Ухвала
від 06.08.2013 по справі 131-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

06.08.2013Справа №5002-16/ 131-2012

За заявою ініціюючого кредитора Державної податкової інспекції м. Керчі Автономної Республіки Крим Державної податкової служби

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007», ідентифікаційний код 35394480

про визнання банкрутом

Суддя М.О.Білоус

Представники:

від кредитора - не з'явився;

від боржника - не з'явився;

розпорядник майна - арбітражний керуючий Єрьоменко Г.В.;

від Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим - не з'явився.

Суть спору: Кредитор - Державна податкова інспекція м. Керчі звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» у порядку, передбаченому статтями 8, 11, 12 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у зв'язку з неспроможністю сплатити заборгованість в сумі 731 086,37 грн. протягом трьох місяців після встановленого для її погашення строку.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 12.01.2012 було порушено провадження у даній справі за статтями 8, 11, 12 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (у редакції Закону України від 30 червня 1999 року № 784-XIV).

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 06.02.2012 було введено відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» процедуру банкрутства - розпорядження майном боржника строком на шість місяців. Розпорядником майна боржника було призначено арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має ліцензію серії АВ № 307253 від 26.02.2007 та мешкає за адресою: Нижньогірський район, с. Митрофанівка, вул. Ровенська, 13.

Оголошення про порушення справи про банкрутство було опубліковано в газеті «Голос України» № 43 від 06.03.2012.

Ухвалою Господарського суду Автономної Республіки Крим від 30.05.2012 було затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007», наданий розпорядником майна Єрьоменко Г.В.

Строк розпорядження майном та повноважень розпорядника майна неодноразово продовжувався, востаннє - ухвалою від 23.05.2013 строки були продовжені до 06.08.2013, судове засідання, в якому буде винесено ухвалу про санацію боржника або постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, або про припинення провадження у справі було призначено на 06.08.2013.

29.07.2013 до суду від розпорядника майна - арбітражного керуючого Єрьоменко Г.В. надійшли наступні документи: звіт розпорядника майна, аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, протокол засідання комітету кредиторів № 5 від 24.07.2013, а також оформлене відповідно до нього клопотання комітету кредиторів про перехід до процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» строком на 12 місяців та призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво про право на зайняття діяльністю арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 47 від 08.02.2013, до закінчення процедури санації. Суд долучив вищевказані документи до матеріалів справи.

05.08.2013 до суду надійшла заява арбітражного керуючого Єрьоменко Г.В. про згоду на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» в якості керуючого санацією, яку суд долучив до матеріалів справи.

Ініціюючий кредитор, інші кредитори, боржник та Відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції в АР Крим явку своїх представників у судове засідання 06.08.2013 з невідомих причин не забезпечили, про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином - рекомендованою кореспонденцією.

Присутній у судовому засіданні розпорядник майна - арбітражний керуючий Єрьоменко Г.В. підтримала та просила задовольнити заявлене комітетом кредиторів боржника клопотання, зокрема, про введення відносно боржника процедури санації строком на 12 місяців, призначення керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво про право на зайняття діяльністю арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 47 від 08.02.2013, до закінчення процедури санації.

Розглянувши матеріали справи, заявлене клопотання, додатково надані документи, заслухавши пояснення присутніх у судовому засіданні учасників процесу, суд вважає можливим задовольнити клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» про перехід до процедури санації боржника, призначення керуючим санацією Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво на право зайняття діяльністю арбітражного керуючого № 47 від 08.02.2013 - до закінчення процедури санації боржника з огляду на наступне.

З наданого розпорядником майна звіту про виконану роботу вбачається, що ним була проведена, зокрема, наступна робота: направлені листи на адресу директора підприємства боржника щодо його прав та обов'язків; до боржника - щодо надання інформації про заборгованість із заробітної плати; про наявність грошових коштів на банківських рахунках зі вказівкою банківських операцій за цими рахунками з моменту порушення провадження у справі про банкрутство; про наявність майна, що належить боржнику; про наявність дебіторської заборгованості; про діючі договори застави відносно майна боржника; запропоновано боржнику провести повну інвентаризацію активів.

Також розпорядником майна разом з директором підприємства боржника розглянуті заяви кредиторів про визнання їх вимог та включенні до реєстру вимог кредиторів.

З метою виявлення майна боржника були направлені запити до: Керченського БТІ, МРЕО ДАІ. Складено та представлено Господарському суду Автономної Республіки Крим на затвердження реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007»; скликано та проведено загальні збори кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів та визначено його повноваження, направлено відповідні рішення до суду; проведено аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, за результатами якого не встановлено ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства. Крім того, пропонується введення процедури санації.

За результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» встановлено, що фінансовий стан підприємства боржника незадовільний, за останні три роки спостерігається тенденція зниження доходів, станом на 01.07.2012 активи підприємства складають витрати майбутніх періодів у розмірі 731,1 тис. грн., поточна кредиторська заборгованість за 1 півріччя 2012 року у порівнянні з 2008 роком збільшилась у 8,1 разів та склала згідно балансу 1171,5 тис. грн. Аналіз ліквідності показує тенденцію до зниження платоспроможності; аналіз фінансової стійкості свідчить про залежність підприємства від залучених коштів; аналіз показників рентабельності підприємства - про неефективність використання активів підприємства та неефективність господарської діяльності. Фінансовий стан підприємства характеризується ознаками критичної неплатоспроможності. На момент порушення провадження у справі на підприємстві відсутні ознаки дій, які можна кваліфікувати як фіктивне банкрутство, доведення до банкрутства тощо.

Підприємство боржника на даний момент при такому фінансово-майновому стані є інвестиційно привабливим. Заходи з економічного оздоровлення можуть сприяти позитивним тенденціям покращення фінансово-майнового стану підприємства внаслідок не довгострокового повернення вкладеного капіталу.

Таким чином, проведений аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства боржника свідчить про доцільність санації. Задоволення визнаних судом вимог кредиторів можливе шляхом застосування процедури санації підприємства.

З огляду на вищевикладене, комітетом кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» за результатами заслуховування звіту розпорядника майна одноголосно (2 205 голосів) було прийнято рішення клопотати перед Господарським судом Автономної Республіки Крим про перехід до процедури санації боржника строком на 12 місяців та призначення керуючим санацією Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво на право зайняття діяльністю арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 47 від 08.02.2012 до закінчення процедури санації, про що зазначено у протоколі засідання комітету кредиторів боржника № 5 від 24.07.2013 (а.с. 112-113, том 2).

Відповідно до статті 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом» санація - це система заходів, що здійснюється під час провадження у справі про банкрутство з метою запобігання визнання боржника банкрутом та його ліквідації, спрямована на оздоровлення фінансово - господарського становища боржника, а також задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів шляхом кредитування, реструктуризації підприємства, боргів і капіталу та (або) зміну організаційно - правової та виробничої структури боржника.

Частиною 8 статті 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом» передбачено, що до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема, прийняття рішення про внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість, а також інші питання, передбачені цим Законом.

Згідно з частиною 2 статті 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом» комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора (інвесторів).

Кандидатури керуючого санацією та інвестора (інвесторів) можуть бути запропоновані комітету кредиторів будь-яким із кредиторів, представником органу, уповноваженого управляти майном боржника. Керуючим санацією може бути запропоновано особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна, або керівник підприємства, якщо на це є згода комітету кредиторів та (або) інвесторів.

Одночасно з винесенням ухвали про санацію господарський суд своєю ухвалою призначає керуючого санацією за наявності у нього ліцензії, крім випадків, передбачених цим Законом (частина 3 статті 17).

З огляду на те, що відповідні рішення про перехід до процедури санації боржника та призначення керуючим санацією арбітражного керуючого Єрьоменко Г.В. прийняті комітетом кредиторів більшістю голосів (про що свідчить долучений до матеріалів справи протокол засідання комітету кредиторів боржника № 5 від 24.07.2013), а також голова комітету кредиторів звернувся до суду з відповідним клопотанням, суд вважає можливим задовольнити заявлене клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» та перейти до процедури санації боржника, призначивши керуючим санацією Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво на право зайняття діяльністю арбітражного керуючого № 47 від 08.02.2013 - до закінчення процедури санації боржника.

Суд також зазначає, що відповідно до частини 4 статті 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дня винесення ухвали про санацію керівник боржника відсторонюється від посади, а управління боржником переходить до керуючого санацією; припиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи, повноваження органів передаються керуючому санацією. Органи управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про санацію та призначення керуючого санацією зобов'язані забезпечити передачу керуючому санацією бухгалтерської та іншої документації боржника, печаток і штампів, матеріальних та інших цінностей.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника керуючій санацією зобов'язаний подати комітету кредиторів для схвалення план санації боржника, після його схвалення комітетом кредиторів - подати на затвердження до Господарського суду Автономної Республіки Крим.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 1, 16, 17, 18 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007», ідентифікаційний код 35394480.

2. Припинити повноваження розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007» - арбітражного керуючого Єрьоменко Г.В. в процедурі розпорядження майном боржника.

3. Застосувати відносно боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007», ідентифікаційний код 35394480 - процедуру банкрутства - санацію (відновлення платоспроможності боржника) згідно Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строком на 12 (дванадцять) місяців.

4. Призначити керуючим санацією боржника арбітражного керуючого Єрьоменко Галину Володимирівну, яка має свідоцтво на право зайняття діяльністю арбітражного керуючого № 47 від 08.02.2013 - до закінчення процедури санації Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007».

5. Зобов'язати керуючого санацією протягом трьох місяців з дня винесення ухвали про санацію боржника подати комітету кредиторів для схвалення план санації.

6. Відповідно до пункту 4 статті 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника і визнання його банкротом» з дня винесення ухвали про санацію:

· припинити повноваження керівника банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007»;

· припинити повноваження органів управління боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Волна 2007»;

· органам управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про санацію та призначення керуючого санацією забезпечити передачу керуючому санацією бухгалтерської та іншої документації боржника, печаток і штампів, матеріальних та інших цінностей.

7. Зобов'язати керуючого санацією:

· прийняти в господарське відання майно боржника та організувати проведення його інвентаризації. Результати проведеної інвентаризації надати до суду.

· відкрити спеціальний рахунок для проведення санації та розрахунків з кредиторами;

· розробити та подати на затвердження комітету кредиторів план санації боржника;

· організувати введення бухгалтерського і статистичного обліку та фінансової звітності;

· розглядати вимоги кредиторів щодо зобов'язань боржника, які виникли після порушення справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника та санації;

· звітувати перед комітетом кредиторів щодо послідовної реалізації плану санації;

· здійснювати інші повноваження, передбачені Законом.

8. Зобов'язати керуючого санацією боржника надати Господарському суду Автономної Республіки Крим на затвердження план санації боржника у п'ятиденний строк з дня проведення засідання комітету кредиторів, на якому план санації буде схвалено.

9. Арешт на майно боржника та інші обмеження дій боржника щодо розпорядження його майном можуть бути накладені лише в межах процедури санації, у разі, якщо не перешкоджають виконанню плану санації та не суперечать інтересам конкурсних кредиторів.

Суддя М. О. Білоус

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення06.08.2013
Оприлюднено08.08.2013
Номер документу32847518
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —131-2012

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Ю.А. Шаратов

Ухвала від 24.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Ю.А. Шаратов

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Ю.А. Шаратов

Ухвала від 03.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Ю.А. Шаратов

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 23.05.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 18.02.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

Ухвала від 20.08.2012

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

М.О. Білоус

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні