Ухвала
від 13.08.2013 по справі 8/7/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"13" серпня 2013 р. справа № 8/7/б

За заявою відкритого акціонерного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Чернівецької обласної дирекції "Райффайзен Банк Аваль", м. Чернівці

до товариства з обмеженою відповідальністю "імені Ватутіна", с. Грушівці Кельменецького району Чернівецької області

про визнання банкрутом

Суддя Дутка В.В.

Представники

від кредиторів - Мойсова С.В., довіреність від 30.01.2013р., Федонюк Ю.В., довіреність від 08.08.2013р., Громик Т.В., довіреність від 12.08.2013р.

від банкрута - Стрельніков В.В.

СУТЬ СПОРУ: Ухвалою господарського суду від 22.01.2007 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "імені Ватутіна", с. Грушівці Кельменецького району Чернівецької області, постановою від 30.01.2007 р. боржника визнано банкрутом як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон).

Ухвалою від 05.06.2007р. припинено процедуру ліквідації, передбаченої ст. 52 Закону та здійснено перехід на загальну ліквідаційну процедуру відповідно до вимог ст.ст. 22-23 вищевказаного закону.

Постановою від 15.05.2008 р. боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, строком на дванадцять місяців, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Нестіну О.В.

Ухвалою від 15.09.2011р. припинено повноваження ліквідатора Нестіної О.В., ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Стрельнікова В.В.

31.07.2013р. господарським судом Чернівецької області отримано клопотання ліквідатора Стрельнікова В.В. про звільнення його від обов'язків ліквідатора у зв'язку із сімейними обставинами.

Ухвалою від 31.07.2013р. розгляд клопотання призначений на 13.08.2013р.

01.08.2013р. до господарського суду Чернівецької області надійшла заява арбітражного керуючого Мацьоцького О.І. про призначення його ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «імені Ватутіна ».

13.08.2013р. господарським судом Чернівецької області отримано клопотання голови комітету кредиторів про призначення ліквідатором банкрута Мацьоцького О.І., протокол зборів комітету кредиторів та поточний звіт ліквідатора.

До початку слухання справи представник Хотинської об'єднаної державної податкової інспекції подала суду клопотання про вступ у справу як правонаступник Хотинської МДПІ, просила суд задовольнити його.

У судовому засіданні 13.08.2013р. ліквідатор просив суд задовольнити клопотання про припинення його повноважень.

Представники кредиторів не заперечували щодо задоволення заяв ліквідатора Стрельнікова В.В. та арбітражного керуючого Мацьоцького О.І.

Розглянувши подану заяву про дострокове припинення повноважень ліквідатора, господарський суд встановив.

Відповідно до ч. 4 ст. 3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Враховуючи заяву, ліквідатора Стрельнікова В.В. слід звільнити від виконання обов'язків ліквідатора банкрута.

Згідно протоколу комітету кредиторів від 12.08.2013р. прийнято рішення клопотати перед господарським судом Чернівецької області про призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Мацьоцького О.І.

Відповідно до ч.8 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора),

Враховуючи клопотання комітету кредиторів, господарський суд призначає арбітражного керуючого Мацьоцького О.І. ліквідатором банкрута.

Щодо клопотання про заміну кредитора, суд встановив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів", та на виконання вимог наказу Хотинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління міндоходів у Черніваецькій області від 27.06.2013 р. № 2 розпочато діяльність Хотинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

Відповідно до ст.ст. 104, 106 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації. Злиття, приєднання, поділ та перетворення юридичної особи здійснюються за рішенням його учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, а у випадках, передбачених законом, - за рішенням суду або відповідних органів державної влади.

За змістом ч.ч. 2, 3 ст. 107 ЦК України у разі реорганізації юридичної особи шляхом приєднання до іншої юридичної особи остання є повним правонаступником юридичної особи, що реорганізовується, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов'язання, які оспорюються сторонами.

У відповідності до ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Враховуючи наведене, клопотання кредитора щодо заміни його правонаступником підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 16, 22 - 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4 1 , 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В :

1.Припинити повноваження ліквідатора Стрельнікова Валерія Вікторовича.

2.Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «імені Ватутіна» призначити арбітражного керуючого Мацьоцького Олександра Ігоровича (ліцензія серії АВ №521571 від 15.07.2010р, що мешкає за адресою вул. Комарова, 31/28, м. Чернівці).

3.Ліквідатору щомісячно надавати суду поточний звіт про проведену роботу.

4.Після завершення ліквідаційної процедури ліквідатору подати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

5.Зобов'язати арбітражного керуючого Мацьоцького О.І. передати новому ліквідатору протягом двадцятиденного строку з дня прийняття цієї ухвали всю фінансово-господарську документацію зібрану в ході ліквідаційної процедури банкрута.

6.Здійснити процесуальну заміну кредитора: Хотинську міжрайонну податкову інспекцію замінити її правонаступником Хотинською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області.

7.Копію ухвали надіслати кредиторам, ліквідатору Мацьоцькому О.І., арбітражному керуючому Стрельнікову В.В., державному органу з питань банкрутства.

Суддя В.В. Дутка

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення13.08.2013
Оприлюднено16.08.2013
Номер документу33002979
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/7/б

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 06.02.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 21.01.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 16.12.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 13.08.2013

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні