Ухвала
від 05.08.2013 по справі 295/11830/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/11830/13-к

1-кс/295/4721/13

УХВАЛА

Іменем України

05.08.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Кузнєцов Д.В.,

при секретарі - Чайківській Н.М., за участю слідчого СВ Богунського РВ УМВС України в Житомирській області лейтенанта міліції ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, погоджене прокурором прокуратури м. Житомира ОСОБА_2, внесене у кримінальному провадженні №12013060170000219 від 13.02.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, ,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з указаним клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, в якому зазначив, що в провадженні СВ Богунського РВ УМВС України в Житомирській області знаходиться кримінальне провадження за №12013060170000219 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Слідчий в клопотанні вказав, що 22.04.2009 року ВТП «Стапм» у формі ТОВ, зловживаючи довірою, маючи намір по заволодінню грошовими коштами ОСОБА_3, уклало з останнім договір цільової позики на сум 581 490,43 грн. строком до 23.10.2009 року, який посвідчено приватним нотаріусом. Цього ж дня з метою забезпечення виконання грошового зобов'язання за договором цільової позики між сторонами укладено договір іпотеки, згідно якого ВТП «Стамп» передало ОСОБА_3 у іпотеку належне йому на праві власності нерухоме майно, а саме нежиле приміщення, яке знаходиться в м. Житомирі по вул. Максютова, 9-а, та у зв'язку з чим приватним нотаріусом накладена заборона відчуження останнього.

Після спливу строку для повернення отриманих в позику коштів, ВТП «Стамп», реалізуючи свій злочинний намір по заволодінню грошовими коштами ОСОБА_3, повідомили приватного нотаріуса ОСОБА_4 про відсутність заборгованості за договором цільової позики.

26.02.2010 року Богунським районним судом м. Житомира ухвалено рішення про стягнення в рахунок заборгованості по договору цільової позики із ВТП «Стамп» на користь ОСОБА_3 1073919,03 грн., звернуто стягнення на будівлю по вул Максютова, 9-а в м. Житомир.

В подальшому ВТП «Стамп» шляхом обману, знаючи, що нерухоме майно, розташоване по вул. Максютова, 9-а в м. Житомирі, перебуває в іпотеці, реалізуючи свій злочинний намір по заволодінню грошовими коштами ОСОБА_3 з метою унеможливлення або перешкоджання звернення стягнення на предмет іпотеки, уклали 26.02.2009 р. з ТОВ «Плазмер-ікс-Компані» договір купівлі-продажу вищевказаного нерухомого майна, після чого, продовжуючи свої злочинні дії, 25.01.2010 року з ТОВ «Українська гранітна корпорація» повторно уклали договір купівлі-продажу вище зазначеного нерухомого майна.

В результаті злочинних дій ВТП «Стамп» спричинені збитки на суму 581490,43 грн. ОСОБА_3

Як зазначає слідчий в поданому клопотанні, в даний час виникла необхідність в отримані достовірної інформації щодо суб’єкта підприємницької діяльності «Плазмер-ікс-Компані» (ідентиф.код 35688839), яка зберігається в відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області, що знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 4/2.

Розгляд клопотання відбувся за відсутності особи, у володінні якої знаходяться витребувані документи згідно положень ч.2 ст.163 КПК України.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, дослідивши матеріали кримінального провадження, заслухавши слідчого Присяжнюк Н.А., слідчий суддя приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання, виходячи з наступного.

Згідно ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Відповідно до ч. 1 ст. 159, ст. 160 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Частиною 5 статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом.

З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого Присяжнюк Н.А., слідчий суддя вважає, що клопотання про тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю є обґрунтованим, відповідає вимогам КПК України та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 162, 163 та 164 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити повністю.

Надати слідчому СВ Богунського РВ УМВС України в Житомирській області лейтенанту міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ до інформації, а саме реєстраційної справи суб’єкта підприємницької діяльності «Плазмер-ікс-Компані» ЄРДПОУ 35688839 (з моменту заснування по даний час) з подальшим вилученням, що перебуває у володінні відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Житомирського міського управління юстиції Житомирської області, що знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П.Корольова, 4/2.

Встановити строк дії ухвали до 05.09.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення05.08.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32900902
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/11830/13-к

Ухвала від 05.08.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні