Ухвала
від 30.07.2013 по справі 295/10351/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/10351/13-к

1-кс/295/4069/13

У Х В А Л А

30.07.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Кузнєцов Д.В., при секретарі - Чайківській Н.М., за участю начальника ВКР СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому клопотання про надання тимчасового доступу до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, та додані до нього матеріали, яке винесене старшим слідчим з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2 та погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, по кримінальному провадженню № 32012060000000072, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся із даним клопотання у якому зазначає, що дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 листопада 2012 року щодо ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ «Норинський щебзавод» (код ЄДР 04865033), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в декларації з податку на додану вартість за листопад 2011 року службовими особами ПАТ «Норинський щебзавод» (код ЄДР 04865033) проведено коригування податкових зобов’язань по ТОВ «Комерційний Союз «Парадіз» (код ЄДР 36102884, м. Донецьк) по податкових накладних, виписаних в листопаді 2010 р. Цим коригуванням зменшено податкові зобов’язання на суму ПДВ 10 833 333 грн. В результаті вищевикладеного, службовими особами ПАТ «Норинський щебзавод» безпідставно занижено суму податкових зобов’язань на 10 833 333 грн.

Досудовим слідством по даному кримінальному провадженню встановлено, що ТОВ "ЩЕБНОР" (код ЄДР 36199638) в АТ "КБ "СОЮЗ" (МФО 380515), відкрито банківський рахунок № 26001001192.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та розпорядження про вилучення у АТ "КБ "СОЮЗ" (МФО 380515) оригіналів документів про відкриття та обслуговування банківського рахунку ТОВ "ЩЕБНОР" (код ЄДР 36199638) № 26001001192.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Слідчий вказує, що відомості з комп'ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, а також документи, що свідчать про його відкриття та обслуговування, перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі, де відкрито та обслуговується даний рахунок.

Дані відомості являються джерелом доказів та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які мають право першого та другого підписів в документах, щодо перерахування коштів з рахунку, періодів та сум перерахованих коштів, призначення платежів, тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб ПАТ «Норинський щебзавод». А тому довести дані обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів, іншим способом не передбачається можливим.

Оригінали зазначених у клопотанні документів необхідні для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Вивчивши клопотання та дослідивши додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що дане клопотання не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

У клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

У відповідності із ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Подане клопотання стосується тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що визначено п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, проте слідчим не надано доказів про неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою такої інформації.

За таких обставин, у задоволенні даного клопотання належить відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 160, 162 - 163 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання відмовити.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Д.В. Кузнєцов

Дата ухвалення рішення30.07.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу32903264
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю, та додані до нього матеріали, яке винесене старшим слідчим з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2 та погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, по кримінальному провадженню № 32012060000000072

Судовий реєстр по справі —295/10351/13-к

Ухвала від 30.07.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні