Ухвала
від 08.08.2013 по справі 295/12062/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/12062/13-к

1-кс/295/4829/13

У Х В А Л А

08.08.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду Кузнєцов Д.В.,

при секретарі - Чайківській Н.М.,

за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні внесене в кримінальному провадженні №32013060000000090 слідчим з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2, погоджене старшим прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, їх вилучення, та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32013060000000090, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.212 КК України.

Вказує, що досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Галіївський маслозавод» (код ЄДР 37107815) шляхом заниження валових доходів, та завищенням валових витрат, протягом 2011-2013 років, умисно ухилилися від сплати податків на загальну суму 2598647 грн., що є великим розміром.

ТОВ «Галіївський маслозавод» в податковій звітності відображало реалізацію товарів, робіт та послуг, що були придбані у ПП «Поляна» (код ЄДР 3746817).

Слідчий у клопотанні зазначає, що в ПП «ПОЛЯНА», де зберігаються наступні документи: договори (угоди) укладені між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА», додаткові договори (угоди) укладені між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА», журнал реєстрації договорів ПП «ПОЛЯНА», в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ «Галіївський маслозавод», накладні та податкові накладні, що свідчать про придбання ТОВ «Галіївський маслозавод» товарів, робіт (послуг) у ПП «ПОЛЯНА», товарно-транспортні накладні про перевезення, придбаних у ПП «ПОЛЯНА» товарно-матеріальних цінностей ТОВ В«Галіївський маслозаводВ» , акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА», рахунки-фактури на оплату ТОВ «Галіївський маслозавод» за придбані у ПП «ПОЛЯНА» товари (роботи) послуги, журнал реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту, яким на ТОВ «Галіївський маслозавод» доставлялися товари придбані у ПП «ПОЛЯНА» .

В зазначених документах наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Як вказує слідчий, вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженні, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього документи, оглянувши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно п.1,2,3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.132, 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення у ПП «ПОЛЯНА» (код 31600195) оригіналів первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій між ТОВ «Галіївський маслозавод» (код ЄДР 37107815) та ПП «ПОЛЯНА» (код ЄДР 3746817) за період часу з 01.01.2011 по 01.07.2013, у тому числі:

· договори (угоди) укладені між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА»,

· додаткові договори (угоди) укладені між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА»,

· журнал реєстрації договорів ПП «ПОЛЯНА», в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ «Галіївський маслозавод»,

· накладні та податкові накладні, що свідчать про придбання ТОВ «Галіївський маслозавод» товарів, робіт (послуг) у ПП «ПОЛЯНА»,

· товарно-транспортні накладні про перевезення, придбаних у ПП «ПОЛЯНА» товарно-матеріальних цінностей ТОВ В«Галіївський маслозаводВ»

· акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між ТОВ «Галіївський маслозавод» та ПП «ПОЛЯНА»,

· рахунки-фактури на оплату ТОВ «Галіївський маслозавод» за придбані у ПП «ПОЛЯНА» товари (роботи) послуги,

· журнал реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту, яким на ТОВ «Галіївський маслозавод» доставлялися товари придбані у ПП «ПОЛЯНА».

Встановити строк дії ухвали до 08.09.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: Кузнєцов Д.В.

Дата ухвалення рішення08.08.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —295/12062/13-к

Ухвала від 08.08.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Кузнєцов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні