Ухвала
від 07.08.2013 по справі 5/2-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

07 серпня 2013 р. Справа № 5/2-06

за заявою : Відкритого акціонерного товариства "Державний Ощадний банк України", м. Київ

до : Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас", м. Вінниця

про визнання банкрутом

Суддя Лабунська Т.І.

Представники сторін не викликались.

В С Т А Н О В И В :

В провадженні господарського суду Вінницької області перебуває справа № 5/2-06 за заявою Відкритого акціонерного товариства "Державний Ощадний банк України", м. Київ до Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас", м. Вінниця про визнання банкрутом.

Ухвалою суду від 05.01.2006 р. порушено провадження у справі № 5/02-06 про банкрутство Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас".

Постановою суду від 07.04.2009 року визнано боржника Спільну українсько-польську компанію з іноземною інвестицією "Содас" банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру, строк ліквідаційної процедури встановлено шість місяців. Припинено повноваження арбітражного керуючого (розпорядника майна) Болховітіна В.М., ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Болховітіна В.М..

Провадження у справі перебуває на стадії ліквідації.

05.08.2013 року арбітражним керуючим (ліквідатором) Болховітіним В.М. до суду подано клопотання № 02-12/48 від 05.08.2013 року про скасування арешту, накладеного на майно Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас", зокрема вантажний автомобіль ГАЗ-3370, номер державної реєстрації 00906 ВІ.

Клопотання мотивовано тим, що згідно витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів рухомого майна вантажний автомобіль ГАЗ-3370, номер державної реєстрації 00906 ВІ, що належить Спільній українсько-польській компанії з іноземною інвестицією "Содас" перебуває в обтяженні (запис 1 у Реєстрі за № 1593075 від 06 січня 2005 р.), також згідно даних МРЕВ ДАІ (картки арешту ТЗ) зазначений вантажний автомобіль ГАЗ-3370, номер державної реєстрації 00906 ВІ обтяжений арештом, накладеним Ленінським районним судом 06.01.2005 р. (суддя Якименко М.М.), господарським судом Вінницької області ухвалами від 10.08.2004 р., 12.01.2006 р. (суддя Бенівський В.І.). На даний час арбітражним керуючим (ліквідатором) проводиться завершення ліквідаційної процедури, зняття з обліку зареєстрованого за банкрутом майна, а наявні (заборони) щодо майна банкрута, яке підлягає включенню до ліквідаційної маси, унеможливлюють виконання ліквідатором обов'язків, передбачених законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо проведення заходів по завершенню ліквідаційної процедури.

Суд розглянув подане арбітражним керуючим (ліквідатором) Болховітіним В.М. клопотання, дослідив письмові докази, наявні в матеріалах справи, проаналізував норми чинного законодавства України та дійшов висновку про задоволення клопотання ліквідатора з огляду на наступне.

З 19 січня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року, який визначив новий порядок застосування Закону про банкрутство. Відповідно до ч. 1 Розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" вказаного Закону (в редакції Закону від 02 жовтня 2012 року) положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом. Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Оскільки провадження у справі № 5/2-06 порушено і постанова про визнання боржника банкрутом прийнята до 19 січня 2013 року, у даній справі застосуванню підлягають положення Закону про банкрутство до внесення вищевказаних змін.

Положеннями ч. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Отже, з моменту відкриття щодо боржника ліквідаційної процедури всі без винятку обтяження його активів підлягають скасуванню.

Це пов'язано з тим, що у процедурі ліквідації задоволення вимог кредиторів відбувається за рахунок коштів, отриманих від здійсненої в установленому порядку реалізації майна банкрута. Тому майно банкрута повинно бути вільним від будь-яких обтяжень.

При цьому зняття заборон та арештів з майна боржника в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є безумовним, стосується будь-яких органів і посадових осіб та не потребує сплати ніяких коштів (Постанова Вищого господарського суду України № 25/23/10 від 01 вересня 2010 року).

Враховуючи викладене та керуючись ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В :

Скасувати всі обмеження щодо розпорядження рухомим та нерухомим майном Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас" (м. Вінниця, вул. Гоголя, буд. 19, код ЄДРПОУ 20040125) та скасувати арешт, накладений на майно Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас", зокрема вантажний автомобіль ГАЗ-3370, номер державної реєстрації 00906 ВІ.

Державним та іншим органам, особам, до компетенції яких входить накладення арештів на майно, заборон відчуження об'єктів рухомого та нерухомого майна, податкової застави та внесення таких записів до належних Державних реєстрів прийняти до відома факт винесення постанови про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури для вжиття заходів щодо скасування будь-яких арештів та інших обмежень (обтяжень) щодо майна Спільної українсько-польської компанії з іноземною інвестицією "Содас" (м. Вінниця, вул. Гоголя, буд. 19, код ЄДРПОУ 20040125) і виключення відповідних записів з Державних реєстрів.

Ухвалу надіслати згідно переліку.

Суддя Лабунська Т.І.

віддрук. 4 прим.:

1 - до справи

2 - Арбітражний керуючий (ліквідатор) Болховітін В.М.

3 - відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Вінницького МУЮ

4 - МРЕВ ДАІ Вінницької області

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.08.2013
Оприлюднено08.08.2013
Номер документу32865543
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/2-06

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 07.07.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 15.04.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 15.10.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 12.09.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 21.08.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 07.08.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні