Постанова
від 07.08.2013 по справі 805/10454/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 серпня 2013 р. Справа №805/10454/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови: «11» година «30» хвилин

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Голуб В.А.,

при секретарі Матченко В.С.,

за участю:

представника позивача Михайлець В.І.,

представник відповідача не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду за адресою: м. Донецьк-52, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17, адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості у розмірі 112 902,19 грн., -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області, звернувся до суду з адміністративним позовом до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості у розмірі 112 902,19 грн.

В обґрунтування позову позивач вказав, що громадяни (згідно із Списком № 2), працюючи на підприємстві Відокремлений підрозділ «Шахта ім. В.М.Бажанова» Державного підприємства «Макіїввугілля», були зайняті на роботах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах, відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Відповідно до вказаного Закону їм була призначена пенсія.

Загальна сума витрат Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області за період з 25 березня 2013 року по 25 червня 2013 року, яка належить до відшкодування, складає 112 902,19 грн.

Тому позивач просить стягнути з відповідача на його користь заборгованість з фактичних витрат по виплаті та доставці пільгової пенсії у сумі 112 902,19 грн.

Представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримав, надав пояснення, аналогічні викладеним у позовній заяві.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання був повідомлений належним чином, не повідомив суд про причини неявки, письмових заперечень на позовну заяву не надав.

Враховуючи наведене, суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність представника відповідача.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи адміністративного позову, встановив наступне.

Як встановлено у судовому засіданні, відповідач - Державне підприємство «Макіїввугілля» - зареєстрований виконавчим комітетом Макіївської міської ради Донецької області 29 квітня 2003 року, ідентифікаційний код юридичної особи - 32442295 (а.с.28) та перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області.

Відокремлений підрозділ «Шахта імені В.М.Бажанова» Державного підприємства «Макіїввугілля» - ідентифікаційний код - 26553082, правовий статус суб'єкта - без права юридичної особи, перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області з 19.06.2004 (а.с.37).

Згідно з розрахунком суми позову, заборгованість відповідача з фактичних витрат по виплаті і доставці пільгових пенсій, призначених відповідно до п. «б»-«з» ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», по зазначеним витратам за період з 25 березня 2013 року по 25 червня 2013 року складає 112 902,19 грн. (а.с.5).

Відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», порядок покриття витрат на виплату і доставку пільгових пенсій зберігається той, який діяв до набрання чинності цього Закону.

Згідно з п. 6 «Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України», затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1, /далі Інструкція/, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного Фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідно до пункту 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року N 21-1, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», зокрема, в таких розмірах: для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції (крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку), - також 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

Таким чином, відповідач повинен відшкодовувати позивачу фактичні витрати з виплати та доставки пільгових пенсій.

Відповідно до п. 6.8 Інструкції підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного Фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно з п. 6.9 Інструкції відшкодування сум і фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, здійснюється підприємством на рахунки органу Пенсійного Фонду за місцем його реєстрації.

Як встановлено у судовому засіданні, позивачем направлялися на адресу відповідача повідомлення (розрахунки) про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій за період з 25 березня 2013 року по 25 червня 2013 року у розмірі 112 902,19 грн.

У матеріалах справи наявний акт звірення розрахунків, з якого вбачається, що у відповідача наявна заборгованість з витрат на виплату та доставку пенсій у розмірі 112 902,19 грн. за період з 25.03.2013 року по 25.06.2013 року (а.с.36).

Зазначений акт підписаний уповноваженими представниками сторін.

Таким чином, суд приходить до висновку, що з відповідача на користь позивача необхідно стягнути зазначену суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 11, 17-20, 69-72, 86, 94, 121, 158-163, 167, 185, 186, 254 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області до Державного підприємства «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості у розмірі 112 902,19 грн., - задовольнити повністю.

Стягнути з Державного підприємства «Макіїввугілля» (ідентифікаційний код 32442295) на користь Управління Пенсійного фонду України в Центрально-Міському районі м. Макіївки Донецької області витрати на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 112 902,19 грн. (сто дванадцять тисяч дев'ятсот дві гривні дев'ятнадцять копійок).

Постанова прийнята у нарадчій кімнаті та проголошена її вступна та резолютивна частина у судовому засіданні 07 серпня 2013 року. Постанову у повному обсязі виготовлено 12 серпня 2013 року.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Голуб В. А.

Дата ухвалення рішення07.08.2013
Оприлюднено15.08.2013
Номер документу32969532
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/10454/13-а

Постанова від 07.08.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

Ухвала від 19.07.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голуб В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні