Ухвала
від 10.03.2009 по справі б24/408-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б24/408-07

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

10.03.09р.

Справа № Б24/408-07

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання  Потапенко А.О.

за участю представників сторін:

від кредитора -  Шаповалова Л.Г., дор. № б/н від 02.02.09р., ТОВ "Агрофірма Орільська"

Роздольський І.О., дор. № 2/5749 від 03.12.08р., Державний комітет України з державного

                                матеріального резерву

Андреюк В.В., дор. № 269 від 12.02.09р., Новомосковський          міськрайонний центр зайнятості

від боржника -  Родь А.О., ліквідатор

розглянувши справу

за заявою     товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Орільська", с.Керносівка Новомосковського району Дніпропетровської області         

до боржника відкритого акціонерного товариства "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області

про визнання банкрутом

СУТЬ СПРАВИ:

          Розглянувши поданий на затвердження до господарського суду звіт про результати ліквідаційної процедури оголошеного банкрутом відкритого акціонерного товариства "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області та ліквідаційний баланс, господарський суд

встановив:

          За заявою кредитора ухвалою від 14.09.07р. господарським судом Дніпропетровської області порушена справа про визнання  боржника відкритого акціонерного товариства "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області банкрутом.

          03.10.07р. в газеті "Голос України" № 177 (4177) здійснено публікацію оголошення про порушення вищевказаної справи.

          Відповідно до ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі –Закон) конкурсними кредиторами є кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство та вимоги яких не забезпечені заставою майна банкрута.

          В силу ч.1 ст.14 Закону конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом 30-ти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують.

          Правові наслідки неподання заяви з вимогами до боржника у визначений строк встановлені ч.2 ст.14 Закону.

          Так, вказаною статтею передбачено, що вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними, про що господарський суд зазначає в ухвалі, якою затверджує реєстр вимог кредиторів. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

          Ухвала від 15.01.08р. господарський суд виніс ухвалу відповідно до вимог ст.14 Закону, затвердив реєстр вимог кредиторів, визнав конкурсними кредиторами наступних:

*  ТОВ "Агрофірма Орільська", с.Керносівка Новомосковського району на суму 203,00грн., що відносяться до І черги, суму 765 403,17грн. до IV черги;

* ДП "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу", м.Київ на суму 125,00грн., що відносяться до І черги, суму 2 762,30грн.                                        до IV черги;

* Державний комітет України з державного матеріального резерву, м.Київ на суму                                        560 000,00грн., що відносяться до ІІІ черги, суму 365 054,25грн. до VI черги.

          Відповідно до вимог ст.16 Закону, розпорядником майна проведені збори кредиторів, обраний склад комітету кредиторів, про що повідомлено суд.

          Відповідно до п.8 ст.16 Закону, комітет кредиторів прийняв рішення про відкриття ліквідаційної процедури по справі.

          10.04.08р. господарський суд виніс постанову, відкрив ліквідаційну процедуру по справі, ліквідатором у справі призначив арбітражного керуючого Родь Андрія Олександровича, ліцензія  серія АВ № 158415.

          Оголошення про відкриття ліквідаційної процедури опубліковано 23.04.08р. в газеті "Голос України" № 78 (4328).

          Відповідно до вимог ст.25 Закону ліквідатор Родь А.О. з дня свого призначення виконує повноваження керівника банкрута та до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи-банкрута.

          Згідно ст.26 Закону всі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси, за винятком об'єктів державного житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

          23.02.09р. від ліквідатора Родь А.О. до господарського суду надійшов звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс з додатками.

          Відповідно до вимог ст.32 Закону, господарський суд призначив підсумкове засідання за участю кредиторів, ліквідатора.

          Як свідчить з пояснень ліквідатора, ліквідаційна процедура відбувалась з дотриманням чинного законодавства, а саме:

-  відповідно до вимог ст.ст.23, 25 Закону, ліквідатор отримав бухгалтерську та іншу документацію, печатку і штамп підприємства банкрута.

          Відповідно до вимог ч.11 ст.30 Закону, ліквідатор щомісячно подавав звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно банкрута.

          Звіт про проведену роботу ліквідатора за період з 10.04.08р. – 13.02.09р. рішенням комітетом кредиторів від 13.02.09р. визнано задоволеною.

          Відповідно до вимог ст.25 Закону, після визнання підприємства банкрутом, ліквідатором проведена інвентаризація майна майнових активів банкрута.

          В ході проведення інвентаризації було визначено основні засоби що є об'єктами мобілізаційного призначення та цивільної оборони, в процесі приватизації до статутного фонду товариства не передавалося і перебувають у державній власності.

          Відповідно до ст.26 Закону, об'єкти мобілізаційного призначення, а саме:

- будівля матеріального складу (склад ЦО), інвентаризаційний № 1034;

- обладнання складу (стелажі), інвентаризаційний № 3036;

-  каналізація складу, інвентаризаційний № 4007;

-  водопровід складу, інвентаризаційний № 4006;

-  пожежна машина, інвентаризаційний № 8001;

-  пожежне депо, інвентаризаційний № 1023,

не включені ліквідатором до ліквідаційної маси банкрута.

          Ліквідатором не було зафіксовано випадків зникнення  чи недостачі об'єктів мобілізаційного призначення і цивільної оборони, чи матеріальних цінностей мобілізаційного резерву.

          Згідно зі ст.ст.1, 4 Закону України "Про Державний матеріальний резерв", державний резерв є особливим державним запасом матеріальних цінностей, призначених для використання в цілях і порядку, передбаченим цим Законом, який створює Кабінет Міністрів України.

          Держкомрезерв України неодноразово намагався реалізувати мобрезерв через аукціон, але покупців не знайшлось.

13.02.09р. на засіданні комітету кредиторів прийнято рішення щодо передачі ВАТ "Перещепинський елеватор" матеріальних цінностей мобрезерву на відповідальне зберігання ТОВ "Орільський об'єднаний елеватор" затверджений акт приймання-передачі на відповідальне зберігання ВАТ "Перещепинський елеватор" і ТОВ "Орільський об'єднаний елеватор".

Крім мобрезерву, ліквідатором виявлена дебіторська заборгованість в розмірі                               3 375,7 тис.грн., з яких 3 359,8 тис.грн. безнадійні для отримання з різних підстав.

Ліквідатором в ліквідаційній процедурі отримано 17 185,28грн. дебіторської заборгованості.

Відповідно до ст.31 Закону, погашення вимог кредиторів здійснювалось відповідно до реєстру вимог кредиторів. Ліквідатором погашені у повному обсязі вимоги 1 черги задоволення у сумі 328,00грн., що підтверджено платіжними документами з банку.

Вимоги ІІ черги відсутні.

Залишені непогашеними вимоги ІІІ черги задоволення у сумі 560 000,00грн., IV черги задоволення у сумі 768 165,47грн. та вимоги VI черги задоволення у сумі 365 054,25грн.

Згідно п.3 ст.31 Закону претензії, що не задоволені через відсутність майна суб'єкта господарювання, претензії, які не визнані ліквідаційною комісією, якщо їх заявники у місячний строк після одержання повідомлення про повне або часткове відхилення претензії не звернувся до суду з відповідним позовом, а також претензії, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, вважаються погашеними.

  Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення

вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

          Розглянувши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, заслухавши  у судовому засіданні представників кредиторів та ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаційного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

 За результатами ліквідаційного балансу у банкрута відсутнє майно, тому слід прийняти рішення про ліквідацію юридичної особи банкрута.

  Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справі про банкрутство підлягає припиненню, якщо затверджено звіт ліквідатора у порядку, передбаченому ст.32 цього Закону.  

          Керуючись ст.86 ГПК України, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52  Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

          Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області.

            Ліквідувати юридичну особу відкрите акціонерне товариство "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області,                             код ЄДРПОУ 00953734.

          Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вважати погашеними вимоги:

-  ТОВ "Агрофірма Орільська", с.Керносівка Новомосковського району на суму                              765 403,17грн.;

-  ДП "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу", м.Київ на суму 2 762,30грн.;

-  Державний комітет України з державного матеріального резерву, м.Київ на суму                                        1 243 384,11грн.

Припинити повноваження ліквідатора у справі № Б24/408-07 про банкрутство  відкритого акціонерного товариства "Перещепинський елеватор", м.Перещепино Новомосковського району Дніпропетровської області арбітражного керуючого Родь Андрія Олександровича (ідентифікаційний код 2792617092).

            Провадження у справі припинити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" копію  цієї  ухвали  направити  органу, який здійснив державну реєстрацію  юридичної  особи  -  банкрута,  та  органам  державної статистики  для  виключення  юридичної  особи з Єдиного державного реєстру підприємств  та  організацій  України,  а  також  власнику (органу,   уповноваженому  управляти  майном),  органам  державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Суддя

Л.М. Калиниченко

            

Дата ухвалення рішення10.03.2009
Оприлюднено09.04.2009
Номер документу3309610
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б24/408-07

Ухвала від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 24.02.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 08.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 05.11.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Постанова від 10.04.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 27.03.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 11.03.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 15.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 15.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 27.12.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні