не одним із його учасників.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що відповідачем при проведенні зборів учасників від 02.09.11р. було допущено істотні порушення приписів чинного законодавства та установчих документів щодо повідомлення учасника - ВАТ „Проскурів" про порядок денний зазначених зборів, що призвело до розгляду на зборах питань, не включених до порядку денного, тому оспорюване рішення зборів учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", затверджене протоколом №10 зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. підлягає визнанню недійсним в частині: виключення із складу Учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника - ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" Ковбасюка А.В., надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку зі зміною складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів"; затвердження змін до Статуту ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства.

З огляду на зазначене, позовні вимоги позивача належним чином обґрунтовані, підтверджені наявними у справі доказами, грунтуються на нормах чинного законодавства, тому підлягають задоволенню.

У зв'язку із задоволенням позову, відповідно до ст.49 ГПК України витрати по оплаті судового збору покладаються на відповідача.

Керуючись ст.ст.1, 12, 32, 33, 44, 49,82-84, ст.115, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов Публічного акціонерного товариства "Проскурів" с. Розсоша Хмельницького району до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-ТІМ-Проскурів", с. Нижчі Вовківці Хмельницького району за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Ковбасюка Анатолія Володимировича, с. Нижні Вовківці Хмельницького району про визнання недійсним рішення зборів учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", затверджене протоколом №10 зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. в частині: виключення із складу Учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника - ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" Ковбасюка А.В., надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку зі зміною складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів"; затвердження змін до Статуту ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства задовольнити.

Визнати недійсним рішення зборів учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", затверджене протоколом №10 зборів учасників ТОВ „Агро-Тім-Проскурів" від 02.09.11р. в частині:

- виключення із складу Учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника - ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності;

- включення до складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" Ковбасюка А.В., надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку зі зміною складу учасників ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів";

- затвердження змін до Статуту ТОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-ТІМ-Проскурів", (Хмельницька область Хмельницький район с. Нижчі Вовківці , вул. Леніна, 1, код ЄДРПОУ 36195942) на користь Публічного акціонерного товариства "Проскурів" (Хмельницька область Хмельницький район, с. Розсоша, код ЄДРПОУ 30593842) витрати по оплаті судового збору в сумі 1147,00 грн. (одна тисяча сто сорок сім гривень 00 коп.)

Суддя Танасюк О.Є.

Повний текст рішення складено: 30.07.13р.

Віддруковано 4 прим.

1-до матеріалів справи

2-позивачу

3- відповідачу

4- третій особі

Дата ухвалення рішення30.07.2013
Оприлюднено06.08.2013
Номер документу32797106
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/652/13

Ухвала від 15.04.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Постанова від 11.12.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій В.М.

Ухвала від 29.11.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Палій В.М.

Постанова від 23.10.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 02.10.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Гудак А.В.

Рішення від 30.07.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 05.07.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 17.06.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

Ухвала від 30.05.2013

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Танасюк О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні