Ухвала
від 08.07.2013 по справі 554/8204/13-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 08.07.2013 Справа № 554/8204/13-к Провадження № 1-КС/554/2389/2013

УХВАЛА

Іменем України

08.07.2013року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., при секретарі судового засідання - Парасоцькій О.С.,

за участю старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, -

встановила:

Службові особи ПАТ «Управління механізації будівництва №23» (код ЄДРПОУ 04715606, Полтавська область, Полтавський район, с.Терешки) протягом 2011-2012 років, здійснюючи фінансово-господарську діяльність підприємства, ухилилися від сплати податку на додану вартість на суму 344267 грн. та податку на прибуток на суму 398500 грн., на загальну суму 742767 грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ «Управління механізації будівництва №23» (код ЄДРПОУ 04715606) протягом 2011-2012 років не включили до валового доходу підприємства суми отриманих доходів за надані послуги в адресу ТОВ «МСБУД», реалізацію асфальтобетону в адресу ТОВ «Лебединська швейна фабрика», ТОВ «Обрій», а також відобразили у податковому та бухгалтерському обліку підприємства придбання товарно-матеріальних цінностей від ПП «Калина», ПП «Бітсервіс», ТОВ «Будремлюкс - С», яких фактично не відбувалося. Крім цього встановлено, що службові особи ПАТ «Управління механізації будівництва №23» безпідставно завищили валові витрати підприємства щодо придбання товарно-матеріальних цінностей у ПП «Торгкомерс».

Також встановлено, що ПАТ «Управління механізації будівництва №23» мало фінансово-господарські взаємовідносини із ПАТ «Охтирський пивоварний завод» (код 00383053), а саме виконувало ремонтно-будівельні роботи для останнього.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, -

ухвалила:

Надати старшому слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до усіх оригіналів, а у разі їх відсутності копій первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів ПАТ «Охтирський пивоварний завод» (код 00383053) по взаємовідносинах із ПАТ «Управління механізації будівництва №23», в тому числі: договорів та додатків до них, специфікацій, рахунків-фактур, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі, актів звірки, актів виконаних робіт, довіреностей на отримання товарно - матеріальних цінностей, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та квитанцій до них, документів ділового листування, документів щодо ведення договірної роботи на підприємстві та інших документів за період з 01.01.2011 року по 18.06.2013 року, які знаходяться за адресою: Сумська обл., м. Охтирка, вул. Батюка, 23, без їх вилучення.

Зобов’язати представників надати зазначену інформацію.

Зобов»язати старшого слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_1 пред’явити представникам оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_2

Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32822554
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —554/8204/13-к

Ухвала від 08.07.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні