Ухвала
від 09.08.2013 по справі 921/836/13-г/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"09" серпня 2013 р.Справа № 921/836/13-г/15 УХВАЛА

про повернення позовної заяви

Суддя Галамай О.З. , розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Густав", м. Тернопіль

до відповідача: Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, м. Тернопіль

про визнання недійсним рішення адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 47 від 05.07.2013р. "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції"

При підготовці до розгляду позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Густав" до Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним рішення адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 47 від 05.07.2013р. "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції", суд встановив, що вона не може бути прийнята до розгляду, оскільки не відповідає вимогам ст. 57 ГПК України.

1) П. 3 ч. 1 ст. 57 ГПК України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ст. 13 Закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік", мінімальна заробітна плата встановлена в наступних розмірах: з 1 січня 2013 р. - 1 147,00 грн.

Ставки судового збору встановлені ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" (із змінами і доповненнями), зокрема, за подання до господарського суду позовної заяви немайнового характеру сплачується судовий збір 1 розмір мінімальної заробітної плати - 1 147,00 грн.

Згідно ст. 9 Закону України "Про судовий збір" (із змінами і доповненнями), судовий збір сплачується за місцем розгляду справи та зараховується до спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідно до Інформаційного листа Державної судової адміністрації України № 12-6621/11 від 10.11.2011р. при сплаті судового збору готівкою до документа, щодо якого вчиняється відповідна дія, додається оригінал квитанції кредитної установи, яка прийняла платіж, а при перерахуванні судового збору з рахунка платника - останній примірник платіжного доручення з написом (поміткою) кредитної установи такого змісту: "Зараховано в дохід бюджету ___ грн. (дата)". Цей напис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб , відбитком печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

До поданих заявником матеріалів долучено оригінал платіжного доручення № 752 від 08.08.2013 р. про сплату судового збору в розмірі 1 147,00 грн., яке на зворотній стороні містить напис "сплачено судовий збір", дату сплати, печатку банку та підпис.

Однак, цей напис не містить відомостей про те, що сплачений судовий збір зараховано в дохід бюджету, не містить суми судового збору, та не скріплений першим і другим підписами посадових осіб. Він містить тільки печатку банку та підпис особи, посадове становище якої та її ініціали не вказані.

Відповідно до п. 4 ст. 63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не подано доказів сплати судового збору у встановленому порядку.

2) Відповідно до ст. 36 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Оригінали документів подаються, коли обставини справи відповідно до законодавства мають бути засвідчені тільки такими документами, а також в інших випадках на вимогу господарського суду.

Копії документів мають бути засвідчені згідно п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: "Згідно з оригіналом", назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документа з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи. (Див. Постанову Вищого господарського суду України від 11.05.2006 року у справі № 05-5-41/194, Постанову Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011 р.).

До позовних матеріалів заявником додано ксерокопії документів: супровідний лист, рішення адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, заперечення на подання, клопотання про ознайомлення з матеріалами справи, клопотання про проведення експертного дослідження, публічний договір, тарифи, рахунок на оплату та розрахунок вартості підключення, які не засвідчені належним чином , в порушенням вимог ст. 36 ГПК України та п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), оскільки не містять дати засвідчення копії, посадового становища, ініціалів та прізвища особи, що її засвідчила.

Тому додані до позовної заяви ксерокопії документів не можуть бути допустимими доказами при розгляді даного спору.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 63 ГПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога та/чи доказів що підтверджують викладені в заяві обставини.

На підставі викладеного та керуючись ст. 57, п. 3, 4 ст. 63, ст. 86 ГПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Густав" до Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним рішення адміністративної колегії Тернопільського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України № 47 від 05.07.2013р. "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції" і додані до неї документи повернути позивачу без розгляду.

2. Повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Густав" (46000, м. Тернопіль, вул. С.Крушельницької, 1, код ЄДРПОУ 22602691) - 1147 (одну тисячу сто сорок сім) грн. судового збору, сплаченого платіжним дорученням № 752 від 08.08.2013 р. за подання позовної заяви.

3. Повернення позовної заяви без розгляду не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Додаток: - позовна заява та додані до неї документи всього на 43-х аркушах.

Суддя Галамай О.З.

Дата ухвалення рішення09.08.2013
Оприлюднено13.08.2013
Номер документу32918918
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/836/13-г/15

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Галамай О.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні