Ухвала
від 14.06.2013 по справі 554/6545/13-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 14.06.2013 Справа № 554/6545/13-к Провадження № 1-КС/554/1911/2013

УХВАЛА

Іменем України

14.06.2013 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., при секретарі - Гуртовій Т.І.,

за участю слідчого СВ ПМУ УМВС України В Полтавській області С.І.Руденко, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановила:

Згідно даних ПДС ДПА України «Системи автоматизованого співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту у розрізі контрагентів на рівні ДПА України», встановлено, взаємовідносини ПП «Байкал-Інвест» з Товариством з обмеженою відповідальністю «Броксид» (код ЄДРПОУ 37700428). Водночас, згідно даних Єдиного державного реєстру судових рішень з’ясовано, що вироком Дарницького районного суду м. Києва у справі No2602/4305/12 встановлено факт фіктивності ТОВ «Броксид», а саме: складання фіктивних господарських угод та первинних документів, що свідчать про реалізовані товари, роботи (послуги), фактично не здійснюючи господарську діяльність, пов’язану з виробництвом продукції, виконанням робіт, наданням послуг чи заняттям торгівлею, які дозволяють ухилитись від сплати податків. При цьому, посадовими особами ПП «Байкал-Інвест» в 2011 році, з метою зменшення податкових зобов’язань з податку на додану вартість та податку на прибуток, в порушення вимог ст.ст. 22, 185, 188, 192, п. 198.1, 198.3, 198.6 ст. 198, ст. 201 Податкового кодексу України, подано до ДПІ в м. Полтаві офіційні документи - податкові декларації з ПДВ та розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за листопад та грудень 2011 року, до яких внесено завідомо неправдиві відомості. Так, до податкових декларацій з ПДВ та розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів за листопад 2011 року посадовими особами ПП «Байкал-Інвест» включено господарські операції з ТОВ «Броксид» на суму 265208,33 грн. (без ПДВ) та податковий кредит з ПДВ на суму 53041,67 грн., в за грудень - господарські операції з ТОВ «Броксид» на суму 187488,46 грн. (без ПДВ) та податковий кредит з ПДВ на суму 37497,68 грн., при цьому достовірно знаючи, що ПП «Байкал-Інвест» жодних товарів, робіт чи послуг від ТОВ «Броксид» не одержувало. Такими умисними, протиправними діями завдано тяжких наслідків державним інтересам, що полягає у недоотриманні бюджетом податкових платежів з податку на додану вартість 90539,35 грн. та податку на прибуток підприємств.

03 квітня 2013 року, прокуратурою м. Полтави, дані відомості було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013180010000019 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364-1 КК України та було розпочате досудове розслідування.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що під час досудового розслідування виникла необхідність у вилученні реєстраційної справи приватного підприємства «Байкал-Інвест» (ідентифікаційний код юридичної особи 37237804, м. Полтава,вул. Кагамлика, буд.37), яка зберігається уВиконавчому комітеті Полтавської міської ради, що за адресою: м. Полтава, вул. Жовтнева, буд. 36, так як дані матеріали мають суттєве значенням для всебічного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження ,слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалила:

Клопотання слідчого СВ ПМУ УМВС України В Полтавській області С.І.Руденко

про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити частково.

Надати тимчасовий доступ до реєстраційної справи ПП «Байкал-Інвест» ідентифікаційний код юридичної особи 37237804 яка знаходиться в приміщенні Виконавчого комітету Полтавської міської ради, що за адресою: м. Полтава,вул. Жовтнева, буд. 36 , без її вилучення.

Зобов’язати представників надати зазначену інформацію.

Зобов’язати слідчого СВ ПМУ УМВС України в Полтавській області С.І.Руденко

Пред’явити представникам оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення14.06.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32836117
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/6545/13-к

Ухвала від 14.06.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні