Постанова
від 23.07.2013 по справі 811/2380/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 липня 2013 року Справа № 811/2380/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого -судді Сагуна А.В., розглянувши у порядку письмового провадження в місті Кіровограді матеріали у справи за поданням Долинської міжрайонної державної податкової інспекції Кіровоградської області державної податкової служби до приватного детективно-юридичного агентства "Орієнтир" про стягнення коштів за податковим боргом у розмірі 510 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Долинська міжрайонна державна податкова інспекція Кіровоградської області державної податкової служби (далі - Долинська МДПІ Кіровоградської області ДПС), звернулась в суд з поданням до приватного детективно-юридичного агентства "Орієнтир" (далі - ПДЮА "Орієнтир") про стягнення податкового боргу у розмірі 510 грн.

Заявлені позовні вимоги обґрунтовано тим, що відповідачем не сплачена штрафна санкція у розмірі 510 грн.

Відповідачу направлялась податкова вимога, однак зазначений захід не призвів до погашення заборгованості.

Представник Долинської МДПІ Кіровоградської області ДПС в судове засідання не з'явився, надавши клопотання про розгляд справи без його участі, зазначивши, що позовні вимоги підтримує в повному обсязі (а.с.17).

Представник ПДЮА "Орієнтир" в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином (а.с. 16).

Відповідно до п. 3 ч. 7 ст. 183-3 КАС України неявка сторін у судове засідання не перешкоджає розгляду подання.

Частиною 6 ст. 128 КАС України передбачено, що суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду.

Враховуючи те, що сторони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, відсутності потреби заслухати свідка чи експерта, суд дійшов висновку про можливість розгляду подання у порядку письмового провадження на основі наявних у справі матеріалів.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання підлягає задоволенню повністю з наступних підстав.

Судом встановлено, що в порушення пп. 49.18.2 п. 49.18 ст.49 Податкового кодексу України, відповідач несвоєчасно подав розрахунки сум доходу за 4-й квартал 2012 року, що зафіксовано в акті від 01.03.2013 (а.с. 10-11).

На підставі акту перевірки, за вказані порушення, до ПДЮА "Орієнтир" керівником Долинської МДПІ Кіровоградської області ДПС винесено податкове повідомлення-рішення №0000071700 від 06.03.2013, яким до відповідача застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 510 грн. (а.с. 9).

Зазначене рішення вручене представнику ПДЮА "Орієнтир" (а.с. 9).

У встановлений строк податкове повідомлення-рішення не оскаржене.

Долинською МДПІ Кіровоградської області ДПС сформовано та вручено ПДЮА "Орієнтир" податкову вимогу форми Ю № 11 від 21.05.2013 (а.с. 8)

Відповідно до п. 57.3 ст.57 Податкового кодексу України, у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 - 54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

У відповідності до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст.14 Податкового кодексу України податковий борг -сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

В силу п.59.1 ст.59 Податкового кодексу України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Згідно положень п.п. 20.1.18 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини.

Згідно п.95.1. ст.95 Податкового кодексу України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

В силу п. п. 95.3, 95.4 ст. 95 Податкового кодексу України стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини. Орган державної податкової служби на підставі рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків.

З огляду на викладене суд дійшов висновку, що подання є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Згідно ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.94, 158 - 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити.

Стягнути кошти з приватного детективно-юридичного агенства "Орієнтир" (вул. Кірова, буд. 48 А, м. Долинська, Долинський район, Кіровоградська область, код ЄДРПОУ - 22214405) з рахунків у банках, обслуговуючих платника податків та за рахунок готівки, що належить такому платнику податків по штрафній (фінансовій) санкції в розмірі 510 гривень (п'ятсот десять гривень) на користь державного бюджету України в особі Долинської міжрайонної державної податкової інспекції Кіровоградської області державної податкової служби на рахунок: розподільчий рахунок №34127999700160, одержувач: УДКСУ у Долинському районі, код 37983323, установа банку ГУДКСУ у Кіровоградській області, МФО 823016.

Судові витрати віднести на рахунок держави.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подання в 10-денний строк з дня її проголошення, а у разі відкладення складання постанови в повному обсязі, а також прийняття постанови у письмовому провадженні, -протягом десяти днів з дня отримання копії постанови, апеляційної скарги. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду А.В. Сагун

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.07.2013
Оприлюднено12.08.2013
Номер документу32892955
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —811/2380/13-а

Ухвала від 22.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

Постанова від 23.07.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

А.В. Сагун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні