Ухвала
від 10.07.2013 по справі 554/7382/13-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 10.07.2013 Справа № 554/7382/13-к Провадження № 1-КС/554/2160/2013

Справа 554/7382/13-к

УХВАЛА

Іменем України

10.07.2013року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., при секретарі судового засідання - Парасоцькій О.С.,

за участю слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, -

встановила:

У період 2009-2012 років ФОП ОСОБА_2 (рнок НОМЕР_1, м.Полтава) здійснюючи фінансово-господарську діяльність занизив податок на додану вартість на суму 96337 грн. та податок на доходи фізичних осіб на суму 276920,85 грн., а всього на суму 373297,85 грн.

З матеріалів провадження вбачається, що у період з 24.12.2012 року по 28.12.2012 року працівниками ДПІ у м.Полтаві проведено документальну планову невиїзну перевірку з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 за період з 01.04.2009 року по 31.12.2011 року.

Перевіркою встановлено, що ФОП ОСОБА_2 згідно договору №12/12/2011р. від 05.12.2011 року реалізував в адресу ТОВ «Патера» (код ЄДРПОУ 33532007) тару пакувальну для транспортування нафтошламу. При цьому згідно висновків зустрічної звірки встановлено, що ФОП ОСОБА_2 не мав необхідних умов для здійснення фінансово-господарської діяльності в частині купівлі, реалізації, зберігання та відвантаження ТМЦ.

У ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання документів ТОВ «Патера», які підтверджують здійснення розрахунків, що дасть можливість встановити повний об’єм перерахованих та отриманих коштів, на які цілі були перераховані (отримані) дані кошти, а також об’єм коштів, які було знято готівкою з рахунків ТОВ «Патера».

Вищевказане неможливо встановити іншим способом, оскільки дані відомості являються банківською таємницею і їх отримання та вилучення (з переліком контрагентів, дати, часу та призначення платежу) можливе лише на підставі ухвали суду. У матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні.

Крім цього, у ході проведення досудового розслідування виникла необхідність отримати документи банківської (юридичної, реєстраційної) справи ТОВ «Патера», у матеріалах якої знаходяться документи з відомостями про відкриття рахунків, відомості про повноважних осіб, які здійснювали перерахування коштів, зразки підписів службових осіб підприємства, що необхідно для встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, а також для проведення експертиз.

Вищевказані відомості знаходяться у Полтавському ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 331401), де ТОВ «Патера» (код ЄДРПОУ 33532007) відкрито рахунки №260070545077512 (українська гривня) та №26051054505282 (українська гривня), що підтверджується відомостями з центральної бази даних платників податків та актом перевірки.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, -

ухвалила:

Надати слідчому з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, дозвіл на тимчасовий доступ до

оригіналів, а у разі їх відсутності копій документів по рахункам №260070545077512 (українська гривня) та №26051054505282 (українська гривня) ТОВ «Патера» (код ЄДРПОУ 33532007), що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні Полтавського ГРУ ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 331401), які містять відомості про рух грошових коштів, що надходили на рахунок та списувались з нього, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме:

- документів про організаційно-правову структуру (юридичну справу) вказаного клієнта банку, у т.ч. про відкриття вказаних рахунків, карток із зразками підписів та відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаними рахунками та використання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставі яких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів та інших документів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки, платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку;

- документів (контрактів (договорів) та додатків до них, додаткових угод, специфікацій, угод про залік, актів, платіжних та інших документів), які містять відомості про здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Патера» (код ЄДРПОУ 33532007);

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

• з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву та організаційну форму відповідних підприємств);

• підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

• призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

• дату та час перерахування;

• залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

• а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунку,

за період з 01.01.2010 року по 10.07.2013 року.

Зобов’язати представників надати зазначену інформацію.

Зобов»язати слідчого з ОВС другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Полтавській області лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1 пред’явити представникам оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення10.07.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32822698
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/7382/13-к

Ухвала від 10.07.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні