Ухвала
від 13.08.2013 по справі 812/6755/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.1

Ухвала

Про закриття провадження у справi

13 серпня 2013 року Справа № 812/6755/13-а

Луганський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Чернявської Т.І.,

за участю

секретаря судового засідання Ігнатович О.А.

та

представників сторін:

від позивача - не прибув

від відповідача - не прибув

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Луганську

справу за адміністративним позовом

управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області

до телерадіокомпанії «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство

про стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн.,

ВСТАНОВИВ:

01 серпня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до телерадіокомпанії «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство про стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн.

13 серпня 2013 року через відділ діловодства та обліку звернень громадян суду за вхідним реєстраційним номером 26944 від позивача надійшла заява від 13 серпня 2013 року № 10441/09-16/1, згідно якої управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області відмовляється від адміністративного позову у зв'язку з тим, що телерадіокомпанією «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство добровільно погашена заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн. На підтвердження зазначених обставин позивачем надано довідку від 13 серпня 2013 року № 10357/03-16/1 про відсутність заборгованості телерадіокомпанії «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство (код ЄДРПОУ 13389850) згідно вимоги від 02 липня 2013 року № 1919 про сплату боргу станом на 13 серпня 2013 року. Крім того, в заяві від 13 серпня 2013 року № 10441/09-16/1 позивачем зазначено, що наслідки відмови від позову відомі (арк. справи 21-22, 23).

Представники сторін у судове засідання не прибули, про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином (арк. справи 16, 17, 18, 19). Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області заявою від 09 серпня 2013 року № 10295/09-16/1 просило розглянути справу без участі його представника (арк. справи 20).

Відповідно до частини 1 статті 136 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від адміністративного позову, а відповідач - визнати адміністративний позов протягом всього часу судового розгляду, зробивши усну заяву. Якщо відмову від адміністративного позову чи визнання адміністративного позову викладено в адресованій суду письмовій заяві, ця заява приєднується до справи.

Судове рішення у зв'язку з відмовою від адміністративного позову, визнанням адміністративного позову чи примиренням сторін ухвалюється за правилами, встановленими статтями 112, 113 цього Кодексу (частина 3 статті 136 Кодексу адміністративного судочинства України).

Частиною 2 статті 112 Кодексу адміністративного судочинства України регламентовано, що про прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

Суд не приймає відмови від адміністративного позову, визнання адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (частина 4 статті 112 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена. Повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається (частина 3 статті 157 Кодексу адміністративного судочинства України).

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що дії позивача щодо відмови від позову не суперечать закону і не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Підстав для неприйняття відмови від позову судом не встановлено.

Керуючись пунктом 2 частини 1 статті 157, статтями 158, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області від адміністративного позову до телерадіокомпанії «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство про стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн.

Провадження у справі № 812/6755/13-а за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до телерадіокомпанії «СТВ» - Сєвєродонецьке комунальне підприємство про стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн. закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому проваджені або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя Т.І. Чернявська

Дата ухвалення рішення13.08.2013
Оприлюднено14.08.2013
Номер документу32944899
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2242,89 грн

Судовий реєстр по справі —812/6755/13-а

Ухвала від 13.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 05.08.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні